Στάσεβιτς στο Onsports: «Υψηλού επιπέδου ο ΠΑΟΚ» (photos+videos)

Στάσεβιτς στο Onsports: «Υψηλού επιπέδου ο ΠΑΟΚ» (photos+videos)

Ο δεύτερος σκόρερ της Δυναμό Μινσκ φέτος, Ιγκόρ Στάσεβιτς, μιλάει στο Onsports για την «κόντρα» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και εκθειάζει τον «Δικέφαλο του Βορρά», τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες της αντιπάλου των Θεσσαλονικιών, ένας μέσος με μεγάλη έφεση και στο γκολ, καθώς τη φετινή περίοδο έχει σημειώσει 11 σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα του.

Ο 28χρονος Λευκορώσος έχει αγωνιστεί ακόμα σε Μπάτε Μπόρισοφ και Γκομέλ από τη Λευκορωσία και τη ρωσική Νίζνι, ενώ είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Έχει κατακτήσει και πολλά τρόπαια, όπως το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Λευκορωσίας.

Τι γνωρίζεις για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αρκετά γνωστό στην Ευρώπη. Υπάρχουν κάποιες καλές ομάδες στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Αυτές και άλλες ελληνικές ομάδες συμμετέχουν τακτικά σε διεθνή Κύπελλα. Έχετε καλές ομάδες στο πρωτάθλημά σας, μια καλή ελληνική εθνική ομάδα που πήρε μέρος στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα και τα τελευταία τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Οπότε, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αρκετά γνωστό στην Ευρώπη και τη Λευκορωσία».

Ποιους παίκτες του ΠΑΟΚ ξέρεις;

«Ο ΠΑΟΚ έχει διάσημους παίκτες, τους οποίους γνωρίζουμε σαν μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας. Τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Επίσης, ξέρουμε τον Ραζβάν Ρατ, ο οποίος έπαιξε για τη Σαχτάρ από το Ντόνετσκ για πολύ καιρό. Ως εκ τούτου, δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Όλη η ομάδα είναι πολύ καλή. Αλλά περισσότερο συχνά ακούμε το όνομα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη».

Πώς περιμένεις αυτό το πρώτο ματς στο Γιουρόπα Λιγκ με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα;

«Θεωρώ ότι η γηπεδούχος ομάδα θα προσπαθήσει να δείξει την καλύτερή της ποιότητα έτσι ώστε να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πρέπει να είναι ένα θεαματικό παιχνίδι».

Πιστεύεις ότι έχετε αβαντάζ από τη στιγμή που έχετε δώσει πολύ περισσότερα επίσημα ματς από τον ΠΑΟΚ;

«Έχουμε ήδη παίξει περισσότερο από το μισό της χρονιάς. Έχουμε μια συνεκτική ομάδα. Είναι σίγουρα ένα συν για εμάς. Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε λιγότερα ματς, αλλά δεν νομίζω ότι δεν θα παίξουν μεγάλο ρόλο ώστε να μας δώσουν το οποιοδήποτε στοιχειώδες πλεονέκτημα. Όπως είπα και πριν, ο ΠΑΟΚ είναι μια υψηλού επιπέδου ομάδα».

Εσύ είσαι ο καλύτερος σκόρερ φέτος για την ομάδα σου παρόλο που είσαι μέσος. Θα σκοράρεις και κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Θα κάνω ό, τι είναι δυνατόν για να εκπλήξω τον αντίπαλο. Ελπίζω ότι θα σκοράρω».

Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για τον εαυτό σου και την ομάδα σου έτσι ώστε να σας γνωρίσουμε καλύτερα;

«Έπαιξα για την Μπάτε και την Γκομέλ στη Λευκορωσία και μια σεζόν στη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή, ξεχωρίζω στον γηραιότερο σύλλογο της Λευκορωσίας, τη Δυναμό από το Μινσκ και εύχομαι να πετύχω μια σημαντική επιτυχία με τον σύλλογο. Μετά από όλα, αυτό είναι ένα σωματείο με πλούσια ιστορία, με παραδόσεις. Ο σύλλογος που έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης και είναι ένας από αυτούς με τους περισσότερους τίτλους και πιο δημοφιλής στη Λευκορωσία».

Ποιοι παίκτες της Δυναμό Μινσκ είναι οι καλύτεροι εκτός από εσένα;

«Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον επειδή έχουμε μια σταθερή ομάδα και είμαστε στην πρώτη θέση, δυνατοί με ομαδικό παιχνίδι».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα περάσουν στον επόμενο γύρο από τον όμιλο μετά από τη Φιορεντίνα που δείχνει να είναι το φαβορί;

«Κανένα ματς δεν έχει παιχτεί ακόμα στο γκρουπ και η Φιορεντίνα ακόμη δεν έχει περάσει πουθενά. Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι κάθε ομάδα στον όμιλο έχει πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Ιγκόρ Στάσεβιτς:


Στάσεβιτς στο Onsports: «Υψηλού επιπέδου ο ΠΑΟΚ» (photos+videos)



Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved