Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Στην άμυνα της Εθνικής στέκεται ο Πίντο

Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Στην άμυνα της Εθνικής στέκεται ο Πίντο

Ισορροπημένη ομάδα που ξέρει να στήνεται καλά στο γήπεδο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Κεντροαμερικανών

Στην άμυνα της Ελλάδας και τον τρόπο που αναπτύσσεται στις αντεπιθέσεις έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο Χόρχε Λουίς Πίντο ενόψει της αναμέτρησης των δυο ομάδων την Κυριακή (23.00) για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 και τη φάση των «16».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μια ημέρα πριν το ματς στο Ρεσίφε:

Νιώθετε όμορφα που βρίσκεστε πάλι στο Ρεσίφε; «Αισθανόμαστε ότι είμαστε στο σπίτι μας εδώ. ελπίζω ότι θα έχουμε την ίδια τύχη όπως με την Ιταλία. Η Ελλάδα τα έβγαλε πέρα σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ και θα της αποδώσουμε τον απαιτούμενο σεβασμό. Είναι ομάδα που αμύνεται καλά αλλά και ξέρει και να σκοράρει».

Έχετε σκοπό να αλλάξετε κάτι ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα; «Η Ελλάδα πάει πολύ καλά στην Ευρώπη. Πήραν το τρόπαιο το 2004. Έχουν μια δομημένη ομάδα και βγαίνουν δυνατά και ομαδικά στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δε θα αλλάξουμε τίποτα, αλλά θα λάβουμε υπόψη τον τρόπο που αγωνίζεται η Ελλάδα».

Έχετε εντοπίσει τις αδυναμίες της; «Όχι ακριβώς αδυναμίες. Έχουν τέσσερις παίκτες που βγαίνουν μπροστά αλλά ενισχύουν και την άμυνα. Η Ελλάδα μπορεί να στήσει πολύπλοκες συνθήκες στο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να διασπάσουμε την άμυνά της και να μην επιτρέψουμε στους επιθετικούς της να μας απειλήσουν».

Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την Ελλάδα; «Πρέπει να ελέγξουμε τους χώρους για να μην χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Πρέπει όταν επιτιθέμεθα να έχουμε το μυαλό μας και πίσω για να αποφύγουμε τις ξαφνικές αντεπιθέσεις της Ελλάδας».

Νιώθει πίεση η ομάδα; «Η πίεση είναι μέσα μας. Θέλουμε να κερδίσουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα παίξουμε δυνατά κι αυτό είναι η εσωτερική πίεση με την Ελλάδα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί».

Πως βλέπετε την Ελλάδα; «Η Ελλάδα έχει πείρα, έχει παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη, ξέρει να αμύνεται και να βγαίνει στην κόντρα. Είδαμε πως έχουν και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Με την Κολομβία δεν πήγε καλά αλλά με την Ακτή είδαμε μια πολύ δυνατή ομάδα».

Ποιους Έλληνες παίκτες έχετε ξεχωρίσει; «Έχω ξεχωρίσει τον Μανιάτη και τον Καραγκούνη. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Κι ο Λάζαρος κι ο Σαλπιγγίδης κι ο Σαμαράς, είναι όλοι ταλαντούχοι παίκτες. Έχουν τεχνική. Ο Σάμαρης είναι ένας νέος πολύ καλός παίκτης. Ο Σωκράτης, τον παρακολουθούμε καιρό, ο Τοροσίδης».

Νιώθετε την στήριξη του κόσμου εδώ στο Περναμπούκο; «Θέλουμε να κερδίσουμε την Ελλάδα και θα δούμε. Ευχαριστώ όσους μας στηρίζουν».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Ελλάδας; «Η Ελλάδα είναι μια δυνατή ομάδα. Οι ευρωπαϊκές ομάδες μοιάζουν με παίκτες που παίζουν παντού. Τα προβλήματα είναι κοινά. κάθε ομάδα μπορεί να χάσει και να κερδίσει. Κινείται καλά η Ελλάδα και μπορεί να σκοράρουν με την παραμικρή ευκαιρία».
Θα προχωρήσετε σε αλλαγές; «Μάλλον θα πετύχουμε κάποιες αλλαγές και προετοιμαστήκαμε και για τα πέναλτι χωρίς να το σκεφτόμαστε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την τεχνική μας υπεροχή».

Ποια η γνώμη σας για τον κύριο Σάντος; «Ξέρω τον κύριο Σάντος ξέρω ότι η δουλειά του μοιάζει με της Ισπανίας. Τον ξέρω και από άλλες δουλειές του. Έχει στήσει την ομάδα με ισορροπία».

Επηρεάζουν οι κλιματολογικές συνθήκες και η απόσταση της ευρωπαϊκές ομάδες; «Μπορεί, ίσως. Και στην Ελλάδα κάνει ζέστη το καλοκαίρι. Το κλίμα το έχουμε βάλει στην άκρη. Ξέρουν και στην Ελλάδα από ζέστη. Δε νομίζω ότι ως προς τις καιρικές συνθήκες έχει πλεονέκτημα η μία ή η άλλη ομάδα».

Νιώθετε άνετα που βρίσκεστε πάλι εδώ; «Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Είναι σαν να παίζουμε στην πατρίδα. Θα θέλουμε να μείνουμε εδώ και να κερδίσουμε τα πάντα για να δώσουμε ικανοποίηση στον κόσμο του Περναμπούκο και του Ρεσίφε».

Σκέφτεστε να γυρίσετε στις 13 Ιουλίου; «Πρέπει να στοχεύουμε ψηλά. Είμαστε ρεαλιστές αλλά τα βλέπουμε με την σειρά».

Παίξατε καλά με ευρωπαϊκές ομάδες στον όμιλο; Με την Ελλάδα θα είναι πιο δύσκολα; «Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα με την Ιταλία και θα αμυνθούμε καλά και αύριο. Προσπαθούμε να μη φάμε πρώτοι γκολ γιατί όποιος τα δεχτεί θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Η Ελλάδα ξέρει να τοποθετείται καλά στο γήπεδο. Φυσικά δεν θα παίξουμε μόνο άμυνα, θα επιτεθούμε προσπαθώντας να έχουμε ισορροπία».



Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved