Ρεάλ Μαδρίτης: «Έφυγε» ο Ντι Στέφανο (video)

Ρεάλ Μαδρίτης: «Έφυγε» ο Ντι Στέφανο (video)

Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο το απόγευμα της Δευτέρας (07/07) άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της Ρεάλ.

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και της Ρεάλ Μαδρίτης, σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή καθώς δεν κατάφερε να ανακάμψει από την καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί το Σάββατο. Από τότε νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γκρεγκόριο Μαρανιόν», ωστόσο, δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και από το απόγευμα της Δευτέρας δεν είναι πια ανάμεσά μας.

Ο Ντι Στέφανο ήταν επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και δεκαετίες ενώ οι «μερένχες» τον θωρούν τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, ενώ ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο ή «Σαέτα Ρούμπια» όπως ήταν το προσωνύμιο του, ήτοι το ξανθό βέλος, καταγόταν από την Αργεντινή, έχοντας γεννηθεί στις 4 Ιουλίου 1926 στο Μπουένος Άιρες, ενώ στη συνέχεια πολιτογραφήθηκε Ισπανός. Μάλιστα, ο Ντι Στέφανο έχει παίξει και στην Εθνική Κολομβίας, ενώ η μεταγραφή του από τη Μιγιονάριος της Κολομβίας στη Ρεάλ Μαδρίτης έγινε αντικείμενο έχθρας με τη Μπαρτσελόνα, η οποία έφερε πρώτη τον παίκτη στην Ισπανία!

Σαν ποδοσφαιριστής, ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο αγωνίστηκε στη Ρίβερ Πλέιτ, τη Μιγιονάριος της Κολομβίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έπαιξε με τρεις διαφορετικές Εθνικές όπως αναφέραμε. Στην καριέρα του κατέκτησε αμέτρητους τίτλους, ενώ είχε άπειρες προσωπικές διακρίσεις. Ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε ήταν το πρωτάθλημα Αργεντινής το 1945, κάτι που επανέλαβε και το 1947, χρονιά που πήρε το Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή. Στην Κολομβία πήρε τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα… άτυπο Μουντιάλ συλλόγων το 1953, όταν και τον εντόπισε η Ρεάλ Μαδρίτης και τον έφερε στην Ισπανία!

Εκεί έγραψε «χρυσές» σελίδες ιστορίας, αφού κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και πέντε σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, από το 1956 ως το 1960, χρονιά κατά την οποία πήρε και το Διηπειρωτικό Κύπελλο με τους «μερένχες». Ο Ντι Στέφανο είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Ισπανίας, αλλά και όλης της Ευρώπης, ενώ κατέκτησε δυο φορές τη «χρυσή μπάλα», το 1957 και το 1959. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντι Στέφανο θεωρείται ο σπουδαιότερος, ίσως μαζί με τον Τζορτζ Μπεστ, ποδοσφαιριστής που δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε Μουντιάλ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική και κάθισε στον πάγκο των Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ, Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε μόνο του σούπερ καπ του 1990, ενώ είχε καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα με τις «νυχτερίδες» το 1971!

Ο Ντι Στέφανο είχε ψηφιστεί τέταρτος πίσω από Πελέ, Μαραντόνα και Κρόιφ για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, με αυτούς που προηγούταν του «ξανθού βέλους» στην ψηφοφορία να δηλώνουν μεταξύ άλλων ότι ήταν «ένας από τους πιο πλήρης ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν ποτέ στα γήπεδα». Από τον Νοέμβριο του 2000 ο Ντι Στέφανο ήταν επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το 2005 είχε το πρώτο σοβαρό καρδιακό επεισόδιο. Τον Μάιο του 2006, το προπονητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το όνομά του, ενώ σήμερα, 7 Ιουλίου 2014, δεν κατάφερε να επανέλθει από το τελευταίο καρδιακό επεισόδιο κι έφυγε από τη ζωή…

Βίντεο με τον Ντι Στέφανο εν δράσει:

 

Ρεάλ Μαδρίτης: «Έφυγε» ο Ντι Στέφανο (video)



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved