Καζιγιάμα στο Onsports: «Έτσι νικάει την Ιαπωνία η Ελλάδα» (photos+videos)

Καζιγιάμα στο Onsports: «Έτσι νικάει την Ιαπωνία η Ελλάδα» (photos+videos)

Ο Ιάπωνας πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Γιοχέι Καζιγιάμα, μιλάει στο Onsports για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα μπορέσει να κερδίσει την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, ενώ εξηγεί γιατί ο ίδιος δεν «έπιασε» στο «τριφύλλι».

Ο 28χρονος μέσος είχε αποκτηθεί από τους «πράσινους» τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου το 2013 ως δανεικός από την ιαπωνική Τόκιο, αλλά δεν κατάφερε να δείξει την αξία του και μέσα από το Onsports αναφέρεται στους λόγους.

Μέλος της ανδρικής ομάδας της Ιαπωνίας δεν έχει υπάρξει ποτέ, αλλά έχει παίξει στις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του έχοντας εμπειρία από το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων του 2005 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο της Κίνας το 2008.

Ως εκ τούτου, γνωρίζει πολύ καλά τα ατού των Ιαπώνων, το στιλ παιχνιδιού τους και επομένως τα προβλήματα που είναι ικανοί να προκαλέσουν στην Εθνική συγκρίνοντάς τους και με τη Νότια Κορέα, η οποία προκάλεσε «εφιάλτες» στη «γαλανόλευκη» στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Αυτόν τον καιρό, ο Καζιγιάμα αποθεραπεύεται από τον τραυματισμό του και πολύ σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα του ιαπωνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, Τόκιο.

Η Ελλάδα είχε χάσει από τη Νότια Κορέα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Μοιάζει το ποδόσφαιρο των Κορεατών με της Ιαπωνίας λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για την ίδια Ήπειρο, την Ασία; Θεωρείς ότι η Ελλάδα θα έχει τα ίδια προβλήματα ή μπορεί να μάθει από τα λάθη του προηγούμενου ματς;

«Η ταχύτητα είναι ένα κοινό σημείο των δύο ομάδων, της Κορέας και της Ιαπωνίας. Ωστόσο, η Κορέα χρησιμοποιεί περισσότερο τη δύναμη, ενώ η Ιαπωνία την τεχνική. Οπότε, η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει την αμυντική της γραμμή, καθώς η Ιαπωνία θα επιχειρήσει να επιτεθεί».

Στο Μουντιάλ του 2002 είχαμε δει τη Νότια Κορέα να εκπλήσσει τους πάντες με την τέταρτη θέση την οποία κατέκτησε. Πιστεύεις ότι μια ασιατική ομάδα είναι ικανή να επαναλάβει τέτοιου είδους αποτελέσματα; Ίσως η Ιαπωνία στη Βραζιλία;

«Μπορεί η Ιαπωνία, αρκεί η απόδοσή της να είναι η συνηθισμένη, αυτή που έχει δείξει στα φιλικά παιχνίδια».

Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι της Ιαπωνίας με την Ελλάδα γνωρίζοντας τις δύο σχολές ποδοσφαίρου; Πώς μπορεί να κυλήσει η αναμέτρηση;

«Η ομάδα που θα σκοράρει το πρώτο γκολ θα έχει τον πρώτο λόγο για το ματς».

Μπορείς να συγκρίνεις το ελληνικό με το ιαπωνικό ποδόσφαιρο;

«Η ομάδα της Ιαπωνίας είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα και χρησιμοποιεί τις πάσες για να δημιουργεί παιχνίδι,τη στιγμή που η Ελλάδα στοχεύει στο να βγαίνει μπροστά γρήγορα ώστε να βάζει γκολ».

Ποιους παίκτες της Ιαπωνίας πρέπει η Ελλάδα να προσέξει περισσότερο;

«Ο Καγκάβα και ο Οκαζάκι που είναι πολύ καλοί και μπορούν να σπάσουν την αμυντική γραμμή της Ελλάδας. Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα θα πρέπει να τους προσέξει».

Ποια είναι η πρόβλεψή σου για το γκρουπ με Ελλάδα, Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Κολομβία; Ποιες ομάδες θα περάσουν στον επόμενο γύρο;

«Πιστεύω η Κολομβία και μία από τις Ιαπωνία ή Ελλάδα».

Τι σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ομάδες και παίκτες, και ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα σηκώσει την κούπα;

«Νομίζω η Γερμανία ή η Ολλανδία!»

Η τελευταία σου διοργάνωση με τις εθνικές Ιαπωνίας ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνο το 2008. Μπορείς να μας περιγράψεις την εμπειρία σου εκεί;

«Αυτό που έζησα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο ήταν ότι το να παίζεις με απόσταση ανάμεσα στους παίκτες είναι διαφορετικό από ό, τι όταν αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο σε κατάσταση ένας με έναν».

Πώς ήταν η παραμονή σου στην Ελλάδα σαν χώρα;

«Τα οικονομικά βελτιώνονται παρόλο που νόμιζα ότι ήταν ακόμα άσχημα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι ευγενικοί μαζί μου, οπότε το εκτιμώ αυτό από αυτούς. Στην πραγματικότητα και παρόλα αυτά, θεωρούσα ότι ο ελληνικός λαός ήταν τρομακτικός».

Τι έχεις να πεις για τις εντυπώσεις σου από το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Υπάρχουν λίγες ομάδες που είναι καλά οργανωμένες για να δημιουργήσουν παιχνίδι πασάροντας στους μέσους. Οι περισσότερες βγαίνουν μπροστά γρήγορα, κάτι που είναι η εντύπωσή μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από τον Παναθηναϊκό;

«Στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες».

Πώς έγινε η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό;

«Την αρχή έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ώστε να παίξω στην ομάδα του και έτσι έλαβα την πρότασή τους».

Γιατί πήρες την απόφαση να αλλάξεις Ήπειρο για να παίξεις ποδόσφαιρο, από την Ασία στην Ευρώπη; Και για ποιον λόγο δεν έμεινες παραπάνω από έξι μήνες στη «Γηραιά Ήπειρο»;

«Ο λόγος που αποφάσισα να αφήσω την Ιαπωνία ήταν για να αγωνιστώ σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως είχα κάνει στο Παγκόσμιο Νέων και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για την εμπειρία, ήθελα να παίξω και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο λόγος που δεν έμεινα πολύ στην Ελλάδα ήταν ότι ο τραυματισμός μου στο γόνατο δεν ήταν εύκολο να αποκατασταθεί. Έτσι, αποφάσισα να επιστρέψω στη χώρα μου για να κάνω εγχείρηση. Τώρα, η αποθεραπεία μου πηγαίνει καλά και θα μπορέσω να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους από τον επόμενο μήνα».

Γιατί δεν έπαιζες πολύ στον Παναθηναϊκό;

«Μέσα σε πέντε μήνες, υπήρξαν αλλαγές προπονητών και τρεις διαφορετικοί τεχνικοί με προπονούσαν, κάτι που έζησα για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ζωή μου. Οπότε, ήταν αρκετά δύσκολο οι κόουτς να με καταλάβουν. Μόλις πήγαινε ο προπονητής να καταλάβει πώς έπαιζα και ποια είναι τα δυνατά μου σημεία, άλλαζε. Ως εκ τούτου, ο αγωνιστικός μου χρόνος στον Παναθηναϊκό δεν ήταν μεγάλος».

Γιατί άφησες τον Παναθηναϊκό;

«Ο λόγος είναι ο τραυματισμός στο γόνατο».

Πώς είδες τους οπαδούς του Παναθηναϊκού;

«Η γνώμη μου για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι ότι είναι θερμοί. Πάντα μού μιλούσαν όταν ήμουν στην πόλη. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την ευγένειά τους».

Έμαθες ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε φέτος το Κύπελλο Ελλάδας με τον Μάρκους Μπεργκ να είναι ο πρώτος του σκόρερ;

«Ναι, έμαθα πολλά πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ξανά στο κοντινό μέλλον».

Ο τωρινός προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, ανέλαβε την ομάδα λίγο πριν λήξει ο δανεισμός σου. Πώς ήταν η συνεργασία σου μαζί του;

«Δεν ξέρω πώς με αξιολόγησε σαν ποδοσφαιριστή, μόνο εκείνος γνωρίζει. Αλλά δεν με νοιάζει για το παρελθόν».

Με ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού ήρθες πιο κοντά;

«Ζέκα, Μπάρμπα (Κώστας Μπαρμπαρούσης), Γιόκιν (Γιόκιν Εσπάρθα) και Από (Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος)».

Έχεις φίλους από την παραμονή σου στην Ελλάδα, ίσως ανθρώπους από τον Παναθηναϊκό, με τους οποίους μιλάς συχνά;

«Με τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλος και τον Κώστα Μπαρμπαρούση».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Καζιγιάμα:


Καζιγιάμα στο Onsports: «Έτσι νικάει την Ιαπωνία η Ελλάδα» (photos+videos)



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved