Κοντονής: «Δεν θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες»

Κοντονής: «Δεν θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες»

Την αισιοδοξία του πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα οδηγηθεί σε… Grexit από τις διεθνείς διοργανώσεις εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, φιλοξενήθηκε στη «Δίκη» του Σκάι και υποστήριξε πως οι ελληνικές ομάδες δεν θα… εκδιωχθούν από τις διεθνείς διοργανώσεις, ενώ στη συνέχεια, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια για την υπεράσπιση της εθνικής ομάδας και των συλλόγων σε πράξεις που είναι εναντίον τους.

Μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για:

Το αν πρέπει ο Γιώργος Μποροβήλος να παραιτηθεί από την Super League, καθώς βάσει του κώδικα ηθικής της FIFA είναι έκθετος: «Δεν θα αναφερθώ. Εμείς δεν επιθυμούμε να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο και θέλουμε να λειτουργεί. Εμείς αλλού επεμβαίνουμε και θέλουμε να λειτουργούν βάσει των νόμων».

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων: «Δεν είμαστε σε φάση να φτάσουμε στα άκρα και συζητάμε μαζί τους. Έχουμε καταλάβει το πρόβλημα και πρέπει να το λύσουμε. Εγώ και η Κυβέρνηση δεν είμαστε... φανατικοί και αν μας προτείνουν μια καλύτερη λύση θα την ακούσουμε. Θέτουν έναν προβληματισμό πάνω σε αυτά που προτείνουμε και από την πλευρά μας λέμε ότι θα πρέπει να μας πουν αν αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τον τρόπο που τον έχει διαχειριστεί μέχρι τώρα η ΕΠΟ, έχει φέρει αποτελέσματα. Εμείς ζητάμε περισσότερο έλεγχο της ΕΠΟ από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλουμε να εμπλέκονται. Δεν έχουν εναρμονίσει το πειθαρχικό δίκαιο και το απέδειξα με πειθαρχικές διατάξεις».

Την αισιοδοξία του πως δεν θα υπάρξει ρήξη με τις διεθνείς ομοσπονδίες: «Η αισιοδοξία μου πηγάζει από την κοινή λογική. Δεν γίνεται να έρθει μια ομοσπονδία και να πει μην κάνετε αυτά που θα λύσουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα».

Τις δικαστικές υποθέσεις: «Πιστεύω ότι θα λάμψει η αλήθεια. Πρέπει να σεβαστούν όλοι τη θέση των κατηγορουμένων και να αφήσουν την δικαιοσύνη να κρίνει. Δεν μένουμε στα πρόσωπα γιατί μπορεί στη συνέχεια να αθωωθούν και να εκτεθούμε».

Το αν προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο σε περίπτωση που οι ελληνικές ομάδες τεθούν στο… περιθώριο: «Το κράτος θα προστατέψει την εθνική ομάδα και τους συλλόγους σε πράξεις που θεωρούμε ότι είναι εναντίον τους. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα παίζουμε μπάλα, αλλά αν ένα παιδί που πάει την Κυριακή στο γήπεδο θα γυρίσει το βράδυ στο σπίτι του».

Παναθηναϊκός: Ο εφιάλτης όλο και πλησιάζει…
Παναθηναϊκός: Ο εφιάλτης όλο και πλησιάζει…
ΠΑΟΚ: Φουλάρει για Χατσερίντι
ΠΑΟΚ: Φουλάρει για Χατσερίντι
ΘΕΛΕΙ ΣΚΟΤΩΜΑ: Ο Κολλητός που λέει «πάμε για ένα ποτό» και πίνει ENA ΠΟΤΟ
ΘΕΛΕΙ ΣΚΟΤΩΜΑ: Ο Κολλητός που λέει «πάμε για ένα ποτό» και πίνει ENA ΠΟΤΟ
Μουντιάλ 2018: Αυτή είναι η διάγνωση για Σαλάχ - Πόσο καιρό μένει εκτός δράσης
Μουντιάλ 2018: Αυτή είναι η διάγνωση για Σαλάχ - Πόσο καιρό μένει εκτός δράσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης