Κοντονής: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA»
SHARE

Κοντονής: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA»

Καμία διάθεση συμβιβασμού δεν έδειξε ο Σταύρος Κοντονής υπό τον κίνδυνο αποκλεισμού της Ελλάδας εφόσον κριθεί πως υπάρχουν παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο.  Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM94.6 και άφησε αιχμές για τη στάση της ΕΠΟ, καθώς υποστήριξε, ενώ  υπήρχε συμφωνία σε κάποια θέματα, στην πορεία άλλαξε στάση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή:

το αν περίμενε να βρει μπροστά του τόσα προβλήματα: «Τις παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού όλοι τις γνωρίζαμε, αλλά αυτό που δεν περίμενα ήταν η σφοδρότητα και η αμεσότητα όσων αντιμετωπίζουμε. Αυτό ήταν μια έκπληξη, γιατί μιλάμε για λίγες μέρες».

-τη διαφωνία με την ΕΠΟ: «Κι εγώ στην αρχή κατάλαβα πως υπήρχε συνεννόηση. Το δυσάρεστο είναι πως δεν υπήρξε συνεννόηση για πράγματα που είχαμε συμφωνήσει. Ακόμη και σε αυτά τα λίγα και σοβαρά θέματα, υπήρξε μετά αναδίπλωση, όπως τη συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων. Αυτό με δυσαρέστησε. Στο μπάσκετ γιατί υπάρχουν τακτικοί δικαστές; Πρέπει να υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Αν πήγαινα εγώ στην ΕΠΟ κι έλεγα να βάζω ποινές, θα είχε δίκιο να διαμαρτυρηθεί. Στον κύριο Γκιρτζίκη εξέθεσα όλες τις θέσεις της κυβέρνησης, είχα την εντύπωση πως μιλούσα με έναν ευγενή άνθρωπο με τον οποίο μπορούσα να συνεννοηθώ. Η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει σε αναδιπλώσεις. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη να πράξει».

-τη στάση της FIFA και της UEFA: «Όταν συναντήθηκα στη Νιόν με την ηγεσία της FIFA και της UEFA, καταλήξαμε στο να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο και έναν εποικοδομητικό διάλογο για το θέμα της εκλογής της ΕΠΟ, της διαιτησίας και του στοιχήματος. Για τα υπόλοιπα δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, όπως για το θέμα των τακτικών δικαστών. Επίσης είναι προνόμιο του κράτους να επιβάλλει σε ανώνυμες εταιρείες πρόστιμα. Να το κάνει σε άλλες ανώνυμες εταιρείες και να μην το κάνει στο ποδόσφαιρο; Αυτό είναι αδιανόητο».

-το αν μπορεί να βρεθεί έδαφος για συμφωνία: «Ελπίζω να επικρατήσει η φωνή της λογικής. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου. Δεν θέλουν να πάψουν να υπάρχει αυτή η σκιά που βαραίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Αν έχουν κάποιον άλλο τρόπο, να μας τον πούνε. Μέχρι τώρα μας λένε ‘μην κάνετε το ένα, μην κάνετε το άλλο’. Δεν μας λένε τι να κάνουμε. Επίσης πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό και να διερωτηθούμε αν έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο από το 2006 και μετά».

-το αν το νομοσχέδιο καταλύει το αυτοδιοίκητο: «Υπάρχουν απόψεις με αυτά που έχουμε δρομολογήσει, αλλά υπάρχουν και θετικές απόψεις. Εμείς δεν βάλουμε κατά του αυτοδιοίκητου και θα το δείτε στην πράξη. Θέλουμε να υπάρχει αυτοδιοίκητο και να λειτουργεί ουσιαστικά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως αυτονόμηση κανενός προσώπου ή θεσμού που νομιμοποιούνται από το ελληνικό κράτος. Δεν είναι δυνατό το σύνταγμα της χώρας να επιτάσσει ότι ο αθλητισμός τελεί υπό τον έλεγχο του κράτους και μετά να εκχωρείται αυτό σε έναν ιδιωτικό φορέα. Αυτό καταλύει το σύνταγμα. Δεν θα δεχτούμε κανέναν παραλογισμό. Αυτή η περίφημη αυτονόμηση της ΕΠΟ πώς προέκυψε; Μέσα από νομοθετική λειτουργία της Βουλής το 2006. Τότε θεωρήθηκε πως αυτή ήταν η σωστή επιλογή, δεν θέλω να πω κάτι άλλο για διαπλοκή κλπ. Σήμερα, μετά από εννιά χρόνια τι απολογισμό κάνουμε. Έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο; Αν κρίνουμε πως δεν έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτή την κατάσταση κακομεταχειρίστηκαν κάποιοι, δεν πρέπει να το αλλάξουμε. Με νόμο παραλάβαμε αυτή την κατάσταση, με νόμο την αλλάζουμε. Η διάταξη αυτή ήρθε γιατί ήταν το προϊόν ενός διαλόγου και μας επεξεργασίας πριν εισαχθεί στη Βουλή. Δεν αποκλείω να έχουμε κι άλλες τροποποιήσεις στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Όλα αυτά γίνονται για τη θωράκιση του νομοθετήματος και δεν έχει καμία σχέση με το αυτοδιοίκητο. Δεν αίρεται κανένα αυτοδιοίκητο. Η ΕΠΟ όπως και όλες οι ομοσπονδίες αυτοδιοικούνται. Άλλο θέμα η διοίκηση όμως κι άλλο η παρέμβαση του κράτους σε θέματα που μόνο νομοθετικά ρυθμίζονται. Η νομοθετική λειτουργία του κράτους δεν εκχωρείται πουθενά. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα είναι ένα συγκροτημένο κράτος».

-το αν υπάρχει απειλή από UEFA και FIFA: «Δεν έχω διαπιστώσει απειλές. Δέκτης απειλών δεν έχω γίνει. Πώς βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα, δεν ξέρω. Αν γίνω αποδέκτης απειλών, θα ενημερώσω την κυβέρνηση και θα απαντήσει. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει διάλογο, συνεργασία και συνεννόηση. Έτσι ξεκινήσαμε. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA και υπάρχει δεύτερο ραντεβού, στις 30 Απριλίου. Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια θα εξαντληθεί την επόμενη εβδομάδα, γιατί πηγαίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ενδεχομένως και κάποιες παρατηρήσεις να τις λάβουμε υπόψη μας. Το θέμα του αποκλεισμού κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται. Θα ετίθετο αν εμείς κάναμε πράγματα αντιδημοκρατικά, που θα είχαν στο στόχαστρο την αυτονομία της ομοσπονδίας. Είναι δυνατό να παράγεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα από μια ενέργεια που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Υπάρχει Έλληνας πολίτης που δεν πιστεύει πως με τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων από τακτικούς δικαστές το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο; Γιατί να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες; Εγώ πιστεύω πως η UEFA και η FIFA πρέπει να έρθουν να μας πουν μπράβο κι εμείς πρέπει να τους το εξηγήσουμε για να το καταλάβουν».

-τη στάση της κυβέρνησης: «Κάνουμε μια προσπάθεια να καλυτερέψει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύουμε πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να τύχει του χειροκροτήματος της ΕΠΟ και των διεθνών ομοσπονδιών. Η συναίνεση είναι πολύ καλή όταν υπάρχουν ζητήματα, αλλά όταν δεν υπάρχει το ζήτημα είναι αν συναινεί η κοινωνία, Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει τόσο να επιδοκιμαστούν κάποια μέτρα από ιδιοκτήτες ανωνύμων εταιρειών, αλλά από την κοινωνία. Από δημοσκοπήσεις προκύπτει πως υπάρχει τρομερή αποδοχή από την κοινωνία. Η συναίνεση εμπεδώνεται στη Βουλή, όχι από άλλους που μπορεί να έχουν συμφέροντα. Θέλουμε την εξυγίανση να την κάνουμε με όλους μαζί, αλλά είχα πει πως όταν έρθει η ώρα της κρίσης θα βλέπαμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι όχι. Θα δούμε ποια κόμματα θα τοποθετηθούν θετικά και ποια αρνητικά και θα λάβουμε υπόψη μας όλες τις παρατηρήσεις μας».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Βίντεο: Ποια δημοσιογράφος «ερεθίστηκε» με τον Τσίπρα
Βίντεο: Ποια δημοσιογράφος «ερεθίστηκε» με τον Τσίπρα
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Ιστορική αναμέτρηση στην Πόλη! (video)
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Ιστορική αναμέτρηση στην Πόλη! (video)
Champions League: Τα στιγμιότυπα από Λίβερπουλ – Μπάγερν και Λιόν – Μπαρτσελόνα (videos)
Champions League: Τα στιγμιότυπα από Λίβερπουλ – Μπάγερν και Λιόν – Μπαρτσελόνα (videos)
Στο βάθρο Στεφανουδάκης και Μαλακόπουλος
Στο βάθρο Στεφανουδάκης και Μαλακόπουλος

 • Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  00:20Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λιόν - Μπαρτσελόνα
  00:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • WRC 2019
  01:00SS3 Svullrya 1, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λεγανές
  01:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Μπάσκετ: VTB United League 2018-19
  01:35All Star Game. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • WRC 2019
  02:00SS4 Rojden 1, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  02:3012η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2019
  03:00SS7 Rojden 2, Σουηδία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  03:3024η αγωνιστική.
 • RBAR 2019 - Magazine
  04:00Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ντιούκ Μπλου Ντέβιλς - Βιρτζίνια Καβαλίερς
  04:30NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Λεβάντε
  04:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  05:10Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Pick n' Roll
  06:30Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Σαν Πάουλι - Άουε
  06:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Βιτόρια Σετούμπαλ
  07:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: VTB United League 2018-19
  08:15All Star Game. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • WRC 2019
  08:25Σουηδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χόφενχαϊμ - Ανόβερο
  09:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λεγανές
  09:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2019
  09:35Daytona 500. Στιγμιότυπα.
 • Topspin
  10:20Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Μπάσκετ: Ντιούκ Μπλου Ντέβιλς - Louisville
  10:40NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  11:1522η αγωνιστική.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Σεβίλη
  11:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  11:5012η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500
  12:30Rio Open presented by Claro. Αγώνες κυρίως ταμπλό.
 • RBAR 2019 - Magazine
  12:45Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
  13:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 26η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Βιτόρια Σετούμπαλ
  13:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • WRC 2019
  13:55SS3 Svullrya 1, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Λάτσιο - Σεβίλη
  14:45UEFA Europa League 2018 - 2019. Φάση των 32. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • WRC 2019
  15:00SS4 Rojden 1, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: VTB United League 2018-19
  15:45All Star Game. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • WRC 2019
  16:00SS7 Rojden 2, Σουηδία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2019
  17:00Daytona 500. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Μπάγερν Μονάχου
  17:45UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E684
  18:00Στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E20
  18:30Επεισόδιο: Κύπελλο Ισπανικού Κυπέλλου. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
  19:00Κύπελλο Ισπανίας 2019. Τελικός. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Βόλεϊ: Σκάντιτσι - Ιμόκο Κονελιάνο (Ζ)
  19:30CEV Champions League Γυναικών 2018-19. Φάση ομίλων. 5ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Σάλκε - Μάντσεστερ Σίτι (Ζ)
  20:00UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E20
  21:30Επεισόδιο: Κύπελλο Ισπανικού Κυπέλλου. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E684
  21:55Στιγμιότυπα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies