Εθνική Ανδρών: Έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία (photos+video)

Εθνική Ανδρών: Έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία (photos+video)

Οι Κώστας Σταφυλίδης, Κώστας Περιστερίδης και Παναγιώτης Ταχτσίδης μίλησαν για την πρώτη κλήση τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και υποσχέθηκαν σκληρή δουλειά για να δικαιώσουν τον Φερνάντο Σάντος. Δείτε τι δήλωσαν και πλάνα από την προπόνηση ενόψει του φιλικού με την Ιρλανδία.

Ο δρόμος της Εθνικής Ελλάδος για το Μουντιάλ της Βραζιλίας συνεχίζεται και την Τετάρτη 14 Νεομβρίου πραγματοποιείται ο φιλικός αγώνας με την Εθνική Ιρλανδίας, στο Aviva Stadium του Δουβλίνου. Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Φερνάντο Σάντος κάλεσε στη «γαλανόλευκη» για πρώτη φορά τους τρεις νεαρούς άσους, οι οποίοι πριν την προπόνηση της Δευτέρας (12/11) στον Άγιο Κόσμα μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για την πρώτη κλήση τους στην Εθνική.

Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ, Κώστας Σταφυλίδης, τόνισε πως γίνεται σημαντική δουλειά στα τμήματα υποδομής όλων των Εθνικών ομάδων, κάτι που φάνηκε από τις τελευταίες κλήσεις του Πορτογάλου προπονητή, ενώ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Κώστας Περιστερίδης, τόνισε ότι βλέπει την παρουσία του στην Εθνική Ανδρών ως ευκαιρία για να μαζέψει εμπειρίες. Τέλος, ο χαφ της Ρόμα, Παναγιώτης Ταχτσίδης, μίλησε για το σωστό timing της κλήσης του και για σκληρή δουλειά έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού προπονητή.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία από τον κ. Σάντος και τους συνεργάτες του να είμαι εδώ, θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τους δικαιώσω», είπε αρχικά ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος έκανε πρώτος δηλώσεις, και πρόσθεσε: «Η δουλειά που γίνεται από την Εθνική είναι πολύ καλή».

Στη συνέχεια, ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ είπε: «Όταν αγωνίζεσαι με το εθνόσημο και σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις στην Ανδρών, πρέπει να αρχίζεις πιο χαλαρά. Δεν μπορείς απευθείας να μπεις σε ένα επίσημο παιχνίδι. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες στην Εθνική και για αυτό διάλεξαν αυτή τη χρονική στιγμή».

Ενώ για το τι περιμένει να δει από την Εθνική στα επόμενα παιχνίδια, τόνισε: «Θα δείξουμε ότι δείχνουμε πάντα. Διάθεση για ποδόσφαιρο, πάθος και θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν περίμενε την κλήση, είπε: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει παίκτης στον κόσμο ο οποίος δεν θέλει να παίξει στην Εθνική ομάδα της χώρας του».

Τέλος, για το επίπεδο των νέων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, σχολίασε: «Είναι πολύ καλό, πέρσι φτάσαμε στον τελικό οι Νέοι αλλά δεν τα καταφέραμε. Στα χαμηλότερα κλιμάκια υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, γίνεται καλή δουλειά και πιστεύω πως θα προωθηθούν».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Περιστερίδης αναφέρθηκε αρχικά στα πρώτα του συναισθήματα μετά την κλήση του στην Εθνική, λέγοντας: «Έμεινα έκπληκτος όταν έλαβα το μήνυμα. Όταν όμως είσαι Έλληνας ποδοσφαιριστής και η ομάδα σου κάνει καλή πορεία, περιμένεις την κλήση στην Εθνική».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τις προπονήσεις με τους υπόλοιπους διεθνείς, είπε: «Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά, υπάρχει πολύ καλό κλίμα, περνάμε καλά στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, παρότι φιλικό, καθώς όλα τα παιχνίδια της Εθνικής είναι πάντα σημαντικά. Πρέπει να το πάρουμε σοβαρά και να κερδίσουμε».

Ενώ για το στόχο του πλέον, τόνισε: «Ήρθα εδώ να με δει ο προπονητής και να με γνωρίσει. Είμαι ένας νέος τερματοφύλακας, πρέπει να μαζέψω εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στην καριέρα μου. Το αν θα παίξω ή όχι, είναι σχετικό, είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι άλλωστε στην αποστολή της Εθνικής ανδρών. Θα δούμε τι θα γίνει, το σίγουρο είναι πως θα μαζέψω εμπειρίες».

«Η κλήση ήρθε σε μια πολύ καλή στιγμή της καριέρας μου, ευχαριστώ τον κ. Σάντος για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την ευκαιρία που μου δίνει να αγωνιστώ στην Εθνική», είπε με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο τελευταίος που μίλησε εκ των… νέων στην Εθνική, και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις και τους αγώνες, είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω την Εθνική και όποτε μου ζητηθεί θα το κάνω».

Για την πορεία της Εθνικής ο άσος της Ρόμα σχολίασε: «Παρακολουθώ την Εθνική και βλέπω τι έχει καταφέρει. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα πολύ καλό τεστ για να δούμε τις δυνάμεις μας και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε».

Ενώ τέλος, είπε: «Θα είμαι έτοιμος αν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω με την Εθνική ομάδα και να βοηθήσω όπως μπορώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Θυμηθείτε τις δηλώσεις των διεθνών και την προπόνηση στον Άγιο Κοσμά το απόγευμα της Δευτέρας…

Εθνική Ανδρών: Έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία (photos+video)



Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved