Κοντονής: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA»
SHARE

Κοντονής: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA»

Καμία διάθεση συμβιβασμού δεν έδειξε ο Σταύρος Κοντονής υπό τον κίνδυνο αποκλεισμού της Ελλάδας εφόσον κριθεί πως υπάρχουν παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο.  Ο υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM94.6 και άφησε αιχμές για τη στάση της ΕΠΟ, καθώς υποστήριξε, ενώ  υπήρχε συμφωνία σε κάποια θέματα, στην πορεία άλλαξε στάση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σταύρου Κοντονή:

το αν περίμενε να βρει μπροστά του τόσα προβλήματα: «Τις παθογένειες του ελληνικού αθλητισμού όλοι τις γνωρίζαμε, αλλά αυτό που δεν περίμενα ήταν η σφοδρότητα και η αμεσότητα όσων αντιμετωπίζουμε. Αυτό ήταν μια έκπληξη, γιατί μιλάμε για λίγες μέρες».

-τη διαφωνία με την ΕΠΟ: «Κι εγώ στην αρχή κατάλαβα πως υπήρχε συνεννόηση. Το δυσάρεστο είναι πως δεν υπήρξε συνεννόηση για πράγματα που είχαμε συμφωνήσει. Ακόμη και σε αυτά τα λίγα και σοβαρά θέματα, υπήρξε μετά αναδίπλωση, όπως τη συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων. Αυτό με δυσαρέστησε. Στο μπάσκετ γιατί υπάρχουν τακτικοί δικαστές; Πρέπει να υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Αν πήγαινα εγώ στην ΕΠΟ κι έλεγα να βάζω ποινές, θα είχε δίκιο να διαμαρτυρηθεί. Στον κύριο Γκιρτζίκη εξέθεσα όλες τις θέσεις της κυβέρνησης, είχα την εντύπωση πως μιλούσα με έναν ευγενή άνθρωπο με τον οποίο μπορούσα να συνεννοηθώ. Η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει σε αναδιπλώσεις. Η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που είναι υποχρεωμένη να πράξει».

-τη στάση της FIFA και της UEFA: «Όταν συναντήθηκα στη Νιόν με την ηγεσία της FIFA και της UEFA, καταλήξαμε στο να έχουμε έναν ειλικρινή διάλογο και έναν εποικοδομητικό διάλογο για το θέμα της εκλογής της ΕΠΟ, της διαιτησίας και του στοιχήματος. Για τα υπόλοιπα δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, όπως για το θέμα των τακτικών δικαστών. Επίσης είναι προνόμιο του κράτους να επιβάλλει σε ανώνυμες εταιρείες πρόστιμα. Να το κάνει σε άλλες ανώνυμες εταιρείες και να μην το κάνει στο ποδόσφαιρο; Αυτό είναι αδιανόητο».

-το αν μπορεί να βρεθεί έδαφος για συμφωνία: «Ελπίζω να επικρατήσει η φωνή της λογικής. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου. Δεν θέλουν να πάψουν να υπάρχει αυτή η σκιά που βαραίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Αν έχουν κάποιον άλλο τρόπο, να μας τον πούνε. Μέχρι τώρα μας λένε ‘μην κάνετε το ένα, μην κάνετε το άλλο’. Δεν μας λένε τι να κάνουμε. Επίσης πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό και να διερωτηθούμε αν έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο από το 2006 και μετά».

-το αν το νομοσχέδιο καταλύει το αυτοδιοίκητο: «Υπάρχουν απόψεις με αυτά που έχουμε δρομολογήσει, αλλά υπάρχουν και θετικές απόψεις. Εμείς δεν βάλουμε κατά του αυτοδιοίκητου και θα το δείτε στην πράξη. Θέλουμε να υπάρχει αυτοδιοίκητο και να λειτουργεί ουσιαστικά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως αυτονόμηση κανενός προσώπου ή θεσμού που νομιμοποιούνται από το ελληνικό κράτος. Δεν είναι δυνατό το σύνταγμα της χώρας να επιτάσσει ότι ο αθλητισμός τελεί υπό τον έλεγχο του κράτους και μετά να εκχωρείται αυτό σε έναν ιδιωτικό φορέα. Αυτό καταλύει το σύνταγμα. Δεν θα δεχτούμε κανέναν παραλογισμό. Αυτή η περίφημη αυτονόμηση της ΕΠΟ πώς προέκυψε; Μέσα από νομοθετική λειτουργία της Βουλής το 2006. Τότε θεωρήθηκε πως αυτή ήταν η σωστή επιλογή, δεν θέλω να πω κάτι άλλο για διαπλοκή κλπ. Σήμερα, μετά από εννιά χρόνια τι απολογισμό κάνουμε. Έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο; Αν κρίνουμε πως δεν έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο κι αυτή την κατάσταση κακομεταχειρίστηκαν κάποιοι, δεν πρέπει να το αλλάξουμε. Με νόμο παραλάβαμε αυτή την κατάσταση, με νόμο την αλλάζουμε. Η διάταξη αυτή ήρθε γιατί ήταν το προϊόν ενός διαλόγου και μας επεξεργασίας πριν εισαχθεί στη Βουλή. Δεν αποκλείω να έχουμε κι άλλες τροποποιήσεις στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν. Όλα αυτά γίνονται για τη θωράκιση του νομοθετήματος και δεν έχει καμία σχέση με το αυτοδιοίκητο. Δεν αίρεται κανένα αυτοδιοίκητο. Η ΕΠΟ όπως και όλες οι ομοσπονδίες αυτοδιοικούνται. Άλλο θέμα η διοίκηση όμως κι άλλο η παρέμβαση του κράτους σε θέματα που μόνο νομοθετικά ρυθμίζονται. Η νομοθετική λειτουργία του κράτους δεν εκχωρείται πουθενά. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Ελλάδα είναι ένα συγκροτημένο κράτος».

-το αν υπάρχει απειλή από UEFA και FIFA: «Δεν έχω διαπιστώσει απειλές. Δέκτης απειλών δεν έχω γίνει. Πώς βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα, δεν ξέρω. Αν γίνω αποδέκτης απειλών, θα ενημερώσω την κυβέρνηση και θα απαντήσει. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει διάλογο, συνεργασία και συνεννόηση. Έτσι ξεκινήσαμε. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη FIFA και την UEFA και υπάρχει δεύτερο ραντεβού, στις 30 Απριλίου. Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια θα εξαντληθεί την επόμενη εβδομάδα, γιατί πηγαίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ενδεχομένως και κάποιες παρατηρήσεις να τις λάβουμε υπόψη μας. Το θέμα του αποκλεισμού κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται. Θα ετίθετο αν εμείς κάναμε πράγματα αντιδημοκρατικά, που θα είχαν στο στόχαστρο την αυτονομία της ομοσπονδίας. Είναι δυνατό να παράγεται ένα τέτοιο αποτέλεσμα από μια ενέργεια που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Υπάρχει Έλληνας πολίτης που δεν πιστεύει πως με τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων από τακτικούς δικαστές το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο; Γιατί να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες; Εγώ πιστεύω πως η UEFA και η FIFA πρέπει να έρθουν να μας πουν μπράβο κι εμείς πρέπει να τους το εξηγήσουμε για να το καταλάβουν».

-τη στάση της κυβέρνησης: «Κάνουμε μια προσπάθεια να καλυτερέψει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύουμε πως αυτή η προσπάθεια πρέπει να τύχει του χειροκροτήματος της ΕΠΟ και των διεθνών ομοσπονδιών. Η συναίνεση είναι πολύ καλή όταν υπάρχουν ζητήματα, αλλά όταν δεν υπάρχει το ζήτημα είναι αν συναινεί η κοινωνία, Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει τόσο να επιδοκιμαστούν κάποια μέτρα από ιδιοκτήτες ανωνύμων εταιρειών, αλλά από την κοινωνία. Από δημοσκοπήσεις προκύπτει πως υπάρχει τρομερή αποδοχή από την κοινωνία. Η συναίνεση εμπεδώνεται στη Βουλή, όχι από άλλους που μπορεί να έχουν συμφέροντα. Θέλουμε την εξυγίανση να την κάνουμε με όλους μαζί, αλλά είχα πει πως όταν έρθει η ώρα της κρίσης θα βλέπαμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι όχι. Θα δούμε ποια κόμματα θα τοποθετηθούν θετικά και ποια αρνητικά και θα λάβουμε υπόψη μας όλες τις παρατηρήσεις μας».

Παναθηναϊκός: Εξετάζεται ο Κριστιάν Λόπες
Παναθηναϊκός: Εξετάζεται ο Κριστιάν Λόπες
Παναθηναϊκός: Το post του Μουνιέ για τις νέες εμφανίσεις (photo)
Παναθηναϊκός: Το post του Μουνιέ για τις νέες εμφανίσεις (photo)
ΠΑΣ Γιάννινα: Συμφωνία με Νεόφυτο Μιχαήλ
ΠΑΣ Γιάννινα: Συμφωνία με Νεόφυτο Μιχαήλ
Τραγωδία στην Ινδία: 324 νεκροί από τις χειρότερες «πλημμύρες του αιώνα» και η βροχή συνεχίζεται
Τραγωδία στην Ινδία: 324 νεκροί από τις χειρότερες «πλημμύρες του αιώνα» και η βροχή συνεχίζεται

 • Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000
  03:30Rogers Cup. Στιγμιότυπα.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2018-19
  03:451η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Προμηθέας Πάτρας
  04:00Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • WRC 2018
  04:05SS23 Ruuhimaki 1 Power Stage, Φινλανδία. Πριγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση
  04:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  04:45Salomon Maxi Race.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Συντονιστείτε στο Cosmote Sport 9HD από τις 25 Αυγούστου. Το νέο κανάλι της Cosmote TV φέρνει στις οθόνες σας ακόμη περισσότερες live μεταδόσεις από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  05:15Canada Man.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Ουνιόν Βερολίνου
  05:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • WRC 2018
  05:40Φινλανδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  05:45Paragliding World Cup.
 • Ποδόσφαιρο: Μπέτις - Λεβάντε
  06:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000
  06:15Western & Southern Open. Προημιτελικοί.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  06:20Στιγμιότυπα.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Match Pack
  06:252η αγωνιστική. Εκπομπή που παρουσιάζει μια προεπισκόπηση των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Παρακολουθήστε τα στατιστικά των ομάδων, όπως επίσης και δηλώσεις ή συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της δράσης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  06:45Michigan Consumers Energy 400. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Ανόβερο - Μέλσουνγκεν
  07:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Προεπισκόπηση
  07:102η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Beach Soccer: Ελλάδα - Καζακστάν
  07:45Euro League 2018. Μόσχα. Αγώνας ανδρών. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι
  07:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Moto3 2018
  08:00Mottorad Grand Prix Von Osterreich. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Μπαρτσελόνα
  08:15UEFA Πρωτάθλημα Νέων 2017-18. Τελικός. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  08:40Στιγμιότυπα.
 • Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση
  09:15Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Προμηθέας Πάτρας
  09:25Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 4η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Moto2 2018
  09:30Mottorad Grand Prix Von Osterreich. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Match Pack
  10:102η αγωνιστική. Εκπομπή που παρουσιάζει μια προεπισκόπηση των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Παρακολουθήστε τα στατιστικά των ομάδων, όπως επίσης και δηλώσεις ή συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές της δράσης.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Τσάβες
  10:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • MotoGP 2018
  10:55Mottorad Grand Prix Von Osterreich. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Τένις: 2018 ATP Masters 1000
  11:00Western & Southern Open. Προημιτελικοί.
 • Ποδόσφαιρο: Κάρντιφ Σίτι - Νιουκάστλ (Ζ)
  11:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Μπάσκετ: Μπεσίκτας - Νταρουσάφακα
  11:45Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 5η αγωνιστική.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018 (Ζ)
  12:20Αμβούργο, Γερμανία. 1ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2018
  12:30Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 1.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα E27
  12:45Αφιέρωμα.
 • WRC 2018 (Ζ)
  13:00SS12 Panzerplatte 2, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Ανασκόπηση
  13:30Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  13:35Αμβούργο, Γερμανία. 2ος ημιτελικός ανδρών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Τότεναμ - Φούλαμ (Ζ)
  14:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • GP Confidential 2018 E15
  14:05Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E657
  14:15Στιγμιότυπα.
 • Watersports: 2018 Speed Catamarans GC32 E2
  14:45Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  14:50Michigan Consumers Energy 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Χάντμπολ: Ανόβερο - Μέλσουνγκεν
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Υδάτινα Σπορ: Kite Masters 2018 E1
  15:30Ακολουθήστε τα καλύτερα event και τους καλύτερους αθλητές στο kiteboarding, από τα πιο όμορφα σημεία του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου!
 • Τένις: WTA 2018 (Ζ)
  16:00Western & Southern Open. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  16:05Αμβούργο, Γερμανία. Προημιτελικός γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Εσπανιόλ (Ζ)
  16:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Άρσεναλ (Ζ)
  16:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Μπάσκετ: Νταρουσάφακα - Φενέρμπαχτσε
  16:40Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Bundesliga Clubs 2018-19 E3
  17:15Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  17:20Αμβούργο, Γερμανία. Τρίτη θέση ανδρών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Μποαβίστα - Μπενφίκα (Ζ)
  18:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ζ)
  18:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • WRC 2018
  18:20Γερμανία. Στιγμιότυπα ημέρας 1.
 • Ποδόσφαιρο: Έβερτον - Σαουθάμπτον
  18:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB 2018 - Τελικοί (Ζ)
  18:35Αμβούργο, Γερμανία. Τελικός ανδρών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Άρσεναλ
  19:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • WRC 2018
  19:05SS12 Panzerplatte 2, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  19:50Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Βιτόρια Σετούμπαλ (Ζ)
  20:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπαρτσελόνα - Αλαβές (Ζ)
  20:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • GP Confidential 2018 E15
  20:20Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λέστερ - Γούλβερχαμπτον Γουάντερερς
  20:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies