Τα ξένα ΜΜΕ στο Onsports: «Άξια η Ρεάλ, λάθος η Ατλέτικο» και… τρα-μπάλα! (photos+videos)

Τα ξένα ΜΜΕ στο Onsports: «Άξια η Ρεάλ, λάθος η Ατλέτικο» και… τρα-μπάλα! (photos+videos)

Τέσσερις δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα Μέσα στον κόσμο εξηγούν στο Onsports πώς η Ατλέτικο έχασε το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από τα χέρια της από τη Ρεάλ και γιατί παρόλο που η «βασίλισσα» επέστρεψε άξια στο θρόνο της, οι «ροχιμπλάνκος» άξιζαν και αυτοί τον τίτλο.

Ο τελικός της Λισαβόνας ήταν γεμάτος συγκινήσεις. Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Κατά τη λαϊκή έκφραση: παίχτηκε μπάλα. Ωστόσο, αυτό που κυριάρχησε ήταν τα αντίθετα και τα ανάμικτα συναισθήματα: Η Ρεάλ βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο, ενώ η Ατλέτικο έκανε την… αντίστροφη διαδρομή. Εκεί που οι «ροχιμπλάνκος» πίστεψαν ότι ήταν στα ουράνια, προσγειώθηκαν απότομα στη γη. Κάτι σαν την τραμπάλα της παιδικής χαράς ένα πράγμα. Όντας και οι δύο πάνω της, την ώρα που ανέβηκε ο ένας, αρχικά η Ατλέτικο και μετά η Ρεάλ, έπεσε ο άλλος, και κάπου εκεί, σταμάτησε ο χρόνος...

Όπως και να ‘χει, είναι και οι δύο ευχαριστημένοι τη φετινή χρονιά. Οι μεν για την αναγέννησή τους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας και οι δε για το 10ο τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση που ήρθε 12 χρόνια μετά από το τελευταίο.

Ας αφήσουμε όμως, να μας μιλήσουν οι συνάδελφοι από το εξωτερικό, από τέσσερις κορυφαίες εφημερίδες της υφηλίου, για το πώς υποδέχθηκαν αυτό το αποτέλεσμα και πάνω από όλα, τι σκέψεις τούς δημιούργησε…

L’ Equipe (Γαλλία) – Ζερόμ Τουμπούλ: «Ήταν δύσκολο η Ατλέτικο να κερδίσει το ματς. Ακόμη και αν ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καλά οργανωμένη και με καλή τακτική, η Ρεάλ πάντα συνέχισε να παλεύει ακόμη και αν είχε προβλήματα. Είχε καλές απαντήσεις και δεν σταμάτησε να μάχεται και να πιστεύει στη νίκη. Στα τελευταία λεπτά, ήταν καλύτερη από την Ατλέτικο, η οποία κουράστηκε μπροστά σε μια πολύ δυνατή Ρεάλ. Δεν υπήρχε νικητής στο τέλος του αγώνα, μόνο η μεγάλη νίκη της Ρεάλ στην παράταση. Κάποιες φορές συμβαίνει αυτό (να χάνεις την κούπα την ύστατη στιγμή)».

O Globo (Βραζιλία) - Άλαν Κάλντας: «Ήταν ένα πραγματικά συναρπαστικό παιχνίδι, κάτι που δεν συνηθίζεται σε καθοριστικά ματς. Είναι αδύνατο να μην νιώθει κανείς λίγο στενοχώρια για την Ατλέτικο, για όλα όσα έχουν κάνει αυτή τη σεζόν και ειδικά λόγω της απίστευτης σύμπτωσης με τον τελικό του 1974, όταν ο σύλλογος είχε επίσης τον τίτλο στα χέρια του, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση από την Μπάγερν στα τελευταία λεπτά της παράτασης. Μετά, στον έξτρα αγώνα δύο μέρες αργότερα, η Μπάγερν επικράτησε με 4-0.

Τώρα, η ίδια ιστορία, ένας τίτλος χάθηκε στο τέλος και μια βαριά ήττα μετά, αλλά όλα στην ίδια αναμέτρηση. Ωστόσο, η Ατλέτικο έκανε ένα κρίσιμο λάθος φέρνοντας τη Ρεάλ στο γήπεδό της στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας όλη της τη δύναμη στο πώς να αποτρέψει την ισοφάριση. Μερικές φορές αυτό αποδίδει καρπούς, κάποιες όχι. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μόνο τη δουλειά της. Και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν άξιζε τον τίτλο».

Record (Πορτογαλία) - Σέρχιο Κριθίνας: «Η Ατλέτικο ήταν καλύτερη όσο διάστημα είχε τη δύναμη να πιέσει σε όλο το μήκος του αγωνιστικού χώρου και να παλέψει για την μπάλα. Το ματς άλλαξε όταν ο Κάρλο Αντσελότι έκανε τις πρώτες του αλλαγές. Ο Μαρσέλο ήταν πιο φρέσκος από τον Κοεντράο, αλλά η μεγάλη διαφορά ήταν η χρησιμοποίηση του Μόντριτς πίσω, με περισσότερο χώρο. Έτσι, κατάφεραν να οργανώσουν τις επιθέσεις τους και τελικά άξιζαν το 1-1.
Το μομέντουμ τους ήταν καλύτερο για την παράταση: μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια ένιωσαν νικητές και η Ατλέτικο ηττήθηκε ψυχολογικά και σωματικά. Αυτό που έγινε στον έξτρα χρόνο ήταν συνέπεια αυτού. Ο παίκτης του ματς ήταν ο Ντι Μαρία, ο οποίος έχει μάθει πολλά σε αυτό το γήπεδο που έπαιξε».

Ole (Αργεντινή) - Μάξι Εσπέχο: «Η Ευρώπη έχει έναν νέο πρωταθλητή. Ναι, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, με τον Κάρλο Αντσελότι προπονητή. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο πρόεδρος, μπορεί να παραλάβει το ανώτερο αντικείμενο. Ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο για τους μερένχες, μετά από την μακροχρόνια κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ πάλεψε και το πήρε. Η Ατλέτικο έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στη Λισαβόνα. Καλή άμυνα εναντίον ενός αντιπάλου που δεν μπορούσε να βάλει και να δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ έβαλε τα δυνατά της με μαχητικότητα. Οι Λος Κολτσονέρος περίμεναν στην περιοχή τους και έτσι η Ρεάλ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Σέρχιο Ράμος, με κεφαλιά. Στον έξτρα χρόνο, οι Λος Κολτσονέρος ήταν πολύ κουρασμένοι, δεν μπόρεσαν να απαντήσουν και όλα ήταν με το μέρος της Ρεάλ. Σπουδαίος ο Ντι Μαρία, ο καλύτερος. Εξαιρετικός και ο Μπέιλ, επίσης σημαντικός. Και ο Ρονάλντο, ο οποίος πανηγύρισε το τελευταίο του γκολ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πανάξια πρωταθλήτρια. Ήταν καλύτερη στον τελικό εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Φυσικά, αξίζει και αυτή το χειροκρότημα. Πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στον στόχο της. Παρόλα αυτά, είναι κάτι σημαντικό για αυτούς και τον Σιμεόνε, έναν φανταστικό κόουτς. Δεν είχαν ενέργεια στον τελικό και υπέφεραν για αυτόν τον λόγο. Ο Ντι Μαρία ήταν ο καλύτερος. Σημαντικό για τη Ρεάλ: Οι παίκτες της θα είναι χαρούμενοι στην εθνική Αργεντινής, με ενέργεια για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τη νίκη της Ρεάλ επί της Ατλέτικο στον τελικό της Λισαβόνας:

Τα ξένα ΜΜΕ στο Onsports: «Άξια η Ρεάλ, λάθος η Ατλέτικο» και… τρα-μπάλα! (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved