Το ντέρμπι της Σάμροκ

Το ντέρμπι της Σάμροκ

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ φιλοξενεί την Μποέμιαν στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ιρλανδίας με μοναδικό στόχο τη νίκη – τίτλου.

Τα τελευταία χρόνια η Μποέμιαν δεν έχει καταφέρει να φανεί ανταγωνιστική στο ιρλανδικό πρωτάθλημα και έχει μείνει μακριά από τους τίτλους τις τελευταίες τρεις σεζόν.

Την ίδια ώρα βλέπει την μισητή αντίπαλο, Σάμροκ να επιστρέφει στους τίτλους το 2010 και να ξεκινάει η… ανάλογη καζούρα. Φέτος έχει μία τεράστια ευκαιρία να κόψει τον δρόμο της μισητής αντίπαλου από τους τίτλους, καθώς θα ταξιδέψει στο γειτονικό «Τάλατ» με στόχο να κόψει βαθμούς από την Σάμροκ και να δώσει τον τίτλο στην Σλίγκο Ρόβερς, παρά του ότι είναι βαθμολογικά αδιάφορη.

Η ιστορία

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν για το Λέινστερ Σίνιορ Καπ και έλαβε μέρος στις 9 Ιανουαρίου του 1915. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο «Ντάλιμουντ Παρκ» που βρήκε την Μποέμιαν να θριαμβεύει με 3-0. Η πρώτη νίκη για την Σάμροκ άργησε… έξι χρόνια όταν και επικράτησε για τα ημιτελικά του κυπέλλου της σεζόν 1921-22.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες με φόντο έναν τίτλο για πρώτη φορά το 1945. Για τον τελικό του κυπέλλου η Σάμροκ επικράτησε 1-0, σε ένα παιχνίδι όπου έγινε ρεκόρ προσέλευσης με 45.000 κόσμο.

Το 1969, η Μποέμιαν άφησε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με στόχο να γίνει επαγγελματική με  αποτέλεσμα να… διαλυθεί η ομάδα Ντρουμκόντρα. Έτσι έγινε η πιο αναγνωρίσιμη ομάδα στο Βόρειο μέρος της χώρας και γέννησε αρκετούς εχθρούς.

Από τότε οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες όπου είχαν μικρή αντιπαλότητα, έγινε τεράστια με τα παιχνίδια να είναι σκληρά και να μαζεύουν το ενδιαφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων.

Το κεφάλι… γουρουνιού

Αρκετά είναι τα συμβάντα που έχουν κάνει την συγκεκριμένη κόντρα τεράστια. Ωστόσο, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις μεταξύ των δύο ομαδων, ήταν οι μεταγραφές των Τόνι Γκραντ και Τζέιμς Κέντι από τους Σάμροκ στην Μποέμιαν. Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση μετά τις συγκεκριμένες μεταγραφές, οι οπαδοί της Σάμροκ, πέταξαν ένα κεφάλι γουρουνιού προς τον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να δείξουν το μίσος τους.

Τα επόμενα χρόνια όπως συμβαίνει σε όλα τα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μισητές ομάδες, υπήρξαν συμπλοκές και επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των ομάδων, με πιο σημαντικά αυτά ου 2000 και του 2003.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Από το 1999 και μετά…

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΝΙΚΕΣ ΣΑΜΡΟΚ

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

ΝΙΚΕΣ ΜΠΟΕΜΙΑΝ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

13

12

15

ΚΥΠΕΛΛΟ

2

1

1

ΛΙΓΚ ΚΑΠ

0

0

1

ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΕΙΝΣΤΕΡ

0

0

1

Το ντέρμπι της Σάμροκ



Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved