Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Θλίψη αλλά και υπερηφάνεια για τους «τίκος»(phootos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Θλίψη αλλά και υπερηφάνεια για τους «τίκος»(phootos)

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά τους να γευτούν την πίκρα του αποκλεισμού στη ρουλέτα των πέναλτι αλλά παρά τη στενοχώρια τους για το τέλος του μουντιαλικού  ονείρου της εθνικής ομάδας της χώρας τους στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 οι φίλοι της Κόστα Ρίκα δεν έκρυψαν την τεράστια τους υπερηφάνεια για τους σπουδαίους «τίκος» του Χόρχε Λουίς Πίντο.

Η Ολλανδία επικράτησε 4-3 στα πέναλτι στον τελευταίο προημιτελικό αγώνα στο Σαλβαδόρ και είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη την Αργεντινή στον 2ο τελικό της διοργάνωσης αλλά οι φίλοι των ηττημένων είχαν και αυτοί τη δική τους γιορτή, πριν , κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα.

SLOTH KONG

Η πρωτεύουσα της πανέμορφης χώρας της Κεντρικής Αμερικής , το Σαν Χοσέ, αλλά και όχι μόνον, από το πρωί είχαν προετοιμαστεί για το σημαντικότερο παιχνίδι του ποδοσφαίρου της Κόστα Ρίκα και ξύπνησαν  με  ήχους από …βουβουζέλες και την ώρα του ματς τα πάντα είχαν παραλύσει.
Χιλιάδες κόσμου είχε βγει σε πλατείες,  δρόμους και μπαρ  για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με αίσθημα αισιοδοξίας παρά τη δύναμη του αντιπάλου.
Με την αστυνομία να  έχει παραταχθεί, στον παραδοσιακό τόπο των πανηγυρισμών των Κοσταρικανών, τον περιφερειακό δρόμο του σιντριβανιού της  Ισπανιδάδ,  με… πλήρη εξοπλισμό για να αποθαρρύνει τυχόν έκτροπα, αλλά ουκ ολίγους από τους άνδρες της να ξεκλέβουν για να ρίξουν μια ματιά στην γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί σε μία άκρη του δρόμου.

140705crnetherlands06-700x500


Ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας  στην «πλατεία της δημοκρατίας» όπου επίσης υπήρχε γιγαντοοθόνη για τους φιλάθλους που στη διάρκεια του αγώνα προσπαθούσαν  να ενθαρρύνουν με όποιο τρόπο μπορούσαν ή φανταζόταν ο καθένας ότι μπορούσε, την εθνική ομάδας της πατρίδας τους.

140705crnetherlands05-700x477


Λίγο πριν από την έναρξη της παράτασης ξέσπασαν επεισόδια εκεί και η γιορτή αμαυρώθηκε από το μαχαίρωμα τριών ατόμων πριν προλάβει να επέμβει η αστυνομία που έβαλε γρήγορα τέλος στα έκτροπα ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα οι περισσότεροι φίλαθλοι συνέχιζαν να παρακολουθούν την προσπάθεια των «τίκος» να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ιστορία.

 


Μόλις ξεκίνησε η ρουλέτα από τα 11 μέτρα στο «Φόντε Νόβα» στην πλατεία έπεσε σιγή που διέκοπταν μόνον οι πανηγυρισμοί στις εύστοχες εκτελέσεις των συμπατριωτών τους διεθνών παικτών και οι αναστεναγμοί απογοήτευσης στην αδυναμία του ήρωα γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας να εμποδίσει τους αντιπάλους να σκοράρουν.

140705netherlandsworldcup01-700x476

Όμως οι αποκρούσεις του Τιμ Κρούλ έβαλαν τέλος στη γιορτή και ουκ ολίγοι αποχώρησαν από την πλατεία απογοητευμένοι, άλλοι ξέσπασαν σε λυγμούς.

140705crnetherlands

Υπήρξαν όμως και πολλοί που δεν το έβαλαν κάτω και τραγουδούσαν «ζήτω η εθνική ομάδα» και λίγο αργότερα ξεκίνησε πορεία προς το «συντριβάνι της Ισπανιδάδ» για να πανηγυρίσουν την ιστορική πορεία της ομάδας.

140705crnetherlands03-700x491


Σ’ ανάλογο μήκος κύματος με τους τελευταίους βρέθηκε και ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς που σε μήνυμα του στο tweeter έγραψε «Αήττητοι. Όλη η χώρα είναι υπερήφανη για την εθνική ομάδα και όλος ο κόσμος αναγνωρίζει το επίτευγμα της».

 

holaf

Και ενώ οι Κοσταριακανοί είχαν λόγους να πονούν για τον αποκλεισμό και να νιώθουν εθνική ανάταση για την πορεία της εθνικής τους ομάδας μία ομάδα λίγων δεκάδων  φίλων της Ολλανδίας πανηγύρισε την ίδια ώρα  την πρόκριση των «οράνιε» αφού παρακολούθησαν μαζί με φιλάθλους της  κεντροαμερικανικής χώρας τον αγώνα σε καφέ στον εθνικό δρόμο στην περιοχή Εσκαζού δυτικά του Σαν Χοσέ δίχως να δημιοργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.



Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved