«Αθώα η Λίβερπουλ, μέρος του σκανδάλου της Γερμανίας το θέμα»

«Αθώα η Λίβερπουλ, μέρος του σκανδάλου της Γερμανίας το θέμα»

Ο δημοσιογράφος της Extra Bladet, εφημερίδας στη Δανία, Κλάους Έγκελουντ μιλά στο Onsports για το θέμα που ανέκυψε με την εμπλοκή αγώνα της Λίβερπουλ στα ύποπτα παιχνίδια που ερευνά η Europol. «Δεν υπάρχουν κυρώσεις για τη Λίβερπουλ, είναι μέρος του σκανδάλου της Γερμανίας το θέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η εφημερίδα «Ekstra Bladet» ήταν αυτή που έφερε στην επιφάνεια την εμπλοκή των «Reds» στο θέμα των στημένων αγώνων, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι άνθρωποι της Europol, αναφέροντας πως το κύκλωμα από την Ασία είχε φτάσει ως την Αγγλία και τους αγώνες των ομάδων από το «Νησί» στο Champions League.

Ο Κλάους Έγκελουντ είναι ο δημοσιογράφος που υπογράφει το εν λόγω θέμα στη δανέζικη εφημερίδα και το Onsports ζήτησε λεπτομέρειες για την εμπλοκή της Λίβερπουλ. Όπως είπε ο Δανός συνάδελφος, οι «Reds» είναι αθώοι καθώς δεν έχουν καμία ανάμιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τους παίκτες της Ντέμπρετσεν να είναι αυτοί που έκαναν τη… δουλειά...

«Η Λίβερπουλ είναι αθώα αφού δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Από τα έγγραφα και τα πρακτικά των υποκλοπών στο μεγάλο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που αποκαλύφθηκε το 2009 στο Μπόχουμ, προκύπτει πως η Ντέμπρετσεν ήταν αναμεμιγμένη σε δυο προσπάθειες να στηθεί αγώνας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κλάους Έγκελουντ.

«Ο τερματοφύλακας Βούκασιν Πόλεκσιτς τιμωρήθηκε από την UEFA καθώς δεν ανέφερε την προσέγγιση που του έκαναν αυτοί που είχαν πρόθεση να στήσουν τον αγώνα με τη Φιορεντίνα για το Champions League εκείνης της περιόδου. Ο συμπαίκτης του, Νόρμπερτ Μεζάρος, τιμωρήθηκε επίσης αλλά λίγο αργότερα η ποινή ανακλήθηκε. Δεν υπήρξαν κυρώσεις για το θέμα της Λίβερπουλ, για τον αγώνα με τη Φιορεντίνα όμως, τιμωρήθηκε ο Πόλεκσιτς», πρόσθεσε ο Δανός συνάδελφος.

Το σημαντικότερο στοιχείο όλων βέβαια, είναι πως για τις ευρωπαϊκές αρχές δεν έχει κλείσει η υπόθεση του 2009 με το σκάνδαλο που συγκλόνισε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Περισσότεροι από 200 αγώνες είχαν χαρακτηριστεί ύποπτοι για προκαθορισμένο αποτέλεσμα και αφορούσαν πρωταθλήματα όπως αυτά της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, της Ουγγαρίας, της Βοσνίας και της Αυστρίας, ενώ 12 παιχνίδια των προκριματικών του Europa League και τρία του Champions League ήταν επίσης στη λίστα.

Ο Πίτερ Λιμάχερ, στέλεχος της UEFA, είχε χαρακτηρίσει μάλιστα το συγκεκριμένο σκάνδαλο ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων όλων των εποχών στην Ευρώπη», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν δυο Κροάτες. Οι Άντε Σίρκο και Μίλαν Σάπινα, ιδιοκτήτες καφετέριας στη Γερμανία, φέρονταν ως εγκέφαλοι του συστήματος των στημένων αγώνων, το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σχεδόν σε όλη την Ευρώπη…



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved