Μουντιάλ 2022: Γαλλία-Αυστραλία 4-1: Ανατροπή με τεσσάρα οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές (photos+videos)
Intime

Μουντιάλ 2022: Γαλλία-Αυστραλία 4-1: Ανατροπή με τεσσάρα οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές (photos+videos)

Μουντιάλ 2022: Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση της Γαλλίας στην υπεράσπιση του τίτλου της ως Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, καθώς επιβλήθηκε 4-1 της Αυστραλίας με ανατροπή. Έγραψε ιστορία ο Ολιβιέ Ζιρού.

Καμία διάθεση να αφήσει εύκολα το στέμμα της ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια δεν έχει η Γαλλία, η οποία έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Αυστραλία, στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ. Οι «μπλε» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 9ο λεπτό, έφτασαν στην ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε έξι λεπτά και επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολιβιέ Ζιρού να γράφει ιστορία.

Ο επιθετικός της Μίλαν σημείωσε δύο τέρματα κόντρα στα «καγκουρό» και έπιασε στην κορυφή των σκόρερ των «πετεινών» τον Τιερί Ανρί. Οι Αντριάν Ραμπιό και Κιλιάν Εμπαπέ ήταν οι σκόρερ τω άλλων δύο τερμάτων της Γαλλίας, ενώ ο Γκούντγουιν είχε ανοίξει το σκορ για την Αυστραλία.

«Κλώτσησαν» τους «πετεινούς» τα «καγκουρό»

Η Γαλλία μπορεί να μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Αυστραλία κατάφερε να την «σοκάρει», όταν άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Γκούντγουιν. Ο Λέκι ήταν αυτός που πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, πέρασε τον Λουκά Ερναντέζ, που τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθειά του να καλύψει τον χώρο, ο Αυστραλός άσος έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκούντγουιν με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Γιορίς και έγραψε το 1-0 για τα «καγκουρό».

Οι Πρωταθλητές Κόσμου προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, πήραν τον έλεγχο του αγώνα, όμως, συνέχισαν τα αβίαστα λάθη στην άμυνα. Μάλιστα, σ’ ένα εξ αυτών, ο Ντιούκ έφτασε μία ανάσα από το δεύτερο τέρμα για τους Αυστραλούς, όταν στο 22’ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η κατάληξη δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, μια και η «στρογγυλή θεά» πέρασε «ξυστά» από το αριστερό δοκάρι του Γιορίς.

Απρόσμενος πρωταγωνιστής ο Ραμπιό

Στα επόμενα λεπτά οι Γάλλοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους προς την περιοχή των «καγκουρό». Μάλιστα, βρήκαν έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή στο «πρόσωπο» του Αντριάν Ραμπιό. Συγκεκριμένα, ο μέσος της Γιουβέντους έφερε το ματς στα ίσια (1-1) στο 27ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Τεό Ερναντέζ, έπειτα από φάση διαρκείας, ενώ ήταν αυτός που «προκάλεσε» την ανατροπή των «μπλε».

Έξι λεπτά μετά το τέρμα που σημείωσε, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα, άλλαξε όμορφα με τον Κιλιάν Εμπαπέ, μπήκε στην περιοχή της Αυστραλίας, έκανε το γύρισμα στον Ολιβιέ Ζιρού και ο επιθετικός της Μίλαν σε κενή εστία έγραψε το 2-1 για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Έχασαν τα άχαστα οι Γάλλοι

Το «συγκρότημα» του Ντιντιέ Ντεσάμπ είχε αποκτήσει ψυχολογία μετά τη γρήγορη ανατροπή και αναζήτησε κι άλλα τέρματα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ωστόσο, τα χάλασε όλα στην τελική προσπάθεια, με σωρεία απίστευτων ευκαιριών.

Στο 37’ ο Ζιρού απείλησε και πάλι, αλλά το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ στην κίνηση του Ντεμπελέ στο 40’ έπειτα από όμορφη ενέργεια του Εμπαπέ από τα αριστερά.

Πάντως, ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έχασε μία μυθική ευκαιρία να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στους «μπλε», όταν βρέθηκε απέναντι στον Ράιαν, μετά από όμορφη μπαλιά του Γκριεζμάν στο 45’ αλλά η προβολή που έκανε πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του πορτιέρο των «καγκουρό».

Δοκάρι για την Αυστραλία

Από την στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις χαμένες ευκαιρίες, κινδύνεψαν άμεσα να δεχθούν νέο «σοκ» πριν από το ημίχρονο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ιρβάιν πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας των Γάλλων, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Γιορίς και κατέληξε άουτ.

Συνέχισαν τις απειλές οι Γάλλοι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 50ο λεπτό ο Τεό Ερναντέζ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ολιβιέ Ζιρού έπιασε ένα τρομερό γυριστό σουτ στον αέρα, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ράιαν.

Η Γαλλία άρχισε να ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμούς και προσπάθησε να πετύχει κι άλλο τέρμα, προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 61’ ο Εμπαπέ δεν πρόλαβε να σουτάρει, έπειτα από ωραία αλλαγή της μπάλας με τον Ζιρού, καθώς το πρόλαβε αμυντικός των Αυστραλών και δύο λεπτά αργότερα, ο Κονατέ δεν βρήκε στόχο στην κεφαλιά που «έπιασε».

Το «κάρφωσε» ο Εμπαπέ, έγραψε ιστορία ο Ζιρού

Η υπεροχή των Ευρωπαίων έφερε καρπούς στο 68ο λεπτό, όταν έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ντεμπελέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Εμπαπέ βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας της Αυστραλίας και με κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Μάλιστα, στο 71’ ο Ολιβιέ Ζιρού έγραψε ιστορία και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τα επόμενα λεπτά. Ο επιθετικός της Μίλαν σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 4-1 και «έπιασε» τον Τιερί Ανρί στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της Γαλλίας με 51 τέρματα.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Οι προπονητές των δύο ομάδων έδωσαν την ευκαιρία σε παίκτες να πάρουν «ανάσες» ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων, με αποτέλεσμα να μην «προκληθεί» άλλη «συγκίνηση» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ (89’ Κουντέ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Λούκας Ερναντές (13’ λ. τρ. Τεό Ερναντές), Τσουαμενί (77’ Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ (77’ Κομάν), Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού (89’ Τουράμ).

Αυστραλία (Γκράχαμ Άρνολντ): Ράιαν, Άτκινσον (85’ Ντέγκενεκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Μόουι, Ιρβάιν (85’ Μπάκους), ΜακΓκρι (73’ Μέιμπιλ), Γκούντγουιν (74’ Κουόλ), Λέκι, Ντιούκ (56’ Κάμινγκς).



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved