Ελλάδα – Λιχτενστάιν: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Ελλάδα – Λιχτενστάιν: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Η Εθνική αντιμετωπίζει το Λιχτενστάιν (20:00, Onsports/Mega, OTE TV) και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε «στραβοπάτημα» της Βοσνίας κι απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η λογική λέει πως ακόμα και με, το κλασικό και πολυφορεμένο πλέον, 1-0, εύκολα ή δύσκολα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η Εθνική θα πάρει τρεις βαθμούς από το Λιχτενστάιν. Κι όμως… Οι 25 βαθμοί, που θα είναι εκτός εξαιρετικού απροόπτου η τελική συγκομιδή της Ελλάδας στον 7ο όμιλο των Προκριματικών του Μουντιάλ, δεν είναι αρκετοί για απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014. Γιατί, όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι και η συγκομιδή της Βοσνίας με την οποία πάμε… χέρι-χέρι στον όμιλο εδώ και πολύ καιρό.

Εκτός κι αν η Λιθουανία στον αγώνα που θα γίνει την ίδια ώρα στο Κάουνας, καταφέρει τη μεγάλη έκπληξη και παράλληλα ένα… μοναδικό δώρο για τη «γαλανόλευκη». Αν η Βοσνία δεν κερδίσει τους Λιθουανούς, τότε η επικράτηση της Εθνικής στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα δώσει απευθείας εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος περιμένει πάντως «γκέλα» των Βόσνιων, το ίδιο φαίνεται πως πιστεύουν και οι διεθνείς, οπότε γιατί να μην αισιοδοξεί κανείς;

Το σενάριο των μπαράζ

Το πλέον πιθανό σενάριο βέβαια, είναι το βράδυ της Τρίτης (15/10) να βρει την Εθνική ισόβαθμη με τη Βοσνία και στη δεύτερη θέση του ομίλου. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η «γαλανόλευκη» βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με Πορτογαλία, Κροατία και Ουκρανία, ενώ στο γκρουπ των αδύνατων βρίσκονται οι Σουηδία, Γαλλία Ισλανδία και Τουρκία.

Αν μπορεί να αλλάξει κάτι στην τελευταία αγωνιστική, τότε αυτό είναι να βρεθεί η Σουηδία πάνω από την Ουκρανία. Αυτό θα γίνει αν οι Σκανδιναβοί δεν ηττηθούν. Αν πάρουν έστω και το βαθμό της ισοπαλίας από τη Γερμανία, τότε θα προβιβαστούν στους ισχυρούς και θα γίνει η Ουκρανία πιθανή αντίπαλος.

Αλλαγμένη και με διάθεση

Ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία προπόνηση είδε τους διεθνείς να είναι εξαιρετικά ευδιάθετους και με πίστη για την απευθείας πρόκριση, κάτι που δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα. Παράλληλα, στη διάρκεια του προγράμματος στον Άγιο Κοσμά έκανε αρκετές δοκιμές έτσι ώστε να καταλήξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει, δείχνοντας διάθεση για κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα.

Στο δίτερμα που έγινε με τη μία ομάδα έπαιξαν οι Σηφάκης, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Ταχτσίδης, Καραγκούνης, Κονέ, Νίνης, Αθανασιάδης και Σαμαράς, ενώ με την άλλη οι Καρνέζης, Τζαβέλλας, Βύντρα, Μανωλάς, Σάμαρης, Τζιόλης, Χολέβας, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα έχει δείξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, η Εθνική θα παραταχθεί με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Χολέμπας, Σιόβα, Κατσουράνη και Τοροσίδη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Κονέ, Κατσουράνης και Ταχτσίδης ενώ στην τριάδα της επίθεσης θα πάρουν θέσεις οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου, χωρίς να αποκλείονται βέβαια και άλλες αλλαγές …



Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο τελικός του Conference League δεν είναι… προτεραιότητα για τον Ιταλιάνο
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved