Όπως ακριβώς τα… είπε ο Σάντος!
Από τα λόγια στην… πράξη πέρασε ο Φερνάντο Σάντος, επιβεβαιώνοντας στο χορτάρι τα περί αλλαγών που είχε προαναγγείλει, ενόψει της αυριανής (15/08) φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής με τη Νορβηγία στο Όσλο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έτσι, στην τελευταία προπόνηση το απόγευμα της Τρίτης, θέλοντας να «τεστάρει» τους ποδοσφαιριστές του, δοκίμασε το 4-4-2 (σ.σ για την ακρίβεια 3-4-2 λόγω… έλλειψης παικτών), δείχνοντας ότι σκέφτεται σοβαρά να το χρησιμοποιήσει κόντρα στους Σκανδιναβούς.
Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Καρνέζης, με τους Παπασταθόπουλο-Κυριάκο Παπαδόπουλο να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας δεξιά τους τον Τοροσίδη (και πιθανότατα αριστερά τον Σπυρόπουλο ελλείψει Χολέμπας). Θέση στη μεσαία γραμμή πήραν οι Κατσουράνης, Νίνης, Μανιάτης και Φορτούνης οι οποίοι… δοκιμάστηκαν τόσο στην ευθεία, όσο και σε ρόμβο, με «δεκάρι» τους Νίνη, Φορτούνη εναλλάξ.
Στη γραμμή κρούσης, τέλος, ο Σάντος «έριξε» τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει και το… γνώριμό του 4-3-3 ή 4-2-3-1 μέσα στο παιχνίδι.