Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Εκουαδόρ – Γαλλία 0-0 (photos)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Εκουαδόρ – Γαλλία 0-0 (photos)

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το ματς του Εκουαδόρ με τη Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική του 5ου Ομίλου του Μουντιάλ 2014, με τους «μπλε» να προκρίνονται από την πρώτη θέση και τον Ισημερινό να αποκλείεται μετά τη νίκη της Ελβετίας.

Το Εκουαδόρ ήθελε νίκη ή ισοπαλία σε περίπτωση που δεν έπαιρνε τη νίκη η Ελβετία για να βρεθεί στους «16», όμως η πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου σταμάτησε στη φάση των ομίλων. Η ομάδα του Ισημερινού δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στη Γαλλία, από τη στιγμή που η Ελβετία «καθάρισε» εύκολα την Ονδούρα, και έτσι θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής. Η Γαλλία από την πλευρά της, πάλεψε και προσπάθησε ως το τελευταίο λεπτό για να καταφέρει να πάρει και τρίτη νίκη στον όμιλο, από τον οποίο ούτως ή άλλως προκρίθηκε ως πρώτη. Οι παίκτες του Ντεσάμπ βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα που τα έπαιζε όλα για όλα, είχαν ρυθμό και έφτιαξαν φάσεις, όμως, είτε η αστοχία, είτε η ατυχία σε κάποιες περιπτώσεις, της στέρησαν το γκολ που όπως εξελίχθηκε και το παιχνίδι θα έδινε και τη νίκη.

honframesa1

Το παιχνίδι δεν πρόσφερε ιδιαίτερο θέαμα, με τις ευκαιρίες να μην είναι πολλές και να είναι κυρίως μονόπλευρες, σε ένα «Μαρακανά» που στο φινάλε του προσπάθησε να... σπρώξει με όλες τις δυνάμεις του τον Ισημερινή στη νίκη-πρόκριση. Από τη στιγμή, όμως, που το Εκουαδόρ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της απευθείας αποβολής του Αντόνιο Βαλέντσια στο 50’, το ματς έγινε μονόλογος για τη Γαλλία, η οποία έφτιαξε φάσεις, είχε δοκάρι με τον Γκριτσμάν στο 47’ και έψαξε όσο μπορούσε το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε. Οι ποδοσφαιριστές του Εκουαδόρ επιστράτευσαν πάθος και θέληση για να φτάσουν σε κάποιες αντεπιθέσεις και να απειλήσουν την εστία του Γιορίς, όμως, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να επισκεφθούν με αξιώσεις δυο-τρεις φορές τα καρέ της Γαλλίας. Αντίθετα, το συγκρότημα του Ντεσάμπ έδειξε να θέλει τη νίκη, ο Γάλλος τεχνικός έβαλε… ότι είχε και δεν είχε στον πάγκο από επιθετικούς, όμως ούτε ο Ζινιάκ, ούτε ο Ρεμί έφεραν βοήθειες για τον Μπενζεμά κι αυτό ήταν το πρώτο ματς στο φετινό Μουντιάλ που δεν σκόραρε η Γαλλία.

Μεγάλο μερίδιο σε αυτό, έχει ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ, Αλεξάντερ Ντομίνγκεζ, καθώς σταμάτησε πάρα πολλές φορές τον Καρίμ Μπενζεμά, με τελευταία αυτή στο 84’ σε πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ενώ δυο λεπτά νωρίτερα το Εκουαδόρ έχασε… την ευκαιρία της ζωής του, με τον Ιμπάρα να βγαίνει φάτσα με τον Γιορίς, να κάνει το δυνατό σουτ και τον Γάλλο πορτιέρο να δείχνει τη μεγάλη του κλάση κρατώντας το «μηδέν» για τη Γαλλία.

Έτσι, το τελικό 0-0 άφησε το Εκουαδόρ στους 4 βαθμούς, την ώρα που η Ελβετία νικούσε πολύ εύκολα την Ονδούρα και έφτανε στους 6. Συνεπώς, η ομάδα του Ισημερινού έμεινε εκτός συνέχειας του Μουντιάλ, με τη Γαλλία να έχει περάσει ως πρώτη από τον 5ο όμιλο με 7 βαθμούς και την Ελβετία να την ακολουθεί ως δεύτερη. Η Γαλλία στις 30 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει για τη φάση των «16» τη Νιγηρία, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να ευελπιστεί σε υψηλούς στόχους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ενώ η Ελβετία έχει σαφώς δυσκολότερο έργο, αφού θα παίξει με την Αργεντινή την 1η Ιουλίου, για τους «16» του Μουντιάλ.

ecu1mesa

Η βαθμολογία στον 5ο Όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Θ

Ομάδα

Αγ.

Βαθμοί

Ν

Ι

Η

Γκολ

1

Γαλλία

3

7

2

1

0

8-2

2

Ελβετία

3

6

2

0

1

7-6

3

Εκουαδόρ

3

4

1

1

1

3-3

4

Ονδούρα

3

0

0

0

3

1-8

Το φύλλο αγώνα του Εκουαδόρ - Γαλλία

Το Εκουαδόρ - Γαλλία στο Virtual γήπεδο του Onsports



Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved