Κατάρ: Σε καταυλισμούς θα μένουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο Mundial του 2022
SHARE

Κατάρ: Σε καταυλισμούς θα μένουν οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο Mundial του 2022

Σε ειδικό καταυλισμό όπως αυτούς των βεδουίνων σκοπεύουν να φιλοξενήσουν οι Αρχές του Κατάρ τους φιλάθλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Οι αρχές του Κατάρ θα κατασκευάσουν έναν ειδικό καταυλισμό σε στιλ Βεδουίνων στην έρημο, προκειμένου να στεγάσουν χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, καθώς η μικρή χώρα του Περσικού Κόλπου φαίνεται να διευρύνει τις επιλογές καταλυμάτων για τη διοργάνωση πέρα από τον περιορισμένο αριθμό διαμερισμάτων και ξενοδοχείων.

Η οργανωτική επιτροπή για το Μουντιάλ του Κατάρ αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι ένα χωριό για τους φιλάθλους με αραβικές τέντες μεταξύ των αμμόλοφων κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία θα στεγάσει μέχρι και 2.000 επισκέπτες, δίνοντάς τους την δυνατότητα να βιώσουν από κοντά την έρημο.

«Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες εκτός της χώρας να απολαύσουν το Κατάρ και την ποδοσφαιρική εμπειρία τους με έναν εντελώς νέο τρόπο» δήλωσε εκ μέρους της επιτροπής ο Αμπντουλαζίζ αλ-Μαουλαουί και πρόσθεσε: «Θα υπάρχουν επιλογές για όλων των ειδών τα βαλάντια...».

Οι περισσότεροι από τους 500.000 φιλάθλους που αναμένεται να μεταβούν στο Κατάρ θα μείνουν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, αλλά μια προηγούμενη ανακοίνωση άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο χιλιάδες επισκεπτών να κατασκηνώσουν κάτω από καμβάδες σε περιοχές στην έρημο κοντά σε στάδια.

Στην υποψηφιότητα που κατέθεσε το 2010 το Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα από 55.000 δωμάτια για τους φιλάθλους, αλλά οι αρχές έκαναν γνωστό τον Ιανουάριο ότι μόνο 46.000 θα είναι έτοιμα, προκαλώντας ανησυχία για πιθανή έλλειψη καταλυμάτων στην διάρκεια της διοργάνωσης. Το Κατάρ βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος για να παραδώσει αυτόν τον αριθμό δωματίων και επίσης εξετάζει την προώθηση ιδιωτικών υπηρεσιών μισθώσεως, καθώς και την φιλοξενία θεατών σε κρουαζιερόπλοια που θα είναι αγκυροβολημένα κατά μήκος των ακτών.

Κάποιοι φίλαθλοι αναμένεται να μείνουν σε γειτονικές χώρες, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, όπου τα δωμάτια ξενοδοχείων και το αλκοόλ ενδέχεται να είναι πιο εύκολα διαθέσιμα, και να μεταβαίνουν αεροπορικώς στο Κατάρ για να παρακολουθούν αγώνες.

Η επιτροπή δεν διευκρίνισε αν οι καταυλισμοί στην έρημο θα χαρακτηριστούν ως "fanzones" (σ.σ. «ζώνες φιλάθλων»), στις οποίες το συντηρητικό μουσουλμανικό Κατάρ έχει ανακοινώσει ότι θα επιτρέπεται στους φιλάθλους να καταναλώνουν αλκοόλ. Η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στο Κατάρ, το οποίο περιορίζει επίσης την πώληση αλκοόλ κυρίως σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Εσώκλειστους κρατά τους παίκτες ο Μουρίνιο!
Εσώκλειστους κρατά τους παίκτες ο Μουρίνιο!
Γκιγιέρμε: «Μεγάλος αντίπαλος η Μίλαν, πάμε για όλα ή τίποτα»
Γκιγιέρμε: «Μεγάλος αντίπαλος η Μίλαν, πάμε για όλα ή τίποτα»
Όταν κάθεται η σκόνη
Όταν κάθεται η σκόνη
Στοίχημα: Μοιρασιά στη Βιέννη
Στοίχημα: Μοιρασιά στη Βιέννη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies