Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Βέλγιο-Παναμάς 3-0 (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Βέλγιο-Παναμάς 3-0 (photos)

Ήταν «διάβολοι» στο δεύτερο ημίχρονο (video)

Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε, αλλά ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε τον Παναμά με 3-0.

Ο Παναμάς έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο στο φλύαρο Βέλγιο, όμως, στο δεύτερο 45λεπτο οι «κόκκινοι διάβολοι» ξέσπασαν και νίκησαν με 3-0. Ο Λουκάκου σκόραρε δύο φορές, ενώ το σκορ άνοιξε στο 47' ο Μέρτενς με τρομερό σουτ στην κίνηση, γκολ με το οποίο οι Βέλγοι βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Παναμάς το πάλεψε μέχρι εκεί που του επέτρεπαν οι δυνατότητες του. Άντεξε στο πρώτο μέρος παρά την συντριπτική κατοχή μπάλας από τους Βέλγους που έχαναν το ένα γκολ μετά το άλλο. Επιθετικά η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής δεν παρουσίασε κάτι ιδιαίτερο. Είχε τις ευκαιρίες της, όμως, ήταν ξεκάθαρη η διαφορά δυναμικότητας ακόμα στο διάστημα που το Βέλγιο ήταν δυσκολευόταν να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αφού άλλωστε αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Παναμά στη διοργάνωση. Το Βέλγιο έμεινε αήττητο για 10ο συνεχές παιχνίδι στους ομίλους των Παγκοσμίων Κυπέλλων, σημείωσε την 5η διαδοχική νίκη του, ενώ από το 1986 σε πρεμιέρες Μουντιάλ έχει χάσει μόνο μία φορά (το 1986), καθώς έχει 5 νίκες 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Να σημειωθεί ότι τελείωσε αήττητο τα προκριματικά του Μουντιάλ με 9 νίκες 1 ισοπαλία (με Ελλάδα). Τελευταία ήττα του σε όλες τις διοργανώσεις ήταν την 1η Σεπτεμβρίου 2016 με 2-0 από την Ισπανία σε φιλικό αγώνα. Συνολικά μετρά 20 συνεχή ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα (15 νίκες, 5 ισοπαλίες).

Το Βέλγιο έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Τόμας Βερμάελεν και Βενσάν Κομπανί και ο Παναμάς χωρίς τον κορυφαίο επιθετικό του, Αλμπέρτο Κιντέρο. Η νικήτρια ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, επιθετικά κι έχοντας την κατοχή της μπάλας πίεσε τον Παναμά, ο οποίος κατάφερε στο πρώτο μέρος να μη δεχτεί γκόλ. Στο 1΄ σουτ του Λουκάκου, έφυγε άουτ, στο 6΄ σουτ του Καράσκο μπλόκαρε ο Πενέδο, στο 7΄ επίσης σουτ του Μέρτενς έδιωξε πάλι ο Πενέδο, ενώ στο 11΄ ο Αζάρ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τόρες, που έκανε το πλασαριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε.

3.jpg

Στο 21΄ ο Τόρες έκοψε με προβολή τελευταία στιγμή τον Λουκάκου ο οποίος ετοιμαζόταν να σκοράρει σε κενή εστία. Στο 38΄ νέα ευκαιρία για το Βέλγιο με τον Αζάρ αλλά τον σταμάτησε ο Πενέδο. Η ομάδα του Παναμά έκανε την πρώτη καλή της φάση στο 42΄ όταν μακρινό σουτ του Κούπερ πέρασε ψηλά άουτ. Οι Βέλγοι βγήκαν και πάλι δυνατά στην επίθεση με την έναρξη του 2ου 45λεπτου, αλλά αυτή τη φορά κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να σκοράρουν. Δράστης ο Μέρτενς στο 47΄ ο οποίος από θέση πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε το μονοκόμματο σουτ στην απέναντι γωνία του Πενέδο για να κάνει με εκπληκτικό τροπο το 1-0.

Ο Παναμάς προσπάθησε να απαντήσει στο 54΄ με τον Μουρίγιο ο οποίος βρέθηκε μόνος προ του Κουρτουά, με το Βέλγο τερματοφύλακα να στέλνει τη μπάλα κόρνερ. Ακολούθως οι Βέλγοι απλοποίησαν τα πράγματα σκοράροντας δύο ακόμη φορές με τον Λουκάκου, τον κορυφαίο σκόρερ τους. Ο θηριώδης επιθετικός σκόραρε στο 69΄ με καρφωτή κεφαλιά από κοντά σε σέντρα του Ντε Μπράιν και στο 75΄ από μεταβίβαση του Εντέν Αζάρ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πενέδο για να γράψει το 3-0.

BEΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Μπογιάτα, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ (90΄ Τσαντλί), Ντε Μπράιν, Καράσκο (74΄ Ντεμπελέ), Μέρτενς (84΄ Τοργκάν Αζάρ), Εντέν Αζάρ, Λουκάκου.

ΠΑΝΑΜΑΣ (Ερνάν Ντάριο Γκόμεζ): Πενέδο, Μουρίγιο, Τόρες, Εσκομπάρ, Ντέιβις, Γκόμες, Κούπερ, Γκοντόι, Ροντρίγκεζ (63΄ Ντίας), Μπαρσένας (63΄ Τόρες), Πέρεζ (73΄ Τεχάδα).

Δείτε γκολ του αγώνα:



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved