Ενακαρίρε στο Onsports: «Είμαι με τον Παναθηναϊκό» (photos+video)

Ενακαρίρε στο Onsports: «Είμαι με τον Παναθηναϊκό» (photos+video)

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και της Δυναμό Μόσχας, Γιόζεπ Ενακαρίρε, μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση μεταξύ των δύο άλλοτε ομάδων του στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τις αναμνήσεις του από αυτές, παραδέχεται ότι υποστηρίζει το «τριφύλλι».

Ο 31χρονος αμυντικός είχε παίξει στους «πράσινους» τη χρονιά 2007/08 ως δανεικός από τους Ρώσους, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλές συμμετοχές. Είχε και έναν τραυματισμό που του στέρησε ίσως μια καλύτερη πορεία τόσο στους Κυπελλούχους Ελλάδας όσο και συνολικά στο ποδόσφαιρο.

Ο Νιγηριανός διεθνής είχε ξεκινήσει από σημαντικές ομάδες τα πρώτα του βήματα και συγκεκριμένα από την Σταντάρ Λιέγης, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μπορντό, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αυτόν τον καιρό, βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, καθώς είναι καλά και θέλει να επιστρέψει στη δράση ώστε να παίξει ακόμη 2-3 χρόνια μπάλα.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι έγινε τα τελευταία χρόνια που είχες κάποια προβλήματα να παίξεις ποδόσφαιρο;

«Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό χρειαζόμουν εγχείρηση και από τότε ήταν δύσκολο για εμένα να αναρρώσω».

Τι έγινε;

«Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό είχα πρόβλημα με το γόνατο και μετά αποφάσισα να κάνω επέμβαση. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε. Έτσι πήγα σε γιατρό στο Βέλγιο. Ήταν καλύτερα για μένα να την κάνω γιατί αν δεν την έκανα δεν θα μπορούσα να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Εγώ πήρα αυτή την απόφαση, αλλά ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μου τερματίσει το συμβόλαιο».

Τώρα, δεν θα παίξεις άλλο ποδόσφαιρο;

«Τώρα μπορώ να παίξω. Είμαι εντάξει. Ψάχνω για μια ομάδα. Ακόμη δεν έχω όμως καταφέρει να βρω».

Πού θέλεις να αγωνιστείς;

«Θέλω να παίξω οπουδήποτε. Σε οποιαδήποτε καλή ομάδα, να αγωνιστώ για κάποιον καιρό, επειδή είμαι ήδη φιτ και μπορώ να παίξω για 2-3 ακόμη χρόνια».

Όταν ήσουν στον Παναθηναϊκό τι θυμάσαι από την Ελλάδα;

«Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήταν μια καλή περίοδος. Έπαιξα λίγα ματς πριν τραυματιστώ. Οπότε ήταν μια σύντομη θητεία για εμένα στην ομάδα. Αλλά έχω καλές αναμνήσεις από τους ανθρώπους και τους συμπαίκτες μου. Η Ελλάδα και η Αθήνα είναι ένα καλό μέρος για να μένεις. Δυστυχώς όμως είχα τραυματισμό και δεν μπόρεσα να συνεχίσω».

Έχεις τώρα προτάσεις από ομάδες που σκέφτεσαι;

«Αν είχα πρόταση από την Ελλάδα θα ήθελα να παίξω, επειδή μου αρέσει η Ελλάδα, είναι ένα καλό μέρος και το ποδόσφαιρο είναι πιο ανεπτυγμένο τώρα. Δεν είναι όπως πριν που ήμουν εγώ. Είναι πιο ανταγωνιστικό. Για μένα είναι καλό να παίξω στην Ελλάδα».

Παρακολουθείς τον Παναθηναϊκό από το 2008 όταν άφησες την ομάδα;

«Όχι, από τότε που έφυγα δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή μαζί μου, κανείς».

Ξέρεις κάτι για την ομάδα αυτά τα έξι χρόνια;

«Ναι, κάποιες φορές τούς βλέπω στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα. Πήραν το πρωτάθλημα. Παρακολουθώ μερικές φορές και όχι όλα τα ματς. Ωστόσο τους υποστηρίζω και χαίρομαι για τους τίτλους».

Έχεις κάποια πικρία για τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που έφυγες;

«Όχι. Καταλαβαίνω ότι είναι μια δουλειά. Δεν μπορούσα να παίξω και εκείνοι ήθελαν και να μην κάνω την επέμβαση. Εγώ ήθελα, αλλά δεν μπορούσαν να περιμένουν. Ήθελαν να παίξω και εγώ όχι γιατί δεν μπορούσα. Έκανα την επέμβαση και έφυγα. Δεν κρατάω κακία. Όλοι ήταν καλοί με εμένα, ο σύλλογος, το απόλαυσα. Οπότε δεν έχω πικρία».

Ξέρεις ότι ο Παναθηναϊκός παίζει με μία έτερη πρώην ομάδα σου, τη Δυναμό Μόσχας;

«Ναι, το ξέρω. Ελπίζω να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Η Δυναμό Μόσχας είναι καλή ομάδα, αλλά ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει».

Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι; Ποιο είναι το φαβορί κατά την άποψή σου; Η Δυναμό Μόσχας ή ο Παναθηναϊκός;

«Αυτή τη στιγμή προτιμώ τον Παναθηναϊκό να νικήσει επειδή είναι καλύτεροι και παίζουν εντός έδρας. Μου αρέσει ο Παναθηναϊκός και θέλω αυτός να νικήσει».

Πώς θα περιέγραφες τη Δυναμό Μόσχας;

«Η Δυναμό, για μένα, όπως την έζησα στο παρελθόν έχει βελτιωθεί στο ποδόσφαιρο. Επειδή όταν ήμουν εγώ εκεί ήταν μια δύσκολη στιγμή. Τώρα έχουν φέρει καλούς παίκτες και έχουν αλλάξει. Όταν ήμουν εγώ ήταν δύσκολα με τον επαγγελματισμό και όλα αυτά».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον όμιλο;

«Νομίζω ότι η Δυναμό είναι καλή από όσο την είδα εναντίον των Κυπρίων. Οπότε, θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες να περάσουν. Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει λίγα παιχνίδια και πρέπει να παίξει περισσότερα για να αποκτήσει φυσική κατάσταση και να δέσει. Αλλά μου αρέσει ο Παναθηναϊκός και θέλω να περάσει».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Δεν έκανα τίποτα για τον Παναθηναϊκό, αφού έμεινα για λίγους μήνες πριν τραυματιστώ. Εύχομαι να είχα μείνει περισσότερο, να παίξω περισσότερα ματς και να κατακτήσω κάτι για αυτούς. Ωστόσο δεν μπόρεσα, αλλά τους εύχομαι καλή τύχη για φέτος και τους υποστηρίζω».

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Γιόζεπ Ενακαρίρε:

Ενακαρίρε στο Onsports: «Είμαι με τον Παναθηναϊκό» (photos+video)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved