Νταμπλ για την Παρί

Νταμπλ για την Παρί

Με δύο τίτλους θα κλείσει την φετινή αγωνιστική περίοδο η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού μετά το πρωτάθλημα έκανε δικό της και το Κύπελλο Γαλλίας.

Στον τελικό του «Σταντ ντε Φρανς» η ομάδα του Ουνάι Έμερι νίκησε με 2-0 την Λεζ Ερμπιέρ, σύλλογο που μετέχει στη Γ΄ κατηγορία της Γαλλίας και κατάκτησε το 12ο τρόπαιο στην ιστορία της και τέταρτο συνεχόμενο.

Το σκορ άνοιξε για τους «πρωτευουσιάνους» ο Τζοβάνι Λο Θέλσο στο 26ο λεπτό και διαμόρφωσε με πέναλτι ο Έντινσον Καβάνι στο 74ο. Η μάχη ήταν άνιση καθώς η διαφορά στα δύο ποδοσφαιρικά μεγέθη είναι χαώδης. Για παράδειγμα, κάθε παίκτης της Λεζ Ερμπιέρ εισπράττει περίπου 3.000 ευρώ μηνιαίως, την ώρα που τα αντίστοιχα έσοδα (κατά μέσο όρο) για τους παίκτες της Παρί ανέρχονται σε 750.000 ευρώ.

Από τις ιδιαίτερες στιγμές του τελικού ήταν και η συνάντηση του Κιλιάν Μπαπέ με τον Ροντρίγκ Μπονγκονγκουί. Αμφότεροι έκαναν τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά τους στην Μποντί, που εδρεύει στο ομώνυμο παρισινό προάστιο, πριν ακολουθήσουν εντελώς διαφορετικούς δρόμους.

ΛΕΖ ΕΡΜΠΙΕ: Πισό, Μαρί, Φοφανά, Ντεκέρ, Παζερί, Βανμπαλεγκέμ (62' Νταμπάς), Φλοσό, Άικμαϊερ (88' Κουτιριέ), Μπονγκονγκί, Ζερμάν (63' Γκμποό), Ροσετό.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Ντάνι Άλβες (86' Μενιέ), Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Γιούρι Μπερτσίτσε, Τιάγκο Μότα (68' Ντράξλερ), Λο Σέλσο, Ραμπιό, Εμπαμπέ (86' Παστόρε), Ντι Μαρία, Καβάνι.



Εμμανουήλ Καραλής: «Έχω βάλει τον πήχη πάνω από τα 6.11μ. - Έκανα τη χάρη στον κόσμο»
Εμμανουήλ Καραλής: «Έχω βάλει τον πήχη πάνω από τα 6.11μ. - Έκανα τη χάρη στον κόσμο»
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα ο Ανάς Ζαρουρί!
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα ο Ανάς Ζαρουρί!
Ατρόμητος: Ήττα 2-0 από την Ντέρμπι Κάουντι αλλά με καλά στοιχεία
Ατρόμητος: Ήττα 2-0 από την Ντέρμπι Κάουντι αλλά με καλά στοιχεία
Στίβος: Εύκολα το χρυσό η Τζένγκο - Ιστορική επίδοση Δουβαλίδη
Στίβος: Εύκολα το χρυσό η Τζένγκο - Ιστορική επίδοση Δουβαλίδη
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved