Η γοητεία του κυπέλλου...(vd)

Η γοητεία του κυπέλλου...(vd)

Ο μαγνητισμός που ασκεί ο τελικός του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού στον πλανήτη είναι πολλές φορές αβάσταχτη.

Ο ενθουσιασμός των οπαδών κλιμακώνεται όσο πλησιάζει ώρα των μοναδικών αυτών αγώνων, που θρυμματίζουν τα στερεότυπα και αναδεικνύουν τα αουτσάιντερ σε φαβορί προσδίδοντας αυτήν την ξεχωριστή αίγλη που περιβάλλει τον τελικό του FA CUP.

Την εφετινή χρονιά η Μάντσεστερ Σίτι θα επιδιώξει να εξαργυρώσει με έναν τίτλο τα εκατομμύρια λίρες που έχουν δαπανηθεί για την στελέχωση του κλαμπ απέναντι στο ξεκάθαρο αουτσάιντερ της Στόουκ Σίτι.

Το Onsports θα προσπαθήσει να σας βάλει σε κλίμα τελικού υπενθυμίζοντας μερικά από τα πιο όμορφα γκολ των σύγχρονων τελικών του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ρίκι Βίλα 1981  

Το γκολ του περασμένου αιώνα στο «Γουέμπλεϊ», όπως ψηφίστηκε το 2001. Ήταν η τελευταία φορά που εμφανίστηκε σε τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι πριν από 30 χρόνια και ο Ρίκι Βίλα θυμίζοντας Μαραντόνα έδωσε το κύπελλο στην Τότεναμ με ένα εκπληκτικό γκολ στον επαναληπτικό τελικό με 3-2 …

Στίουαρτ Πιρς vs «Γκάζα»1991

Ένα από τα πιο τραχιά τάκλιν στην ιστορία των κυπέλλων Αγγλίας. Ο λεπτεπίλεπτος Γκάζα θυμίζει …δρεπανιοφόρο, χτυπά τον Τσαρλς και στο φάουλ που εκτελεί ο Στίουαρτ Πιρς βάζει με ένα εντυπωσιακό βολέ μπροστά στο σκορ την Νότιγχαμ Φόρεστ, που εν τέλει θα ηττηθεί 2-1 από την Τότεναμ.

Ερίκ Καντονά 1996

Όπως λέει και ο Μάρτιν Τάιλερ στην περιγραφή του δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κανένα καλύτερο σενάριο για την επιστροφή του Ερίκ Καντονά. Σκόραρε στην αρχή της σεζόν απέναντι στην Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, όταν επανήλθε από την τιμωρία του για την κλωτσιά στον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας και ολοκλήρωσε την σεζόν με το εξαιρετικό του γκολ που καθόρισε τον τελικό του Κυπέλλου χαρίζοντας το κύπελλο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Λίβερπουλ.

Ρομπέρτο Ντι Ματέο 1997 

Μέχρι πριν δυο χρόνια το γκολ του Ντι Ματέο ήταν το πιο γρήγορο στην ιστορία των τελικών του κυπέλλου Αγγλίας. Την θέση στην κορυφή κατέλαβε πλέον ο Λουίς Σαχά αλλά αυτή η εναλλαγή δεν στερεί τίποτα στην σημαντικότητα του γκολ από τον Ντι Ματέο στον τελικό της Τσέλσι με την Μίντλεσμπρο που τελικά ολοκληρώθηκε με 2-0.

Άρσεναλ – Τσέλσι 2002

Οι Πάρλουρ και Λιούνμπεργκ με δυο γκολ βγαλμένα από τις φαντασιώσεις των οπαδών των κανονιέρηδων χάρισαν το κύπελλο Αγγλίας στην Άρσεναλ το 2002 απέναντι στην Τσέλσι. Ήταν η εποχή που ο Αρσέν Βενγκέρ θυμόταν να κατακτά τίτλους.

Τζέραρντ 2006 

Γκολ σήμα κατατεθέν του Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος ισοφάρισε (3-3) στις καθυστερήσεις για την Λίβερπουλ στον εκπληκτικό τελικό απέναντι στην Γουέστ Χαμ, που ολοκληρώθηκε στα πέναλτι με την κατάκτηση του τροπαίου από τους «κόκκινους» . Ο αρχηγός των «κόκκινων» βρισκόταν εκείνη την εποχή στην ακμή του και το κλαμπ που καθοδηγούσε ο Ράφα Μπενίτεθ θράσευε τις προσδοκίες, που τσακίστηκαν στο διάβα των ετών.



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved