Ντρογμπά: Ημέρες και έργα ενός ζωντανού θρύλου (photos+videos)

Ντρογμπά: Ημέρες και έργα ενός ζωντανού θρύλου (photos+videos)

Ο μεγάλος Ντιντιέ Ντρογκμπά πέρασε πλέον στην ιστορία. Ο σπουδαιότερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που είδαμε την τελευταία 10ετία αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του έπειτα από μια καριέρα γεμάτη γκολ, συγκινήσεις, δόξα αλλά πάνω από όλα ήθος και σεβασμό.

Είναι ίσως ο πιο αγαπητός παίκτης στον κόσμο των τελευταίων ετών. Και όχι μόνο λόγω της (ανεκτίμητης) ποδοσφαιρικής του αξίας αλλά και του ήθους που τον χαρακτήριζε. Μια φιγούρα που είναι βέβαιο ότι θα λείψει πολύ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ένας τύπος που ένιωθαν όλοι ακόμα και στα ποδοσφαιρικά του «γεράματα» ότι ανά πάσα στιγμή θα πετύχει το γκολ. Ένας χαρισματικός άνθρωπος και σπάνια προσωπικότητα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Συνέδεσε το όνομά του με την Τσέλσι, ωστόσο γνωστός έγινε παίζοντας στη Γαλλία και κυρίως στη Μαρσέιγ όπου με τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2003-04 συστήθηκε για πρώτη φορά στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό. Το γκολ του στην πρεμιέρα των ομίλων εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου έστρεψε όλα τα βλέμματα του κόσμου πάνω στον 22χρονοτότε Ιβοριανό.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Τσέλσι όντας μία εκ των πρώτων μεταγραφών του Ζοσέ Μουρίνιο στους «μπλε» και η πιο ακριβή μέχρι τότε στην ιστορία της ομάδας (32 εκατομμύρια ευρώ). Οι δυο τους συνδέθηκαν με βαθιά φιλία και πορεύτηκαν μαζί μέχρι το 2007 όταν Πορτογάλος αντικαταστάθηκε από τον Άβρααμ Γκραντ μεσούσης της σεζόν.

Ήταν εκείνη τη χρονιά που συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Γιουνάιτεντ όμως να κατακτά το τρόπαιο στα πέναλτι στον τελικό της Μόσχας. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, ωστόσο ποτέ του δεν το έβαλε κάτω, ποτέ δεν το έκανε άλλωστε. Και λίγα χρόνια αργότερα θα δικαιωνόταν.

Η σεζόν 2011-12 θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί η χρονιά του Ντρογκμπά αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν μια ομάδα μόνος του. Αποκορύφωμα αποτέλεσε το γκολ του στον Τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν, καθώς και το τελευταίο χτύπημα στη διαδικασία των πέναλτι που έφερε το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στο Στάνφορντ Μπριτζ.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε μακριά από την αγαπημένη του Τσέλσι όπου για την επόμενη διετία συνέχιζε να φορτώνει τα δίχτυα σε Κίνα (Σαγκάη) και Τουρκία (Γαλατασαράι), ωστόσο το 2014 ήρθε η ώρα της επιστροφής του Μουρίνιο στο Στάνφορντ Μπριτζ. Και δεν ήταν δυνατόν να μην πάρει μαζί του τον αγαπημένο του παίκτη.

JoseMourinhoDidierDrogba 2923653

Μπορεί πλέον να μην λογιζόταν ως βασικός καθώς τα χρόνια είχαν περάσει, ωστόσο ήταν πάντοτε ετοιμοπόλεμος και συνάμα να ικανός να κάνει τη διαφορά κάθε φορά που έμπαινε στο γήπεδο. Ο Ιβοριανός γνώριζε την αποθέωση σε κάθε παιχνίδι στο Στάνφορντ Μπριτζ, από ένα κοινό που τον ψήφισε μάλιστα ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ποτέ στους «μπλε».

Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο MLS και τη Μόντρεαλ με τη φανέλα της οποίας είχε πολύ καλή παρουσία για όσο αγωνίστηκε. Αξέχαστα θα μείνουν τα δύο γκολ που πέτυχε σε διάστημα 1μισι λεπτού (!) στον αγώνα εναντίον του Τορόντο.

Πριν λίγες μέρες εθεάθη στο Στάνφορντ Μπριτζ προκειμένου να παρακολουθήσει μαζί με τον αντικαταστάτη του Μουρίνιο, Γκους Χίντινκ αγώνα της Τσέλσι. Οι φήμες έχουν «οργιάσει» ότι ο Αμπράμοβιτς θέλει να τον δει μια μέρα προπονητή στον σύλλογο που υπηρέτησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Τα πάντα είναι πιθανά, όπως είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσει να κάνει πάντα αυτό που ήξερε καλύτερα από κάθε άλλον. Να σκοράρει και να μοιράζει χαμόγελα. Γιατί αυτός ήταν ο Ντρογκμπά. Ένας πραγματικός θρύλος του ποδοσφαίρου.

drogba hiddink

Κατέκτησε συνολικά 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 4 Κύπελλα Αγγλίας, 3 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 2 Σούπερ Καπ Αγγλίας, 1 πρωτάθλημα Τουρκίας, ενώ έχει κατακτήσει αμέτρητους ατομικούς τίτλους με κυριότερους: 2 φορές Αφρικανός Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς, MVPτου Τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και το Χρυσό Παπούτσι το 2013.

Δείτε παρακάτω highlights του σπουδαίου Ντιντιέ Ντρογκμπά:

Ντρογμπά: Ημέρες και έργα ενός ζωντανού θρύλου (photos+videos)



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved