Ολλανδία - Κόστα Ρίκα 0-0 (4-3 πεν.): Έσπασαν την κατάρα (photos)

Ολλανδία - Κόστα Ρίκα 0-0 (4-3 πεν.): Έσπασαν την κατάρα (photos)

Οι Ολλανδοί με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κρουλ νίκησαν 4-3 στα πέναλτι (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) την Κόστα Ρίκα (0-0 η κανονική διάρκεια) και θα κοντραριστούν στα ημιτελικά με την Αργεντινή

Μία κατάρα δεκαετιών ανήκει οριστικά στο παρελθόν για τους «οράνιε» καθώς «έσπασε» στο γήπεδο «Φόντα Νόβα» του Σαλβαδόρ της Βραζιλίας, στον προημιτελικό με την Κόστα Ρίκα. Η Ολλανδία του Λουίς Φαν Χάαλ μπορεί να χρειάστηκε τα πέναλτι, αλλά προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από αυτή τη διαδικασία, με τον Τιμ Κρουλ να δικαιώνει απόλυτα τον προπονητή του για την απόφασή του να τον περάσει ως αλλαγή στον αγώνα στο 120' στη θέση του βασικού γκολκίπερ Γέσπερ Σίλεσεν.

2400601 big-lnd

Η Ολλανδία είχε... βαρεθεί να χάνει στους αγώνες οι οποίοι οδηγούνταν στα πέναλτι. Η Κόστα Ρίκα χρησιμοποίησε τη... συνηθισμένη της τακτική, όπως αυτή με την Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά δεν δικαιώθηκε στέλνοντας το ματς στα πέναλτι. Ο Κέιλορ Νάβας σε 120 λεπτά αγώνα δεν μπορούσε να νικηθεί με τίποτα, αλλά στα πέναλτι, ο ήρωας αυτή τη φορά ήταν άλλος! Ο λόγος για τον τερματοφύλακα της Νιούκαστλ Τιμ Κρουλ ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Από το πρώτο λεπτό οι «οράνιε» μπήκαν με στόχο να βρουν ένα γρήγορο γκολ για να αποφύγουν το αγχώδες φινάλε. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 22' για τους Ευρωπαίους, αλλά εκεί ξεκίνησε και η... ραψωδία του Νάβας! Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι σούταρε, αλλά ο γκολκίπερ της Λεβάντε απέκρουσε. Στο 29' συνέβη μία φάση καρμπόν, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Ντεπάι που είδε τον Νάβας να τον νικάει. Και στο 39' το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με τον ήρωα της Κόστα Ρίκα να διώχνει μακριά τον κίνδυνο από μία φοβερή εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνέβη ακριβώς αυτό που ήθελε να αποφύγει πάση θυσία η Ολλανδία. Ο χρόνος κυλούσε, η Κόστα Ρίκα αμυνόταν υποδειγματικά και το άγχος είχε αρχίζει να «ποτίζει» τους «οράνιε». Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πορτοκαλί» φόρτσαραν κι άγγιξαν το γκολ αρχικά στο 81'. Ο Γουέσλι Σνάιντερ εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των αντιπάλων. Στο 84' και το 89' ο Φαν Πέρσι δεν μπόρεσε ούτε αυτός να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 93' νέο σουτ του αρχηγού των Ολλανδών, το απομάκρυνε στη γραμμή του τέρματος ο Τεχέδα, με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού!

2400608 big-lnd

Η παράταση

Ο ρυθμός του αγώνα στο έξτρα μισάωρο έπεσε, αλλά η Ολλανδία είχε πάντα τον έλεγχο. Ωστόσο στο 117' ο Ουρένια «χόρεψε» τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Σίλεσεν στη μοναδική φορά που χρειάστηκε να επέμβει στο ματς. Ένα λεπτό αργότερα ο Σνάιντερ είχε το δεύτερό του δοκάρι και τρίτο συνολικά, όταν εξαπέλυσε έναν... κεραυνό που ο Νάβας δεν μπόρεσε να αποκρούσει, αλλά... απέκρουσε γι' αυτόν η οριζόντια δοκός... Στο 120' όμως ο Φαν Χάαλ έκανε την αλλαγή που έμελλε να αλλάξει όλη την ιστορία. Τόσο του αγώνα όσο και των Ολλανδών γενικότερα οι οποίοι με τον Τιμ Κρουλ να αποκρούει δύο φορές στη διαδικασία των πέναλτι (οι «οράνιε» ευστόχησαν και στα τέσσερα που εκτέλεσαν) πήραν μία μεγάλη πρόκριση και πλέον βλέπουν τον ημιτελικό της Τετάρτης (9/7) με την Αργεντινή.

2400603 big-lnd

Τα πέναλτι:

1-0: Μπόργκες

1-1: Φαν Πέρσι

Χαμένο Ρούιζ

1-2: Ρόμπεν

2-2: Γκονζάλεζ

2-3: Σνάιντερ

3-3: Μπολάνιος

3-4: Κάουτ

Χαμένο Ουμάνια και τέλος

Δείτε το φύλλο αγώνα του Ολλανδία - Κόστα Ρίκα

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα στο virtual γήπεδο του onsports.



Σπανούλης αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: «Έχουμε όρεξη και κίνητρο να φέρουμε την Εθνική εκεί που πρέπει»
Σπανούλης αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: «Έχουμε όρεξη και κίνητρο να φέρουμε την Εθνική εκεί που πρέπει»
Μάντσεστερ Σίτι: Ο Σεΐχης Μανσούρ θέλει να πείσει τον Γκουαρντιόλα για παραμονή
Μάντσεστερ Σίτι: Ο Σεΐχης Μανσούρ θέλει να πείσει τον Γκουαρντιόλα για παραμονή
Μεταγραφές, Κρουζ Αζούλ: Ανακοινώθηκε επίσημα ο Γιακουμάκης - Ο πρώτος Έλληνας στο Μεξικό
Μεταγραφές, Κρουζ Αζούλ: Ανακοινώθηκε επίσημα ο Γιακουμάκης - Ο πρώτος Έλληνας στο Μεξικό
LIVE CHAT, Euro 2024: Ρουμανία - Ουκρανία
LIVE CHAT, Euro 2024: Ρουμανία - Ουκρανία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved