Πάτσης: «Η επαρχία μαραζώνει!»

Πάτσης: «Η επαρχία μαραζώνει!»

Ο Πρόεδρος του Π.Ο.Ελασσόνας, κ.Ανδρέας Πάτσης, μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας του που με προπονητή τον Αλέκο Αλεξανδρή στην Δ' Εθνική.


Με δηλώσεις του στον Sentra fm σχολίασε την συνεργασία του με την ΑΕΛ, τον Κώστα Πηλαδάκη και για το για το αν τα πράγματα εξελίσσονται καλά στην Ελασσόνα είπε: «Εξελίσσονται όπως ακριβώς τα είχαμε σχεδιάσει, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Γίνεται πολύ καλή, ποιοτική δουλειά και ουσιαστική. Ίσως είναι δυσανάλογη των μεγεθών του πρωταθλήματος της Δ' εθνικής, αλλά τουλάχιστον όλα αυτά ανταποκρίνονται στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει από την αρχή με τον Αλέκο Αλεξανδρή και τους υπόλοιπους παράγοντες της ομάδας.

Για την προσπάθεια να κινηθεί η ομάδα με νέους και γηγενείς ποδοσφαιριστές: «Κάναμε ένα τελείως διαφορετικό concept, τελείως πρωτοποριακό. Κάναμε μια ομάδα υγιέστατη, γιατί θέλαμε νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας αλλά με καλό βιογραφικό. Όλοι είναι επιλογές του Αλέκου Αλεξανδρή για να χτίσουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα πρότυπο στην περιοχή η οποία θα ανεβαίνει σταδιακά κατακτώντας πρωταθλήματα».

Για τη γνώμη του για τον Αλέκο Αλεξανδρή:«Είναι ένας αξιόλογος προπονητής, με περγαμηνές, ο οποίος θα αφήσει έργο και έχει πολύ καλή σκέψη και φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος και πιστεύω ότι θα έχει μέλλον και προπονητικά. Ήδη, το έργο του έχει φανεί και στην Ελασσόνα»

Για το αν ωφελούν τελικά οι προσπάθειές του:«Ο Έλληνας είναι φίλαθλος πέντε ομάδων. Από κει και πέρα, τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε, να περνά η ώρα μας, να γίνεται ο χαβαλές μας. Οι υπόλοιπες είναι ομάδες των πενήντα με εκατό φιλάθλων. Πάντα λένε να πληρώσει η Πολιτεία, δεν δίνει επιχορηγήσεις η Πολιτεία, αλλά δεν πρέπει να είναι πάντα η Πολιτεία αρωγός των πάντων. Είναι και οι φίλαθλοι και η τοπική κοινωνία, η οποία μέσω αυτής της διαδικασίας ενισχύει, προμοτάρει και προωθεί τα δικά της τα παιδιά. Το γενικότερο συμπέρασμα όλων αυτών των τελευταίων μηνών που ασχολούμαι είναι απόλυτα απογοητευτικό. Δεν μπορεί να υποστηριχθεί κάτι το σωστό, κάτι το υγιές, κάτι το οποίο θα αναδείξει και την ίδια την τοπική κοινωνία. Είμαστε μια περιφέρεια που έχει ομάδες στη Γ' στη Δ' στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και είναι χίλιοι οι φίλαθλοι, οι οποίοι διασπώνται ανά εκατό. Αν δεν έρθει να παίξει η Λάρισα ή ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ψυχή»

Για το λόγο που ο κόσμος δεν συσπειρώνεται γύρω από τις ομάδες της περιοχής: «Ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τις πέντε μεγάλες ομάδες. Θέλει να έχει μια τοπική ομάδα, θέλει να παίζουν τα παιδιά του αλλά θέλει να πληρώνει άλλος. Δηλαδή θεωρώ ότι επειδή έχω εμπλακεί και είμαι και καινούριος, θα πάρω τα μαθήματά μου μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ο καθένας ξεκινά με τα όνειρά του, τα οράματά του, τις φιλοδοξίες του να χτίσει κάτι όμορφο σε τοπικό επίπεδο, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν έχει καμιά ανταπόκριση. Οπότε όλο αυτό που κάνεις μετά κάποια στιγμή αναρωτιέσαι και γιατί το κάνεις, εάν θες να πεις ότι κάνεις κάτι σωστό και δεν έχεις κάποια άλλη σκοπιμότητα στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Η επαρχία μαραζώνει με ευθύνη των ανθρώπων που ζουν σε αυτή. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι, γιατί εγώ το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια και έχω άποψη για αυτό. Αν θες να χτίσεις, να επενδύσεις, να κάνεις κάτι όμορφο, καινούργιο, πρωτοπόρο, πρέπει να κινηθείς με αυτό το σκεπτικό. Έπεισα τον Αλεξανδρή για αυτό και δέχτηκε να προπονήσει την ομάδα και να φτιάξουμε μαζί κάτι διαφορετικό»

Για το αν αυτό το πλάνο ωριμάζει στο μυαλό του για πιο ψηλά και για το ότι αυτό έχει ξαναγίνει με τον κύριο Πηλαδάκη που από τον Ηλυσιακό μεταφέρθηκε στη Λάρισα:«Δεν το ξέρω αυτό γιατί γνωρίζω λίγο τον κύριο Πηλαδάκη, αλλά πάντως όταν θες να προσφέρεις και νομίζεις ότι μπορείς να προσφέρεις, τουλάχιστον πρέπει να κάνεις κάτι που να έχει ανταποδοτικότητα. Βέβαια, δεν μιλάμε πάντα για το οικονομικό, μην τα βάζουμε όλα βάσει χρημάτων, εννοώ το να χαίρεσαι αυτό που κάνεις εσύ ο ίδιος. Δηλαδή κάνεις μια επένδυση με τους ποδοσφαιριστές, ανεβάζεις μια ομάδα και ο κόσμος συμμετέχει σε όλο αυτό και το εισπράττεις πίσω από ηθική άποψη.Xθες, ας πούμε, ήταν 6-7 χιλιάδες κόσμος στο AEL FC ARENA με καταρρακτώδη βροχή. Εάν λοιπόν έχεις όνειρο, έχεις όραμα, είσαι νοικοκύρης, γιατί όχι να μην το επιχειρήσεις και να μεταφέρεις ένα καλό, υγιές, σωστό μοντέλο έτσι όπως εσύ το θέλεις σε κάτι που ξέρεις ότι εκεί που πας να επενδύσεις θα το εισπράξεις πίσω πολλαπλά;

Για το σημείο που βρίσκονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή στο θέμα με την ΑΕΛ:«Έχουμε ξεκινήσει να διαπραγματευόμαστε. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη ομάδα, και είναι πάρα πολλά τα θέματα που έχουν μπει στο τραπέζι. Η συνεργασία μου με τον Κώστα Πηλαδάκη είναι άριστη. Είναι ένας άνθρωπος απόλυτα ειλικρινής, με απόλυτη διαφάνεια, θέλει τη συμμετοχή και τη συνδρομή και νομίζω ότι σε λιγότερο από δεκαπέντε μέρες ότι θα έχουμε καταλήξει».

Για το αν είναι μόνος του ή με μια ομάδα επιχειρηματιών δίπλα του: «Ο Τσάκας είναι μόνο ένας, εγώ είμαι μόνος μου, το καλούπι έσπασε. Ξεκίνησα να εμπλέκομαι με το ποδόσφαιρο, επέλεξα να είμαι σε αυτή την περιοχή, καθαρά για συναισθηματικούς λόγους, γιατί κατάγομαι από τη Λάρισα. Με τις δικές μου τις δυνάμεις, θα προσπαθήσω να συνεισφέρω και να προσφέρω στην ΑΕΛ μαζί και με τη συνδρομή του Κώστα Πηλαδάκη»

Για την πιθανότητα να ήταν στην επικαιρότητα αν έλεγε κάτι αντίστοιχο με τον Βλάση Τσάκα και την παρουσία των Σαουδαράβων επενδυτών:«Όποιος θέλει τα δεκαπέντε λεπτά τις δημοσιότητας μπορεί να το κάνει. Πρέπει όμως να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων. Έχω μια τεράστια διαδρομή σαν δικηγόρος και σαν άνθρωπος και θέλω ό,τι λέω να το κάνω. Δεν υπάρχει ουρά, δεν με ενδιαφέρει το θέμα της επικαιρότητας, θέλω να γίνει μια ουσιαστική δουλειά. Έχω κάνει κάποιες προτάσεις στον Κώστα Πηλαδάκη και εκείνος είναι ανοιχτός προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη συμφωνία, μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική μονάδα και πολλά θέματα πρέπει να λυθούν και να δρομολογηθούν επειδή υπάρχει πίεση του χρόνου δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν. Έτσι, θα επιδιώξουμε μέσα στις προσεχείς μέρες να έχουμε καταρχήν συμφωνία».

Για το αν μπορεί να υποσχεθεί πολλά στην ΑΕΛ: «Σε καμία περίπτωση δεν υπόσχομαι κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι τα πάντα θέμα χρημάτων. Ο φίλαθλος κόσμος αρέσκεται στις φούσκες εξ ου και πίστεψαν το θέμα με τον Τσάκα, εξ ου και ορισμένα ποδοσφαιρικά παλτά που πέρασαν από τα γήπεδα μας έγιναν αντικείμενο λατρείας και μετά έφυγαν νύχτα. Για αυτό και το ποδόσφαιρο κατέληξε εκεί που κατέληξε. Το ποδόσφαιρο, έχει δυο όψεις. Έχει το φίλαθλο συναίσθημα και έχει και το επιχειρηματικό. Αν θες λοιπόν να υπάρχει ποδόσφαιρο και ανάπτυξη πάνω σε αυτό, πρέπει να βρεις μια επιχειρηματική μονάδα, μέσα στα πλαίσια και τα δεδομένα της εποχής που ζούμε. Μπορούμε πιστεύω να το χτίσουμε πάρα πολύ όμορφα, χωρίς να ακούγεται ότι έχεις πολλά λεφτά. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, γιατί ομάδες που παίζουν στη Γ' και στη Β' εθνική, παίζουν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι πολύ ποιοτικές ομάδες».

«Ανάσα» για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες: Ποιοι θα λάβουν επίδομα από 70 έως 210 ευρώ το μήνα
«Ανάσα» για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες: Ποιοι θα λάβουν επίδομα από 70 έως 210 ευρώ το μήνα
Πιθανή αναβολή στη συνάντηση Τσίπρα – Γιαννακόπουλου
Πιθανή αναβολή στη συνάντηση Τσίπρα – Γιαννακόπουλου
Παναθηναϊκός: Εβδομάδα στελέχωσης!
Παναθηναϊκός: Εβδομάδα στελέχωσης!
NBA: Ξέσπασε ο Κάρι, διέλυσαν τους Ρόκετς οι Ουόριορς (photos+video)
NBA: Ξέσπασε ο Κάρι, διέλυσαν τους Ρόκετς οι Ουόριορς (photos+video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης