Μικάελσεν στο Onsports: «Δύσκολα με Μίντιλαντ για Παναθηναϊκό» (photos+videos)

Μικάελσεν στο Onsports: «Δύσκολα με Μίντιλαντ για Παναθηναϊκό» (photos+videos)

Ο Δανός πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Γιαν Μικάελσεν, μιλάει στο Onsports για την αντίπαλο του «τριφυλλιού» στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, τη δανέζικη Μίντιλαντ, προειδοποιεί τους «πράσινους» για το επίπεδό της και νοσταλγεί τα χρόνια του στην Παιανία, υποσχόμενος... αιώνια πίστη!

Ο 43χρονος Μικάελσεν, σήμερα προπονητής της εθνικής Κ-17 της Δανίας, αγωνίστηκε την τριετία 2001-2004 με επιτυχία στον Παναθηναϊκό «οδηγώντας» την ομάδα του στην κατάκτηση του νταμπλ στην τελευταία του χρονιά εκεί.

Μέσα από το Onsports δεν κρύβει τη στενοχώρια του που δεν έμεινε για περισσότερο καιρό στους Κυπελλούχους Ελλάδας, αλλά έχει να θυμάται τα καλύτερα από την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο Μικάελσεν χρίζει τον Παναθηναϊκό ως φαβορί λόγω ιστορίας και εμπειρίας, όμως, κρούει τον… κώδωνα του κινδύνου για τις δυνατότητες που είναι ικανή να δείξει η αντίπαλός του στην καλή της μέρα, ειδικά αν οι «πράσινοι» βρεθούν ταυτόχρονα στην κακή τους.

Η κλήρωση του Παναθηναϊκού με τη Μίντιλαντ θεωρείται βατή. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

«Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν γνωρίζω πολύ καλά πόσο δυνατός είναι ο Παναθηναϊκός, αφού δεν τον έχω παρακολουθήσει για κάποιο καιρό. Η Μίντιλαντ είναι σε καλό επίπεδο και δυνατή ομάδα».

Τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός από τη Μίντιλαντ;

«Έχουν γρήγορους παίκτες, κάποιοι από την Αφρική, και άλλους ποδοσφαιριστές που είναι πολύ καλοί».

Είδατε τα ματς του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης;

«Όχι, δεν τα είδα».

Ωστόσο, ποια είναι η άποψή σας που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Ήταν έκπληξη για εμένα, ειδικά η ήττα εντός έδρας. Ωστόσο, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και είναι δύσκολο να ελέγχεις όλα τα παιχνίδια».

Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για τη Μίντιλαντ ώστε ο κόσμος του Παναθηναϊκού να τη γνωρίσει καλύτερα;

«Δεν είναι καμιά μεγάλη υπερδύναμη στη Δανία. Έχουν ένα μικρό γήπεδο. Έχουν πολλούς Αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα».

Θυμάστε αγώνες που παίξατε εναντίον της Μίντιλαντ;

«Η Μίντιλαντ είναι μια νεοσύστατη ομάδα. Μόλις 10 ετών. Οπότε, όταν έπαιζα εγώ, η ομάδα δεν υπήρχε».

Η μεγαλύτερη επιτυχία της;

«Η δεύτερη θέση στη Δανία πριν από μερικά χρόνια. Είναι ακόμη η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη Δανία».

Η εκτίμησή σας για το ποια ομάδα θα προκριθεί ποια είναι;

«Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί γιατί είναι πολύ μεγαλύτερος σύλλογος, με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί από δανέζικη ομάδα στο παρελθόν, την Οντένσε. Οπότε, θα είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στη Μίντιλαντ».

Η Μίντιλαντ έχει πολλούς Αφρικανούς παίκτες, όπως είπατε πριν. Τα μεγάλα της αστέρια ποια είναι, οι παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Παναθηναϊκό;

«Πολλοί, όπως ο Σίστο και ο Ράσμουσεν».

Μου είπατε ότι δεν παρακολουθείτε τον Παναθηναϊκό τόσο πολύ. Δεν γνωρίζετε κάτι για την τωρινή ομάδα;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο».

Ωστόσο, με ποιον τρόπο βλέπατε την πορεία του Παναθηναϊκού τα τελευταία 10 χρόνια που λείπετε εσείς;

«Στην Ευρώπη περισσότερο, βλέπω τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού».

Παίξατε τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Τι θυμάστε πιο έντονα;

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις, από τους αγώνες με Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό, ίσως το ματς με τη Φενέρμπαχτσε να ήταν το καλύτερό μου».

Καταφέρατε να κερδίσετε το νταμπλ το 2004 μετά από αρκετά χρόνια. Ήταν η χρονιά που αποχώρησες.

«Ναι, το συμβόλαιό μου ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός δεν μου έδωσε ένα καλό νέο συμβόλαιο. Η ζωή συνεχίζεται και εγώ έπρεπε να φύγω. Ήθελα να μείνω, αλλά αυτή είναι η ζωή. Δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε. Έτσι είναι. Απογοητεύτηκα λίγο πάντως».

Θέλατε να μείνετε, ε;

«Ναι, νόμιζα ότι θα συμφωνούσαμε, αλλά τα πράγματα αλλάζουν και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για νέο συμβόλαιο. Απογοητεύτηκα λίγο, αλλά έτσι είναι. Συνέχισα και έπαιξα για ακόμη πέντε χρόνια. Ίσως ο σύλλογος να φοβήθηκε την ηλικία μου, αλλά δεν είχα σωματικά προβλήματα. Αλλά εντάξει, η ζωή συνεχίζεται. Δεν ήταν πρόβλημα. Βρήκα μια άλλη ομάδα, αλλά χάρηκα που ήμουν στον Παναθηναϊκό. Εκείνη τη στιγμή όμως είχα απογοητευτεί».

Κρατάτε επαφή με τον συμπατριώτη σας και πρώην συμπαίκτη σας στον Παναθηναϊκό, Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος έχει συνεργασία με το «τριφύλλι» ως σκάουτερ;

«Ναι. Ο Ρενέ είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Βλεπόμαστε πολύ συχνά».

Όταν έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε για τον Παναθηναϊκό, τι ακριβώς συζητάτε;

«Νομίζω ότι ο Ρενέ δουλεύει στον σύλλογο τώρα, οπότε μιλάμε για τους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, την αλλαγή, τα δύσκολα χρόνια του σωματείου, τα οικονομικά προβλήματα. Αυτά. Τι κάνει στην Αθήνα και την ομάδα. Αυτού του είδους τα πράγματα».

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν και έχουν πολλή αγάπη για εσάς. Ποιο είναι το μήνυμά σας σε αυτούς τώρα, ενόψει και των αγώνων με τη Μίντιλαντ;

«Είναι χαρά μου να μιλάω για τον Παναθηναϊκό. Ακούω συνέχεια ότι λείπω στους φιλάθλους και με θυμούνται. Είναι τιμή μου που νοσταλγούν αυτά που έδωσα στον σύλλογό. Με κάνει χαρούμενο αυτό. Θα έλεγα ότι ελπίζω να απολαύσουν μια καλή σειρά. Αλλά δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα είναι εύκολο γιατί η Μίντιλαντ μπορεί στην καλή της μέρα να προκαλέσει προβλήματα σε οποιαδήποτε ομάδα, ίσως εκτός από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη. Ωστόσο, αν ο Παναθηναϊκός έχει μια κακή μέρα, μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά ελπίζω ότι θα έχουν πολλή επιτυχία. Διανύουν καλά χρόνια τώρα μετά από δυσκολίες. Ελπίζω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, επιτυχίες, πρωταθλήματα και όλα αυτά που είχαμε το 2004. Ελπίζω ότι θα το κάνουν ξανά».

Γνωρίζετε ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ το 2010 για πρώτη φορά μετά από το 2004;

«Ναι. Το θυμάμαι ότι το άκουσα και αυτό, οπότε είναι καλό».

Γνωρίζετε κάποιους σημερινούς παίκτες του Παναθηναϊκού;

«Δεν έχει μείνει κανείς από τότε που ήμουν εγώ. Ξέρω ότι ήταν κάποιοι Γάλλοι και Ισπανοί από τότε που ήρθα στην Αθήνα τελευταία, αλλά δεν νομίζω να είναι ακόμα εκεί. Ξέρω ότι αγωνίστηκε ο Σισέ εκεί για κάποια χρόνια, αλλά έφυγε».

Τώρα είναι ο Μάρκους Μπεργκ αυτός που βάζει τα γκολ…

«Α, ναι, ο Σουηδός. Γνωρίζω ποιος είναι, αλλά δεν τον ξέρω τόσο καλά. Ξέρω ότι έπαιξε στο Αμβούργο πριν».

Είναι σαν τον Σισέ στον Παναθηναϊκό, βάζει πολλά τέρματα…

«Εντάξει, αυτό είναι εξαιρετικό!»

Τα τελευταία χρόνια είστε προπονητής και προπονείτε την ομάδα Κ-17 της Δανίας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας στην καριέρα σας σαν τεχνικός;

«Αυτή  τη στιγμή προπονώ τους καλύτερους νέους παίκτες στη Δανία. Είναι πολύ ενδιαφέρον, επειδή δουλεύοντας με τους νεαρούς είναι ιδιαίτερο γιατί κάποιες φορές με πολλή δουλειά μπορείς να δεις τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα ή μήνα, το πολύ έναν χρόνο. Οπότε, ίσως σε κάποια χρόνια ή τον επόμενο χρόνο να προπονώ μεγαλύτερης ηλικίας ποδοσφαιριστές. Σε κάποια χρόνια, γιατί τώρα έχω τους καλύτερους νέους παίκτες στη Δανία, πολλοί από τους οποίους παίζουν σε μεγάλους συλλόγους όπως η Γιουβέντους, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και η Τσέλσι. Έχουν πολύ ενδιαφέρον οι παίκτες με τους οποίους δουλεύω. Θα ήθελα να είμαι προπονητής στην Α’ κατηγορία ή στο εξωτερικό. Έχω πολλά χρόνια να δουλέψω, οπότε τώρα απολαμβάνω αυτό που κάνω, μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά. Ποιος ξέρει όμως τι θα συμβεί;».

Εκτός από την παρουσία σας στον Παναθηναϊκό είχατε πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα, είτε πριν, είτε μετά;

«Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα πήγαινα σε άλλη ομάδα πέρα από τον Παναθηναϊκό. Είχα διάφορες προτάσεις από άλλες ομάδες, όμως όχι ελληνικές».

Τώρα που είστε προπονητής, αν μια ελληνική ομάδα σας προσέγγιζε να αναλάβετε την τεχνική ηγεσία της, θα δεχόσασταν;

«Δεν το νομίζω. Αν δουλέψω στην Ελλάδα θα είναι για τον Παναθηναϊκό, όχι για άλλη ομάδα».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τον «πράσινο» Μικάελσεν:

Μικάελσεν στο Onsports: «Δύσκολα με Μίντιλαντ για Παναθηναϊκό» (photos+videos)



Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved