Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 0-1 (photos)

Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 0-1 (photos)

Η Ξάνθη με γκολ του Βασιλακάκη στο 88' νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον απέκλεισε από τα προημιτελικά του Κυπέλλου - Με δέκα παίκτες έπαιζαν από το 60' λόγω αποβολής του Μέντες οι «πράσινοι».

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός έδωσε δικαιώματα στην Ξάνθη και το πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού οι Ακρίτες με σωστή τακτική και γκολ λίγο πριν το φινάλε πέταξαν εκτός Κυπέλλου τους περσινούς κατόχους του τροπαίου. Το τριφύλλι έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, την ίδια ώρα η Ξάνθη έπαιξε με λύσσα για την πρόκριση στη Λεωφόρο και είχε την ανοχή του διαιτητή Σιδηρόπουλου σε πολλά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα το γήπεδο να... βράζει.

Το γκολ του Βασιλακάκη στο 88' τελείωσε την πρόκριση για την Ξάνθη, η οποία από το 60' έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αυστηρής αποβολής του Μέντες. Σαν να μην έφτανε το γκολ, ο Ομπόντο έκανε χυδαία χειρονομία εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα να εξαγριωθεί όχι απλά ο κόσμος αλλά και ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που του ζήτησαν τον λόγο. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ήταν αργά για να αντιδράσει το τριφύλλι και η Ξάνθη πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση στην έδρα των πράσινων.

Πως έπαιξαν

Με 4-3-1-2 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδη και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή ανασταλτικό ρόλο πήρε ο Μέντες με τους Δώνη και Ζέκα να είναι εσωτερικά χα. Ο Πέτριτς κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Μπεργκ και Καρέλη που ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προτίμησε το 4-4-1-1 για την Ξάνθη. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Γουάλας, Λισγάρα, Γούτα και Μπαξεβανίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Ομπόντο και Παπαστεριανός ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Λουσέρο και Σολτάνι στα άκρα και τον Κλέιτον να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Καπετάνο.

PAOSkodaMesa1

Κακός Παναθηναϊκός, «κομάντο» οι Ακρίτες

Το χειρότερό του ημίχρονο έκανε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο απέναντι στην Ξάνθη καθώς δεν είχε καθαρή ευκαιρία, ούτε μπόρεσε να προκαλέσει προβλήματα στους Ακρίτες. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έπαιζε με περίσσιο πάθος και μετά το σουτ του Πέτριτς στο 2', στην πρώτη και τελευταία τελική του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, είχε τις ευκαιρίες να πετύχει γκολ και να πάρει το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Τα μακρινά σουτ του Ομπόντο ήταν οι πιο επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε η Ξάνθη, με τον Κοτσόλη να αποκρούει δύσκολο το ένα από τα δυο σου του άσου των φιλοξενούμενων. Ο Παναθηναϊκός στο 30' βρέθηκε κοντά στο γκολ, με τον Λισγάρα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη αλλά τον Σιδηρόπουλο να ακυρώνει σωστά το γκολ για επιθετικό φάουλ του Μπεργκ. Από εκεί και πέρα, δεν έγινε η μεγάλη φάση, με τον διαιτητή του αγώνα να... συγκεντρώνει τα πυρά των οπαδών λόγω των συνεχόμενων σφυριγμάτων του αλλά και της ανοχής του στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Έτσι, το 0-0 του πρώτου μέρους άφησε τα πάντα ανοιχτά για την επανάληψη.

Πιστολιά στο φινάλε

PAOSkodaMesaVasilakakis

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός είχε ελαφρά υπεροχή αλλά ήταν ανούσιος, ενώ η Ξάνθη έπαιζε με απίστευτο πάθος για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ο Αναστασίου πέρασε τον Ατζαγκούν αντί του Καρέλη αλλά στο 60' ο Σιδηρόπουλος στο δεύτερο φάουλ του Μέντες στο ματς του έδειξε και τη δεύτερη κίτρινη και τον έστειλε στα αποδυτήρια. Ο Αναστασίου έβγαλε τον Πέτριτς κι έβαλε τον Λαγό κι από εκεί και πέρα άρχισε ένα μονότονο μοτίβο στο παιχνίδι, με την Ξάνθη να έχει την μπάλα αλλά να είναι κι αυτή φλύαρη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει το 0-0 που θα του έδινε την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Σε φάση διαρκείας στο 88' ο Βασιλακάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τέλειωσε την πρόκριση για λογαριασμό της Ξάνθης. Στους πανηγυρισμούς των ακριτών ο Ομπόντο έκανε απρεπέστατη χειρονομία, με αποτέλεσμα να εξαγριώσει κερκίδα και παίκτες του Παναθηναϊκού, ευτυχώς όμως η κατάσταση δεν ξέφυγε. Σε κάθε περίπτωση, η Ξάνθη πήρε ιστορική πρόκριση ενώ ο περσινός κάτοχος του θεσμού, Παναθηναϊκός, έμεινε εκτός από τη φάση των 16.

Ο κορυφαίος του αγώνα

PAOSkodaMesaMVP

Κράτησε μόνος του όλη τη μεσαία γραμμή της Ξάνθης, σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ο Ομπόντο ήταν κορυαίος των ακριτών και χάλασε την καλή του εικόνα με την άσεμνη χειρονομία στο φινάλε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Δώνης (89’ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες, Πέτριτς (61’ Λαγός), Καρέλης (46’ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης (75’ Βάλτερ), Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Ομπόντο, Παπαστεριανός (66’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Onsports

Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη 0-1 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54ca5b8137febab84663f210?theme=onsports|600|700{/iframe}


Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved