Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: «Πράσινες» ψυχάρες στα προημιτελικά (video+photos)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: «Πράσινες» ψυχάρες στα προημιτελικά (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός με μια παλικαρίσια ανατροπή κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και διαιτητές, πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κόντρα σε… Θεούς και δαίμονες, ο Παναθηναϊκός έβγαλε καρδιά, τσαμπουκά και χαρακτήρα και πήρε μια παλικαρίσια πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» είδαν  τον ΠΑΣ να παίρνει προβάδισμα στην πρώτη επίσκεψή του στην περιοχή του Διούδη, είδαν τον βοηθό Καλύβα να ακυρώνει σκανδαλωδώς καθαρό γκολ του Ινσούα με ανύπαρκτο οφσάιντ, τον διαιτητή Παπαδόπουλο να κλείνει τα μάτια σε αποβολή του Μπουκουβάλα που τραυμάτισε σοβαρά τον Μπουζούκη με σκαριά, παρόλα αυτά κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Έχοντας και το σε βάρος του 1-0 από τα Γιάννινα να ανατρέψει, ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη έβγαλε τουλάχιστον… μαχητική ψυχή. Αυτή, αποδείχθηκε  πως ήταν αρκετή για να φτάσει στην εντυπωσιακή ανατροπή, με τρία γκολ σε ένα ημίχρονο και παίζοντας με δέκα παίκτες από το 78’ κι έπειτα λόγω αποβολής του Κουρμπέλη. Τα γκολ των Χρήστου Δώνη και Μπαρτ Σένκεφελντ σε διάστημα δυο λεπτών (56’-58’) ήταν κομβικά για να γίνει η ανατροπή. Ο κορυφαίος των «πράσινων», Γιόχανσον, κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει στο τέλος μαζί με τον κόσμο του το 3-1 της πρόκρισης στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Έτσι έπαιξαν…

Με όλα τα διαθέσιμα «όπλα» παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης, προκειμένου να φτάσει στην ανατροπή. Στο 4-2-3-1 του Έλληνα τεχνικού κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Κουρμπέλης και Δώνης με τον Μπουζούκη δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μακέντα.

Στον αντίποδα, ο Αργύρης Γιαννίκης διατήρησε το 4-4-2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τα ίδια πρόσωπα του πρώτου αγώνα στους «Ζωσιμάδες». Κάτω από τα δοκάρια ο Γιαννίκογλου με τους Αποστολόπουλο, Σκόνδρα, Παντελάκη και Μπουκουβάλα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα.  Στη μεσαία γραμμή οι Σιόντης και Κάστρο, με τους Καρτάλη και Ξύδα στις πτέρυγες και τους Κρίζμαν και Παμλίδη στην επίθεση.

«Παγωμάρα» και… έγκλημα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς αρκετά ορεξάτος και με διάθεση για γρήγορο γκολ, αφού αναζητούσε  την ανατροπή του σε βάρος του 1-0 από το πρώτο ματς στους «Ζωσιμάδες». Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν ωστόσο το «μηδέν» και μάλιστα κατάφεραν να βρουν και γκολ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς. Σε εκτέλεση κόρνερ στο 24’ ο Παντελάκης σηκώθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας, με τρεις «πράσινους» να αδρανούν, άνοιξε το σκορ και έδωσε στον ΠΑΣ τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση.

Το γκολ των Ηπειρωτών έφερε την πίεση από πλευράς Παναθηναϊκού για την ισοφάριση, όμως, δεν έβγαιναν καθαρές ευκαιρίες. Ο Δώνης προσπαθούσε να βρει λύσεις από τον πάγκο, αλλάζοντας πλευρές σε Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη, φέρνοντας κάποιες καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό. Στο 34’ πάντως οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ινσούα, αλλά ο βοηθός Καλύβας «ανακάλυψε» οφσάιντ, ο διαιτητής Παπαδόπουλος το δέχθηκε με αποτέλεσμα ένα ακόμα διαιτητικό έγκλημα σε βάρος του «τριφυλλιού». Σε αυτό μπορεί να προστεθεί και το γεγονός ότι ο Μπουκουβάλας δεν αποβλήθηκε  για δολοφονική σκαριά πάνω στον Μπουζούκη στο φινάλε του ημιχρόνου.

«Πράσινη» καταιγίδα και ξέσπασμα πρόκρισης

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου,  αφού στην ανάπαυλα υπήρξε μεγάλη ένταση και διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον κόσμο να… βράζει στις κερκίδες, ο Δώνης έβαλε στο ματς τον Περέα αντί του Μπουζούκη. Ο Παναθηναϊκός έγινε πιεστικός με τις πλευρές του να δουλεύουν πολύ καλά και τον Γιόχανσον να κάνει συνέχεια «ρήγματα» από δεξιά, ενώ βελτιώθηκε και ο Ζαχίντ. Ο Νορβηγός στο 56’ έκανε σπουδαία μπαλιά για τον Δώνη που τρύπωσε στην άμυνα του ΠΑΣ και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Δεν πέρασαν παρά δυο λεπτά, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο 2-1, αφού πίεσε ασφυκτικά τον ΠΑΣ. Σε φάση διαρκείας, η μπάλα έμεινε στα πόδια του Σένκεφελντ στην περιοχή και ο στόπερ των «πράσινων» πλάσαρε ιδανικά για το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο για το τρίτο γκολ και το σκορ πρόκρισης. Στο 72’ ο κορυφαίος του γηπέδου, Γιόχανσον, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Μπουκουβάλας τον ανέτρεψε και ο διαιτητής δεν μπορούσε να μην δώσει το πέναλτι. Δεν έδωσε ωστόσο δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΣ. Ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα μέσα σε αποθέωση για να ακολουθήσει φινάλε… θρίλερ. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουρμπέλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 77’.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος)

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Καρτάλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Κάστρο (43’ λ.τ. Νικολιάς), Σιόντης (23’ λ.τ. Λιάσος), Ξύδας (75’ Λεό)

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (HL)



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved