Η έκθεση της αστυνομίας για το ντέρμπι

Η έκθεση της αστυνομίας για το ντέρμπι

Αρκετά επιβαρυντική είναι για τον Παναθηναϊκό η οκτασέλιδη έκθεση της αστυνομίας για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των «αιωνίων» και τα οποία αναφέρονται με πάσα λεπτομέρεια. Διαβάστε στο Onsports την αναφορά, με την οποία ασκήθηκε η πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Με ακρίβεια... χρονομέτρου καταγράφηκαν τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή (18/3), στο ΟΑΚΑ, στο περιθώριο του ντέρμπι των «αιωνίων». Η οκτασέλιδη έκθεση της αστυνομίας, η οποία εστάλη στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο και αυτός στη συνέχεια άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για εκτεταμένα επεισόδια, αναφέρει λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στην αστυνομική έκθεση επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι τα επεισόδια άρχισαν στις 16:45, όταν περίπου 1.000-1.500 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν είχαν εισιτήρια, επιδίωξαν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις μεταξύ σταδίου και κλειστού γυμναστηρίου, πετώντας προς αυτές πέτρες, σίδερα, καπνογόνα και δύο βόμβες μολότοφ.

Στη συνέχεια αναφέρονται επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις από περίπου 500 άτομα (17:00), που βγήκαν από τη θύρα 35, από 300 οπαδούς του Παναθηναϊκού (17:15), στο χώρο του πάρκινγκ του κλειστού γυμναστηρίου και οι οποίοι πέταξαν πέτρες και μία βόμβα μολότοφ.

Πιο κάτω η αστυνομική έκθεση κάνει λόγο για «συντονισμένη επίθεση» (17:47) στη θύρα 8 με ρίψεις αντικειμένων, στις οποίες η αστυνομία «απάντησε», σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται, με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Στις 18:00 και στις 18:30 πραγματοποιήθηκαν, όπως αναφέρεται, νέες επιθέσεις. Στην πρώτη περίπτωση με πέτρες, κροτίδες σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα σκαλιά μεταξύ κλειστού γυμναστηρίου και σταδίου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση σε αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από τις θύρες 1 και 2 και έξω από τις θύρες 35-1. Η επίθεση αυτή έγινε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση, με μολότοφ, σίδερα και μάρμαρα.

Η αστυνομική έκθεση αναφέρει επίσης με κάθε λεπτομέρεια και τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Στις 20:20 οπαδοί που βρίσκονται κοντά στη φυσούνα αναχαιτίστηκαν και στη συνέχεια επιτέθηκαν εκ νέου με καθίσματα, καπνογόνα και πυροσβεστήρες. Δέκα λεπτά αργότερα (20:30) περισσότερα από 200 άτομα επιτέθηκαν «με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με καθίσματα, μάρμαρα, σίδερα, φωτοβολίδες, καπνογόνα και μεγάλα μεταλλικά διαχωριστικά πλέγματα, εγκλωβίζοντάς τους!». Στις 20:40 έγινε νέα επίθεση απ’ τις θύρες 32-35 και από τις θύρες 35-1, με βόμβες μολότοφ.

Πιο κάτω η έκθεση αναφέρει νέα επίθεση (21:37) από οπαδούς που βρίσκονταν στις θύρες 33, 35-1 με καθίσματα, σίδερα, μπουκάλια, φωτοβολίδες και άλλη μια στις 22:05, όταν οπαδοί από τη θύρα 33 πέταξαν επτά βόμβες μολότοφ και πυροσβεστήρες!

Επιπροσθέτως, σημειώνονται οι ρίψεις αντικειμένων προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κατά την είσοδό τους για προθέρμανση (18:50) και κατά την έξοδό τους για την ανάπαυλα, οι εστίες πυρκαγιάς που κατέστρεψαν εκατοντάδες καθίσματα και οι φθορές στο μάτριξ, οι ζημιές που υπέστησαν τα αυτόματα εκδοτήρια, τα ακυρωτικά μηχανήματα και οι κάμερες στο σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη (22:45), από 500 οπαδούς.

Στην έκθεση της αστυνομίας υπογραμμίζεται, επίσης, ότι στις 17:26 500 οπαδοί του Παναθηναϊκού επισκέφτηκαν την οικεία του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην Εκάλη, αλλά λόγω της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που υπήρχε, περιορίστηκαν στην εκφώνηση κάποιων συνθημάτων και αποχώρησαν.

Τέλος, γίνεται καταγραφή των ευρημάτων, καθώς και των συλλήψεων, αλλά και των… θυμάτων των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ. Συνολικά, λοιπόν, συνελήφθησαν 24 άτομα: έξι εκ των οποίων δύο ανήλικοι για κατοχή καπνογόνων, αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ενός σφυριού, τέσσερα εκ των οποίων ένας ανήλικος για συμμετοχή στα επεισόδια κατά των αστυνομικών, δώδεκα εκ των οποίων δύο ανήλικοι για φθορές στο σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη και επίθεση σε βάρος αστυνομικών, ένα για εξύβριση αστυνομικού και ένα για κατοχή μεταλλικού αντικειμένου. Προσήχθησαν, επιπλέον, 42 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα μετά απ’ την εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Απ’ τα έκτροπα τραυματίστηκαν, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της αστυνομίας, 30 αστυνομικοί, απ’ τους οποίους -μετά από την παροχή πρώτων βοηθειών- οι 14 αναχώρησαν για την οικεία τους, 13 μετέβησαν στον υπηρεσιακό γιατρό και τρεις παρέμειναν για νοσηλεία.



Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Νέα... επιδρομή Αφρικανικής σκόνης
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved