Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Απειλές θανάτου στους παίκτες της Κολομβίας!

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Απειλές θανάτου στους παίκτες της Κολομβίας!

Το... φάντασμα του Αντρές Εσκομπάρ στοιχειώνει ακόμα την Κολομβία, που αποκλείστηκε την Τρίτη (3/7) από τη συνέχεια του Μουντιάλ της Ρωσίας από την Αγγλία.

Στα πέναλτι κρίθηκε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Αυτό κατέληξε στην Αγγλία, η οποία επικράτησε στη διαδικασία της Κολομβίας με 4-3. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξε ισόπαλη 1-1, με το γκολ από τα 11 μέτρα του Χάρι Κέιν στο 57ο λεπτό και την κεφαλιά του Γέρι Μίνα στο τρίτο από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων.

Μετά το τέλος του αγώνα όμως, Ουρίμπε και Μπάκα αλλά και άλλοι παίκτες της εθνικής Κολομβίας δέχτηκαν απειλές για την ζωή τους από εξοργισμένους οπαδούς, για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του θεσμού. Από τα 11 μέτρα ευστόχησαν για τους Κολομβιανούς οι Φαλκάο, Κουαδράδο και Μουριέλ, ενώ η εκτέλεση του Ουρίμπε κατέληξε στο δοκάρι και του Μπάκα αποκρούστηκε από τον Πίκφορντ. Οι δυο τελευταίοι παίκτες, κυρίως, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και πολλά απειλητικά μηνύματα άρχισαν να εμφανίζονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από εξοργισμένους οπαδούς. Μάλιστα κάποιοι τους έλεγαν ότι σε λίγο θα είναι νεκροί και μάλιστα κάποιοι τους παρότρυναν να αυτοκτονήσουν!

«Πέθανε Κάρλος Μπάκα. Π… γιε. Κανείς δεν σε θέλει. Μην επιστρέψεις σ’ αυτήν την χώρα» και «Σας ευχαριστώ όλους εκτός από τον τρεις φορές π… γιο, άχρηστο, νεκρός, Κάρλος Μπάκα. Μη γυρίσεις» αλλά και «Αυτός ήταν ο Ματέους Ουρίμπε, αυτός ο άντρας είναι ήδη νεκρός» είναι μόλις μερικά από τα μηνύματα που κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

eskompar

24 χρόνια από τη δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ

Φυσικά στο νου έρχεται ο Αντρές Εσκομπάρ, το αυτογκόλ του οποίου, πριν από 24 χρόνια, στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ για το Μουντιάλ του 1994, του στοίχισε τη ζωή. Η δολοφονία του θεωρήθηκε πράξη εκδίκησης για τα χρήματα που είχαν χάσει μέλη του υποκόσμου της Κολομβίας στο στοίχημα.

Στις 2 Ιουλίου, έξι ημέρες μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας, ο Εσκομπάρ κάλεσε τους φίλους του στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «El Indio, στην Μεδεγίν. Όταν αποφάσισαν να αποχωρίσουν, καθώς κατευθυνόταν στον χώρο όπου βρισκόταν σταθμευμένο το αυτοκίνητό του, βρέθηκε μπροστά σε τρεις άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τον πυροβολούν. Ο Εσκομπάρ δέχθηκε 6 σφαίρες.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης αλλά 45 λεπτά αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Ο Εκσομπάρ δολοφονήθηκε ένα μήνα πριν τον προγραμματισμένο γάμο του με τη σύντροφό του, Πάμελα Κασκάρντο. Την ίδια νύχτα της δολοφονίας, συνελήφθη για την υπόθεση ο Ουμπέρτο Κάστρο Μουνιόθ, ο οποίος ομολόγησε τελικά την ενοχή του την επομένη. Ο Μουνιόθ εργαζόταν για λογαριασμό διαφόρων καρτέλ της χώρας, ενώ είχε εργαστεί ως οδηγός των αδελφών Πέδρο και Χουάν Γκαλόν, οι οποίοι φέρονταν να έχουν στοιχηματίσει και χάσει σημαντικά ποσά στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Το 1995 καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκισης, τα οποία το 2001 μειώθηκαν σε 26. Αποφυλακίστηκε τελικά το 2005, έχοντας συμπληρώσει 11 χρόνια φυλάκισης.

Μετά την δολοφονία του γιου του ο πατέρας του Αντρές Εσκομπάρ, ο τραπεζίτης Ντάριο Εσκομπαρ, και η οικογένειά του ίδρυσαν την οργάνωση «Andrés Escobar Project», για μη προνομιούχα παιδιά που επιθυμούν να αγωνιστούν στο ποδόσφαιρο. Το 2002 ο δήμος του Μεδεγίν ύψωσε ένα άγαλμα προς τιμήν του Αντρές Εσκομπάρ. Το 2009 η σειρά αθλητικών ντοκιμαντέρ «30 for 30» του ESPN, για τα 30 χρόνια του σταθμού, παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή τη δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ, με τίτλο «The Two Escobars». Στο ίδιο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται επίσης η εκτέλεση του αρχηγού του Καρτέλ Μεδεγίν, Πάμπλο Εσκομπάρ, καθώς και η σχέση του ποδοσφαίρου στην Κολομβία με τα οργανωμένα καρτέλ.

 



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved