Ο παγκόσμιος freestyler ποδοσφαίρου στο Onsports: «Εγώ και ο Μέσι» (photos+videos)

Ο παγκόσμιος freestyler ποδοσφαίρου στο Onsports: «Εγώ και ο Μέσι» (photos+videos)

Ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στο freestyle ποδόσφαιρο, Άντριου Χέντερσον, μιλάει στο Onsports για το συναρπαστικό άθλημα με το οποίο διασκεδάζει αφάνταστα τον κόσμο και μας πληροφορεί για το πώς κάποιος μπορεί να του μοιάσει, αλλά και για τις ικανότητες του Λιονέλ Μέσι σε αυτό!

Γεννημένος στις 16/12/1991 στο Τρούρο της Κορνουάλης ο 22χρονος Άντριου ζει στο Λονδίνο και έχει... οργώσει στην κυριολεξία την αγγλική πρωτεύουσα κάνοντας αυτό που αγαπά περισσότερο στη ζωή του.

Σε ένα άθλημα που μοιάζει… αδιέξοδο από την άποψη του να το κάνει κάποιος επάγγελμα, αυτός έχει καταφέρει να γίνει «αυθεντία» και να βιώσει την παγκόσμια αναγνώριση. Από το 2011 είναι μόνιμος νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Freestyle Football, ενώ πριν από αυτό κυριαρχούσε και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο νεαρός «ζογκλέρ» προτίμησε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο παρά να γίνει… κανονικός ποδοσφαιριστής και εξηγεί τον λόγο στο Onsports. Ωστόσο, είναι οπαδός του ποδοσφαίρου και του αρέσει να βλέπει την Μπαρτσελόνα αν και πριν τους Καταλανούς θαύμαζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –φαίνεται πως έχει απογοητευτεί από τη φετινή κακή σεζόν των «κόκκινων διαβόλων» και το κακό ποδόσφαιρο που αποδίδουν-.

Ο Χέντερσον έχει συναντήσει και τον τέσσερις φορές κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι και μαζί έχουν επιδοθεί σε freestyle football, με τον Άγγλο freestyler να… μαρτυρά τον Αργεντινό επιθετικό των «μπλαουγκράνα» για την τεχνική του –αν και όλοι την ξέρουν-.

Άντριου, πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το freestyle football;

«Το ξεκίνησα παρακολουθώντας βίντεο του Mr. Woo, ενός διάσημου freestyler από την Κορέα. Έκανε μια διαφήμιση και σκέφτηκα ότι τα τρικ του ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Αλλά ήθελα να δοκιμάσω να τα κάνω. Οπότε, εγώ και κάποιοι άλλοι φίλοι που εμπνεύστηκαν από αυτό, αρχίσαμε να προπονούμαστε μαζί στο σχολείο και από εκεί εξελίχθηκε όλο το πράγμα. Τέσσερα χρόνια μετά, έγινα επαγγελματίας freestyler».

Γιατί δεν έγινες πραγματικός ποδοσφαιριστής, αφού έχεις τόσο καλό κοντρόλ της μπάλας;

«Πάντα διασκέδαζα παίζοντας συνηθισμένο ποδόσφαιρο, αλλά για μένα, η τεχνική ήταν αυτό που με ενθουσίαζε περισσότερο. Βλέποντας πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω με τις ικανότητές μου, ήταν αυτό που αγάπησα περισσότερο παίζοντας το παιχνίδι».

Πόσο χρόνο σου πήρε για να μάθεις αυτά τα τρικ με την μπάλα;

«Κάποια τρικ μπορείς να τα μάθεις μέσα σε λίγες ώρες. Άλλα σε μερικούς μήνες και άλλα σε μερικά χρόνια. Εξαρτάται από τη δυσκολία του επιπέδου και άλλους παράγοντες, όπως η αφοσίωση στο να το προπονήσεις και η πίστη στον εαυτό σου. Ένα από τα καλύτερα τρικ μου, μου πήρε τέσσερα χρόνια για να το τελειοποιήσω».

Τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει σαν και εσένα;

«Δεν θέλω κανένας να γίνει σαν και εμένα. Θέλω να είναι ο εαυτός του! Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Να είσαι ο εαυτός σου! Αλλά αν θέλεις να φτάσεις στο κορυφαίο επίπεδο στο freestyle, τότε θα πρέπει να προπονηθείς με τις ώρες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ένα πράγμα που συστήνω είναι να κάνεις παραπάνω πράγματα για να έχεις μεγαλύτερη εύνοια – για παράδειγμα κάνω μια ειδική υγιεινή διατροφή που βοηθάει στην αποθεραπεία μου και τα επίπεδα ενέργειάς μου. Κάνω γιόγκα 3-4 φορές την εβδομάδα για να βελτιώσω την ευλυγισία μου και για να με βοηθάει να χαλαρώνω και να χτίζω τη συγκέντρωσή μου για να κάνω τους στόχους μου ξεκάθαρους.

Και πολλά άλλα πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται. Αυτά τα έξτρα προστίθενται μαζί και μπορούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη βελτίωση σε βάθους χρόνου».

Από ποια ηλικία ξεκίνησες;

«Στην πραγματικότητα ξεκίνησα πολύ αργά. Όταν ήμουν 14 ετών».

Σε είδαμε να κάνεις freestyle football σε πολλά μέρη, όπως το μετρό και αξιοθέατα. Τα αγαπημένα σου μέρη για να κάνεις τα τρικ σου ποια είναι;

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής της φύσης. Οπότε είναι τα δάση, οι λίμνες και η παραλία!»

Κερδίζεις αρκετά χρήματα για να ζεις από αυτό;

«Ναι. Στην αρχή όχι τόσα πολλά, αλλά από τότε που έγινα Πρωταθλητής στη Βρετανία το 2009, ξεκίνησα να κερδίζω αρκετά λεφτά για να ζω από αυτό. Τώρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο άνετα».

Γιατί θα ενθάρρυνες ένα νέο παιδί να γίνει freestyler;

«Είναι διασκέδαση! Βοηθάει και στην πειθαρχία, τη συνεργασία, την ισορροπία, τη χρονικότητα, τις αντιδράσεις, την ευκινησία και πολλά άλλα και επίσης στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις των ανθρώπων που σε παρακολουθούν;

«Πολλές επευφημίες και ουάου από το κοινό. Συχνά, ο κόσμος με ρωτάει αν είμαι επαγγελματίας ή πώς είναι αυτό δυνατό».

Μέχρι πότε σχεδιάζεις να κάνεις freestyle football;

«Μέχρι τα πόδια μου να σταματήσουν να λειτουργούν!».

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα;

«Ήμουν μεγάλος οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά τώρα μου αρέσει απλά να βλέπω όμορφο ποδόσφαιρο. Οπότε θα πρέπει να πω την Μπαρτσελόνα!»

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ποδοσφαιριστής;

«Ο Λιονέλ Μέσι! Ήμουν αρκετά τυχερός να προπονηθώ μαζί του στο freestyle στην Μπαρτσελόνα και είναι πολύ τεχνίτης».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του freestyle football, Άντριου Χέντερσον και απολαύστε τον:

Ο παγκόσμιος freestyler ποδοσφαίρου στο Onsports: «Εγώ και ο Μέσι» (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Στη “Χάλα Πιονίρ” ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Στη “Χάλα Πιονίρ” ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Με μπλουζάκια αφιερωμένα στον Πάρη οι “πράσινοι”
Παναθηναϊκός AKTOR: Με μπλουζάκια αφιερωμένα στον Πάρη οι “πράσινοι”
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE ο «τελικός» για τη σειρά των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE ο «τελικός» για τη σειρά των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο νοσοκομείο ο Πάρης Δερμάνης
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο νοσοκομείο ο Πάρης Δερμάνης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved