Τόργκελε στο Onsports: «Δεν είναι... ανάγκη η Ουγγαρία να νικήσει την Ελλάδα» (photos+videos)

Τόργκελε στο Onsports: «Δεν είναι... ανάγκη η Ουγγαρία να νικήσει την Ελλάδα» (photos+videos)

Ο Ούγγρος πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Σάντορ Τόργκελε, μιλάει στο Onsports για το κρίσιμο παιχνίδι Ουγγαρία - Ελλάδα και εξηγεί γιατί η εθνική ομάδα της πατρίδας του δεν «καίγεται» για νίκη επί της ελληνικής.

Ο 32χρονος φορ έπαιξε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2005/06 και την επόμενη στον ΠΑΟΚ και μοιράζεται τις αναμνήσεις του από αυτή την περίοδο συγκρίνοντας αυτά που έζησε στο αγγλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα με το ελληνικό.

Από το 2014 φοράει τη φανέλα της ΜΤΚ Βουδαπέστης στην ουγγρική λίγκα και όταν αποσυρθεί σχεδιάζει να αναλάβει ρόλο στο σύλλογο της χώρας του, για να μείνει κοντά στο ποδόσφαιρο.

Ο Τόργκελε δεν είχε ποτέ άλλη πρόταση από την Ελλάδα, όμως αν είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στη χώρα μας, θα επέλεγε τον ΠΑΟΚ, όπως λέει, για το λόγο ότι εκεί πήρε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής όταν έπαιζε εδώ.

Είστε δεύτεροι στο βαθμολογικό πίνακα του ουγγρικού πρωταθλήματος με την ΜΤΚ, δέκα πόντους διαφορά από την πρώτη θέση. Πόσο πιθανό είναι να βρεθείτε στην κορυφή στα επόμενα ματς;

«Απέχουμε δέκα πόντους από την πρώτη ομάδα, αλλά δεν είναι εύκολο να τους πιάσουμε, καθώς ο αντίπαλός μας έχει πολύ καλή ομάδα, με πολλούς ξένους και παίκτες της εθνικής. Για εμάς, το πλάνο δεν είναι να τους φτάσουμε, αφού πριν το ξεκίνημα της χρονιάς ο στόχος μας ήταν να είμαστε 6οι-8οι στη βαθμολογία. Τώρα που είμαστε δεύτεροι, είναι ήδη κάτι καλό για εμάς. Αν μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή τη θέση στα επόμενα ματς, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Οπότε, έχετε πετύχει το στόχο σας;

«Ακριβώς. Το πλάνο μας ήταν να είμαστε 6οι-8οι πριν τη σεζόν. Τώρα βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση και αυτό είναι ήδη αρκετό για εμάς. Παρόλα αυτά, δε θα είναι εύκολο να κρατήσουμε ακόμα και αυτή τη θέση από τη στιγμή που οι δύο ομάδες που είναι πίσω μας, η Φερεντσβάρος και η Ντέμπρετσεν, είναι πολύ καλές και κοντά μας. Οπότε, θα είναι δύσκολο να μείνουμε δεύτεροι».

Για την επόμενη χρονιά, τι θέλετε να κάνετε;

«Νομίζω να βγούμε 3οι-6οι. Κανείς δε μας έχει πει τι πρέπει να κάνουμε του χρόνου, αλλά η γνώμη μου είναι αυτή».

Πότε πιστεύεις ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε στους τίτλους, αποτελώντας μια ιστορική ομάδα; Ίσως σε 2-3 χρόνια;

«Είναι πολύ δύσκολο, καθώς η στρατηγική μας είναι να βγάλουμε πολλούς νέους παίκτες, οι οποίοι έρχονται στην πρώτη ομάδα. Οπότε, υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να κατακτήσουμε τρόπαιο. Αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλοί, τότε ίσως να μπορέσουμε. Αν και δεν το βλέπω τα επόμενα τρία χρόνια. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν, αλλά δεν είναι εύκολο. Στην Ουγγαρία, υπάρχουν δυνατότερες ομάδες όπως η Φερεντσβάρος, οι οποίες προπονούνται σε πολύ καλύτερες συνθήκες».

Τώρα, θα ήθελα να σε ρωτήσω για το παιχνίδι της Ουγγαρίας με την Ελλάδα για την πρόκριση στο Γιούρο 2016. Θεωρείς ότι η Ουγγαρία είναι σε θέση να κερδίσει την Ελλάδα;

«Όλα μπορούν να συμβούν. Η Ελλάδα έχει την τελευταία της ευκαιρία να μείνει ζωντανή στο γκρουπ, αν θέλει να πάει στο Γιούρο 2016. Έχει το πρέπει. Για εμάς, τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού είμαστε σε καλή κατάσταση. Δεν είναι ανάγκη να κερδίσουμε την Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι να μη χάσουμε αυτή την αναμέτρηση».

Η Ελλάδα έχει καινούριο προπονητή και πολλούς νέους παίκτες μετά την αποτυχία στους προηγούμενους αγώνες. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να μπερδέψει την Ουγγαρία, το γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα είναι μια τελείως ανανεωμένη ομάδα;

«Πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή. Πολλοί παίκτες από μεγάλους συλλόγους, όπως η Ρόμα, η Ντόρτμουντ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Ξέρουν πώς να παίζουν δυνατά ματς. Η Ελλάδα τώρα έχει πρόβλημα επειδή είναι τελευταία στον όμιλο. Θα παλέψουν μέχρι το τέλος, οπότε η Ουγγαρία θα ζοριστεί. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που λείπουν, όπως ο Σαμαράς, ο Γκέκας και ο Μήτρογλου, όμως οι άλλοι θα θέλουν να δείξουν τι αξίζουν, οπότε ίσως δώσουν μεγαλύτερη μάχη».

Η πρόβλεψη σου για το πώς θα πάει το παιχνίδι, ποια είναι;

«Θεωρώ ότι η ουγγρική ομάδα θα παίξει αμυντικά, επειδή η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα. Δε θα επιτεθούν πολύ. Θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Η Ελλάδα δε θα βγει μπροστά από το ξεκίνημα υπό το φόβο μη δεχθεί γκολ, κάτι που θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Ίσως να δοκιμάσει την κόντρα επίθεση. Θα είναι ένα παιχνίδι τακτικής: όλοι για το αποτέλεσμα. Όσο όμως περνάει ο χρόνος, η Ελλάδα θα γίνεται όλο και πιο επιθετική. Έτσι πιστεύω θα πάει το ματς».

Έχεις κάποιο προαίσθημα για το αποτέλεσμα;

«Αν ήξερα τι θα συμβεί στον αγώνα, θα έβαζα στοίχημα (γέλια). Δεν ξέρω. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε την ισοπαλία: 2-2 ή 1-1».

Από τους Ούγγρους παίκτες, ποιος είναι σε μεγάλη φόρμα αυτή την περίοδο;

«Ο Μπάλας Ντζούντζακ, που παίζει στη Δυναμό Μόσχας. Είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης για τον αντίπαλο. Μπορεί να αποδώσει καλά. Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρωθεί πάνω του».

Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν παίζεις για την εθνική Ουγγαρίας, ενώ ήσουν μέλος της στο παρελθόν. Ποιος είναι ο λόγος;

«Δεν ξέρω τους λόγους. Πρέπει να ρωτήσεις τους προπονητές, που ήταν αυτά τα χρόνια στην ομάδα. Ίσως υπήρχαν άλλοι παίκτες, καλύτεροι από εμένα ή δεν άρεσα στους κόουτς. Μπορεί αυτοί να είναι οι δύο λόγοι, αλλά οι τεχνικοί της Ουγγαρίας πρέπει να ξέρουν καλύτερα από εμένα γιατί».

Αν είχες την ευκαιρία, είναι το παιχνίδι κόντρα στην Ελλάδα αυτό στο οποίο θα ήθελες να παίξεις περισσότερο από κάθε άλλο για την Ουγγαρία;

«Φυσικά, γιατί όχι; Αν έπαιρνα την κλήση, θα ήθελα να παίξω. Νιώθω ικανός να αγωνιστώ».

Έχεις παίξει στην Ελλάδα, για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Πώς πέρασες εκεί;

«Στον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολα, γιατί τότε είχε πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Γκέκας και ο Παπαδόπουλος και ο ανταγωνισμός μαζί τους δε μου επέτρεπε να παίζω πολύ. Ήταν καλύτεροι, σκόραραν συνεχώς. Ήμασταν δεύτεροι στη βαθμολογία και δεν ήταν εύκολο να βρω θέση. Μετά από αυτό, στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερα, λόγω του μεγαλύτερου χρόνου συμμετοχής που έπαιρνα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Οπότε, τότε ήταν καλά για εμένα. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Δεν έπαιζα στην καλή μου θέση, αφού με έβαζαν δεξιά, αλλά έκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα».

Ακολουθείς τις δύο αυτές ομάδες;

«Ναι. Ακούω πάρα πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Κάποιοι φίλοι από την Ουγγαρία είναι στην Ελλάδα και μου λένε τι γίνεται».

Είχες ποτέ άλλη πρόταση από ελληνική ομάδα; Ίσως από τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ που είναι επίσης κορυφαίοι σύλλογοι;

«Όχι. Έπαιξα σε αυτές τις δύο ομάδες και καμία άλλη. Πήγα στη Γερμανία και αγωνίστηκα εκεί, μετά και κανείς δε με έψαξε ή μου ζήτησε να έρθω ξανά στην Ελλάδα».

Έχεις αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα στην καριέρα σου, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία και Γερμανία. Σε ποια θέση θα έβαζες το ελληνικό;

«Στην Αγγλία, η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη. Είσαι προικισμένος αν μπορείς να παίξεις εκεί. Είναι η πιο δυνατή λίγκα και έχεις τη δυνατότητα να αντιμετωπίζεις σπουδαίες ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι. Στη Γερμανία, έπαιξα στη δεύτερη κατηγορία, αλλά είναι σε υψηλό επίπεδο με το χαρακτηριστικό του ξύλου. Δεν ήταν εύκολο απλά και μόνο για αυτό, δεν είχε ποδόσφαιρο εκεί. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλη πίεση. Αν δεν παίζουν καλά, όλοι τους επιτίθενται, οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι. Είναι πολύ δύσκολο. Το ποδόσφαιρο εκεί είναι μικτό: ξύλο και μπάλα. Λιγότερο ξύλο από τη Γερμανία, αλλά περισσότερη μπάλα. Οι κορυφαίες ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, είναι πολύ καλύτερες από τις άλλες. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατοί».

Θα επέστρεφες στην Ελλάδα και αν ναι, ποια ομάδα θα επέλεγες;

«Θα έλεγα τον ΠΑΟΚ».

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ΜΤΚ. Δεν είμαι νέος, αλλά θέλω να παίζω 1-2 χρόνια ακόμα. Μετά την καριέρα μου, μπορεί να δουλέψω στην ΜΚΤ ως πρόεδρος, μάνατζερ ή προσωπικό».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Τόργκελε:

Τόργκελε στο Onsports: «Δεν είναι... ανάγκη η Ουγγαρία να νικήσει την Ελλάδα» (photos+videos)



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved