Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-3: Σαν σίφουνας για τελικό!

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-3: Σαν σίφουνας για τελικό!

Πάρτι πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ που νίκησε 3-1 τον Πανιώνιο και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου.

Σαν σίφουνας πέρασε από την Πλατεία ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο δικέφαλος νίκησε με 3-1 τον Πανιώνιο κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό εν όψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

Στην παράσταση πρόκρισης του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη όλα κρίθηκαν στην ετοιμότητα αλλά και την αποφασιστικότητα των παικτών του Λουτσέσκου.

Από το ξεκίνημα κιόλας οι «ασπρόμαυροι» που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έλεγξαν το ρυθμό, παρουσιάζοντας πειστικό αλλά και ουσιαστικό θέαμα στο χορτάρι, πέτυχαν το στόχο τους.

Κομβικό σημείο ήταν το πρώτο γκολ του Μαουρίσιο στο 24' που πιστοποίησε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και του άνοιξε το δρόμο, ενώ ο Πανιώνιος αντέδρασε στο φινάλε και θα παίξει τα ρέστα του για την ανατροπή στη ρεβάνς.

Δυναμικό ξεκίνημα

Τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής (25/02) με τον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν επηρέασαν αγωνιστικά την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά αντίθετα από τα πρώτα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και πιστοποίησαν για μία ακόμη φορά την εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση.

Αφού οι Θεσσαλονικείς απείλησαν δύο φορές με τους Πέλκα και Πρίγιοβιτς στο ξεκίνημα, στο 24΄ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Μαουρίσιο από σέντρα του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή. Δέκα λεπτά μετά ο Σέρβος στράικερ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Αζεβέδο, «έγραψε» το 2-0.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με την κοντινή κεφαλιά του Μασούρα και στη συνέχεια το σουτ του Κόρμπου βρήκε στο σώμα αμυντικού του ΠΑΟΚ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες να ξαναμπούν στο... κόλπο.

Προβάδισμα πρόκρισης

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να σκοράρει, αλλά στο 60΄ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Σπιριντόνοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη και στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας αστόχησε σχεδόν προ κενής εστίας! Τα όποια όνειρα είχαν οι «κυανέρυθροι» για ανατροπή του σκηνικού «εξαφανίστηκαν στο 73΄ με το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, αυτή την φορά με το βολέ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή (φέρει ευθύνη ο Κότνικ).

Το μόνο που κατάφεραν οι Νεοσμυρνιώτες ήταν να μειώσουν στο 85΄ με τον Παναγιώτη Κόρμπο, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (46΄ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68΄ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης, Μασούρας, Γεσίλ (46΄ Παπαγεωργίου)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μαουρίσιο (75΄ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκας (65΄ Μπίσεσβαρ), Μακ, Λημνιός, Πρίγιοβιτς (70΄ Κουλούρης)

 



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved