Αμπελωνιακός: Παράπονα από τον Δήμο Τυρνάβου

Αμπελωνιακός: Παράπονα από τον Δήμο Τυρνάβου

Με μια μακροσκελή επιστολή το ΔΣ του Αμπελωνιακού εκφράζει τα παράπονά του από την δημοτική αρχή, κυρίως στο θέμα του γηπέδου.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Τα τελευταία χρόνια, με τη συμμετοχή αρκετών νέων παραγόντων και με ειλικρινή διάθεση για προσφορά έγιναν σημαντικές προσπάθειες για βελτίωση της συνολικότερης λειτουργίας του συλλόγου μας και κυρίως δόθηκε σημασία σε θέματα υποδομής. Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια η Πολιτεία υπήρξε απούσα ακόμη και στις περιπτώσεις αυτές που θα χρειάζονταν απλά να εξυπηρετήσει μια κατάσταση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τα πολύπαθα ταμεία της.

Άξιος εκπρόσωπος της προκλητικά αδιάφορης και αρνητικής στάσης της Ελληνικής Πολιτείας ο νεοσύστατος Δήμος Τυρνάβου και εξηγούμαστε παρακάτω με μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα που αποκαλύπτουν την ανικανότητα, τη μιζέρια και την απάθεια αυτών των ανθρώπων. Εν συντομία :

1. Ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια κατασκευή νέου βοηθητικού γηπέδου με τη βοήθεια του μέχρι πρότινος Δήμου Αμπελώνα και κυρίως με συμμετοχή του Συλλόγου. Έτσι, σ’ ένα χώρο 9 περίπου στρεμμάτων φτιάξαμε υπόγειο σύστημα άρδευσης και ολοκληρώσαμε την περίφραξη. 2 χρόνια τώρα περιμένουμε από τον Δήμο την προσθήκη χώματος για να πραγματοποιήσουμε μετά μόνοι μας τη σπορά και να κατασκευάσουμε τα δοκάρια. Χώμα, όμως, δεν μας φέρνουν ενώ δεν τους στοιχίζει τίποτα κι ενώ πρόκειται με την ελάχιστη αυτή συμβολή τους να δημιουργηθεί ένα πανέμορφο αθλητικό κέντρο που θα μπορούν να το χρησιμοποιούν τα σχολεία του Αμπελώνα, οι αθλητές του Συλλόγου και όλος ο λαός της περιοχής. Οι απαντήσεις που παίρνουμε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους και από τον δήμαρχο είναι κάθε φορά διαφορετικές σε σημείο που φαίνεται ότι υποτιμούν σαφώς τη νοημοσύνη μας.

2.Τα 2 τελευταία χρόνια αναλάβαμε σχεδόν αποκλειστικά τη συντήρηση όλων των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου στον Αμπελώνα και τις όποιες μικρές επιδιορθώσεις χρειάζεται να γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο (κατασκευή ταμείου για τα εισιτήρια, εξοπλισμός του γραφείου και των αποδυτηρίων με ηλεκτρικές συσκευές, αγορά λιπασμάτων, διαγραμμίσεις γηπέδων, αγορά διχτύων, πάτημα των γηπέδων κλπ. κλπ.) ενώ με δικά μας έξοδα διαμορφώσαμε τον χώρο του γυμναστηρίου του Συλλόγου και αγοράσαμε όλα τα όργανα που χρειάζονται προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές. Προτείναμε στη Δημοτική Αρχή εδώ και ένα χρόνο να ζητήσει από το ΕΑΚ Λάρισας (γήπεδο Αλκαζάρ) τη δωρεάν παραχώρηση 2 σιδερένιων στρογγυλών κατασκευών (κουλουάζ) για τις εισόδους του γηπέδου κι ενώ από το ΕΑΚ μας είπαν ότι μπορούν να μας τις διαθέσουν με αίτηση του Δήμου, δεν έγινε τελικά απολύτως τίποτα.

3.Φέτος τα δημοτικά γήπεδα είναι τελείως εγκαταλελειμμένα και σε άθλια κατάσταση αφού δεν έχουν αξιωθεί οι άνθρωποι αυτοί να δώσουν λύση ούτε καν στο θέμα του ποτίσματος.

4.Κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής περιόδου στη Δ΄ Εθνική κατηγορία αγωνιστήκαμε κακώς στη φυσική μας έδρα αφού δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θέσει η Αστυνομία και αφού χρειάζεται να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες φυσικά ποτέ δεν έγιναν. Μήπως θα γίνουν φέτος αυτές οι τροποποιήσεις ή θα καλυφθεί πάλι το θέμα; Να δηλώσουμε εδώ ότι αν είναι να αναλαμβάνουμε μόνοι μας σαν Σύλλογος όλα αυτά τα θέματα των δημοτικών κατά τα άλλα εγκαταστάσεων θα πρέπει αυτές οι εγκαταστάσεις να περάσουν και επίσημα στην ιδιοκτησία του Συλλόγου. Έτσι δεν θα γινόμαστε βάρος στους κυρίους της Δημοτικής Αρχής που θα είναι και με τη βούλα αναρμόδιοι.

5.Διοργανώσαμε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαία τη συναυλία των Μητροπάνου – Κότσιρα και Μπάση τον περασμένο Σεπτέμβριο από κοινού με το Μορφωτικό Σύλλογο Τυρνάβου. Η συναυλία αυτή ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην ευρύτερη περιοχή και στη Θεσσαλία γενικότερα με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών. Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να μας παραχωρήσει την εξέδρα του Δήμου και να αναλάβει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ την αύξηση της παροχής ρεύματος για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η στάση της Δημοτικής Αρχής υπήρξε αδικαιολόγητα αρνητική και αναγκαστήκαμε να νοικιάσουμε εξέδρα και γεννήτρια με συνολικό κόστος 3.200 € για τον Σύλλογό μας.

6.Προτείναμε με κάθε καλή διάθεση να αναλάβουμε μόνοι μας τη δενδροφύτευση σε όλο τον χώρο του αθλητικού κέντρου Αμπελώνα και απευθυνθήκαμε στο Δασαρχείο Λάρισας το οποίο μας ενημέρωσε ότι προκειμένου να πάρουμε τα δέντρα δωρεάν θα πρέπει να κάνει αίτηση ο Δήμος Τυρνάβου. Ο Δήμος αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να συνεργαστεί με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να γίνει πρώτα μελέτη από γεωπόνο για το πού ακριβώς θα τοποθετηθούν τα δέντρα !!! Από τότε πέρασε 1 χρόνος και φυσικά δεν υπήρξε καμιά εξέλιξη…

Παρακαλούμε τους αγαπητούς εκπροσώπους του Τύπου να ερευνήσουν για τυχόν ανακρίβειες σε κάποιο από τα θέματα στα οποία αναφερόμαστε. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος μόνο της εικόνας εγκατάλειψης που έχει δημιουργηθεί και αναγκαζόμαστε να τα δημοσιοποιήσουμε για να είμαστε καθαροί απέναντι στον κόσμο του Αμπελώνα και για να δείξουμε σε όλους τους κατοίκους του ενοποιημένου Δήμου Τυρνάβου ποια είναι η Δημοτική Αρχή του τόπου. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε χρήματα τα οποία ούτως ή άλλως οφείλει να διαθέτει η Πολιτεία για τη σωστή λειτουργία των συλλόγων.

Στις μέρες μας είναι πολυτέλεια να συμμετέχει κανείς σε συλλόγους κι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετέχουν, είτε στον Αμπελωνιακό είτε σε όποιο άλλο σύλλογο και προσφέρουν ό,τι μπορούν μπορεί να μην είναι τέλειοι αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και προσπαθούν. Αν νομίζει η Ελληνική Πολιτεία ότι το έργο που παράγει ο μεγαλύτερος πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής, ο Α.Ο. Αμπελωνιακός, είναι περιττό ας το δηλώσει επίσημα ώστε να το γνωρίζουμε κι εμείς και να πάψουμε να ασχολούμαστε».



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved