ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-1: «Πέταξε» για τον τελικό!

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-1: «Πέταξε» για τον τελικό!

Με δυο νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1) ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου όπου θα υπερασπιστεί τον τίτλο του!

Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στο 19ο τελικό της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, μετά την πρόκριση εις βάρος του Πανιωνίου. Η νίκη με 3-1 στη Νέα Σμύρνη, στην πρώτη συνάντηση, αποτελούσε ισχυρότατη παρακαταθήκη και ο «Δικέφαλος» την αξιοποίησε επικρατώντας και στην -άδεια λόγω τιμωρίας- Τούμπα με το ίδιο σκορ, χάρις στα γκολ των Κουλούρη (21΄), Πέλκα (68΄) και Πρίγιοβιτς με πέναλτι (80΄), ενώ για τους «κυανέρυθρους» είχε ισοφαρίσει ο Μασούρας στο 40΄.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και στο πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο πλησίασε με αξιώσεις γκολ την εστία του Κότνικ. Στο 14΄ ο Λημνιός, σέντραρε από την περιοχή, η μπάλα έφθασε στον Κουλούρη, το μονοκόμματο σουτ του οποίου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Όμως στο 21' ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερότερος. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Ευθύμης Κουλούρης στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα σκόραρε με κεφαλιά, παρά το στενό μαρκάρισμα εντός περιοχής, για να κάνει έτσι το 1-0! Ο Πανιώνιος στη συνέχεια αύξησε την επιθετικότητά του και πλησίασε απειλητικά την εστία του Πασχαλάκη, μάλιστα στο 28' είχε ωραίο σουτ με τον Μπραχίμι, που έφυγε άουτ. Στο 32' ο ΠΑΟΚ, που δεν επαναπαύτηκε στο υπέρ αυτού σκορ, πλησίασε σε δεύτερο γκολ, αλλά ο μακρινός "κεραυνός" του Μαουρίτσιο εξουδετερώθηκε σε κόρνερ από τον Κότνικ.

Ο Πανιώνιος δεν είχε κάτι να χάσει και ξεχύθηκε πλήρως επιθετικά. Ετσι στο 35' πλησίασε στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Μασούρα αποκρούστηκε από την κάθετη δοκό του Πασχαλάκη και παρέμεινε το 1-0. Τελικά οι "κυανέρυθροι" πριν την λήξη του ημιχρόνου ισοφάρισαν με φάουλ του Μασούρα στο 40΄, που έξω από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε τη γωνία του Πασχαλάκη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Λημνιό στο 47' ενώ ο Πανιώνιος με την Πινιώτη αντί του Σαραμαντά, προσπάθησε να δώσει ενίσχυση στην συνολική αμυντική του λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κινείται σε αργούς ρυθμούς θεωρώντας πως μάλλον είναι διασφαλισμένη η πρόκρισή του και από το 60' δυο νέες προσθήκες, οι Κάμπος και Πρίγιοβιτς, ήρθαν για να δώσουν αποτελεσματικότητα στην επιθετικότητα της ομάδας τους.

Αυτό έγινε πράξη στο 68', όταν ο Κάμπος έστειλε πάσα ακριβείας στον Πέλκα και ο διεθνής μέσος έστειλε "ζυγισμένο" γωνιακό σουτ στην εστία του Κότνικ, γράφοντας το 2-1. Δυο λεπτά νωρίτερα γκολ του Πρίγιοβιτς ακυρώθηκε κακώς, σαν φάουλ του Σέρβου επιθετικού, ενώ ο Πανιώνιος έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 70' λογω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μακρύλλου. Στο 80' ο ΠΑΟΚ αύξησε το σκορ στο 3-1. Με πέναλτι του Πρίγιοβιτς, που κέρδισε ο Μάτος, ανατραπείς από τον Μπανανά εντός περιοχής.

Η "σεμνή τελετή" της πρόκρισης στον τελικό είχε λήξει ουσιαστικά με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το εισιτήριο για έναν ακόμα τελικό, τον 19ο της ιστορίας του, όπου θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης ΑΕΚ- Λάρισας. Το σκορ θα μπορούσε να αλλάξει στο 85' αλλά ο Κάνιας απέκρουσε επί της γραμμής το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς, διατηρώντας το 3-1, που ήταν το τρίτο όμοιο τελικό αποτέλεσμα στις αντίστοιχες μεταξύ τους αναμετρήσεις (δυο στο Κύπελλο και μια στη Super League).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης Αζεβέδο, Κρέσπο (76' Κάνιας), Βαρέλα, Μάτος, Σάχοφ, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός (60' Κάμπος), Κουλούρης (61' Πρίγιοβιτς).
Πανιώνιος: Κότνικ, Σαραμαντάς (46' Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75' Νόβακ), Οικονομίδης, Γεσίλ.

 

 

 



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved