Γλίτωσε τα… χειρότερα στα πέναλτι η Νίκη Βόλου

Γλίτωσε τα… χειρότερα στα πέναλτι η Νίκη Βόλου

Την πρόκριση στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η Νίκη Βόλου το απόγευμα της Τετάρτης (24/10) καθώς επικράτησε στα πέναλτι με 4-1 του Βατανιακού στην Πιερία. Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Μαγνησίας ήταν ο Ηλίας Βούρας, ο οποίος απέκρουσε το πρώτο πέναλτι των γηπεδούχων και άνοιξε το… δρόμο για την πρόκριση της ομάδας του, ενώ εύστοχοι στην… ρωσική ρουλέτα, ήταν οι Πουρτουλίδης, Φλίγκος, Τάσιτς και Ριζογιάννης. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι δύο ομάδες, λόγω αποβολής του Κυριάκου στο 98’ και του Ηλία στο 116'. Η Νίκη θα αντιμετωπίσει στη δεύτερη φάση την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή… Το πρώτο ημίχρονο πολύ δύσκολα θα παραμείνει στις μνήμες των φιλάθλων που το παρακολούθησαν, καθώς οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με εξαίρεση την εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου στο 35’ με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη μπήκε πιο δυνατά και στο 52’ ο Γιάκομπ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ επτά λεπτά αργότερα, ο Ουέλινγκτον σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γιάκομπ απείλησε εκ νέου, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 71’ η προβολή του Πουρτουλίδη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση. Στο 98’ ο Πουρτουλίδης βρέθηκε στο έδαφος, μέσα στην περιοχή, έπειτα από μαρκάρισμα του Παπαδόπουλο, αλλά ο διαιτητής, Μάστακας, έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των φιλοξενούμενων και την κόκκινη κάρτα του Κυριάκου για διαμαρτυρίες.

Μετά την ολοκλήρωση και του… έξτρα μισάωρου, οι δύο ομάδες έφτασαν στην διαδικασία των πέναλτι, όπου οι παίκτες της Νίκης εμφανίστηκαν πιο ψύχραιμοι και πανηγύρισαν την πρόκριση.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι:

Πουρτουλίδης (Νίκη Βόλου): γκολ 0-1
Μανίκας (Βατανιακός): απέκρουσε ο Βούρας
Φλίγκος (Νίκη Βόλου): γκολ 0-2
Βαρτζιώτης (Βατανιακός): γκολ 1-2
Τάσιτς (Νίκη Βόλου): γκολ 1-3
Τσιτλακίδης (Βατανιακός): άουτ
Ριζογιάνης (Νίκη Βόλου): γκολ 1-4.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάστακας (Μακεδονίας), ο οποίος απέβαλε στο 98' τον Κυριάκο και στο 116' τον Ηλία, ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Πουρτουλίδη.

Βατανιακός: Παπαδόπουλος, Τσιτλακίδης, Κόλα, Γιαλαμίδης, Βαρτζιώτης, Ηλίας, Τσινισίδης (68’ Τριανταφυλλίδης), Τσιώνης (98’ Κατσαμάκας), Τζιώρας, Ποτουρίδης, Σιδηρόπουλος (50’ Μανίκας).

Νίκη Βόλου: Βούρας, Σαμαράς, Καρατζάς, Ψιάνος, Μκρτσιάν, Ριζογιάννης, Κυριάκος, Πουρτουλίδης, Ουέλινγκτον (106’ Λαζαρίδης), Σκούφαλης (61’ Τάσιτς), Γιάκομπ (66’ Φλίγκος).



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Ράγιο και Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Ράγιο και Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Queen ΑΕΚ»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Queen ΑΕΚ»
ΑΕΚ – Ράγιο Βαγιεκάνο: Ψάχνει ένα… θαύμα, όπως το έπος με την ΚΠΡ το 1977!
ΑΕΚ – Ράγιο Βαγιεκάνο: Ψάχνει ένα… θαύμα, όπως το έπος με την ΚΠΡ το 1977!
Premier League: Χάνει και τον Μαγκουάιρ η Μάντσεστερ Γ. για το ματς με την Τσέλσι
Premier League: Χάνει και τον Μαγκουάιρ η Μάντσεστερ Γ. για το ματς με την Τσέλσι
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved