Αυστραλία – Ολλανδία 2-3: Στους «16» οι «Οράνιε» των ανατροπών! (photos)

Αυστραλία – Ολλανδία 2-3: Στους «16» οι «Οράνιε» των ανατροπών! (photos)

Δεύτερο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 για την Ολλανδία, δεύτερη ανατροπή και πρόκριση στους «16» για τους «Οράνιε» μετά το 3-2 στο απίστευτο παιχνίδι με την Αυστραλία.

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, μετά το 3-2 επί της Αυστραλίας, σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι στο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε. Οι «Οράνιε» άνοιξαν πρώτοι το σκορ, ισοφαρίστηκαν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τα εξαιρετικά «καγκουρό», κατάφεραν όμως να πετύχουν δυο τέρματα σε διάστημα δέκα λεπτών και να πάρουν σπουδαία νίκη που τους φέρνει στα νοκ-άουτ, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των άλλων αγώνων.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την Ολλανδία του Λουίς Φαν Χάαλ, οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Άριεν Ρόμπεν, που σκόραραν ξανά και οδηγούν την κούρσα των σκόρερ αλλά και την ομάδα τους από επιτυχία σε επιτυχία. Τιτάνια προσπάθεια από πλευράς Αυστραλίας, με τον αειθαλή Τιμ Κέιχιλ να «σπάει» όλα τα ρεκόρ και να πετυχαίνει καταπληκτικό γκολ, τον Γέντινακ να δίνει προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι αλλά τελικά την ομάδα να «λυγίζει» στην τρομερή πίεση που άσκησαν οι Ολλανδοί από το 50’ και μετά στο ματς. Αναμφίβολα, πάντως, το παιχνίδι ήταν ένα από τα καλύτερα στο φετινό Μουντιάλ, αφού κράτησε σε αγωνία όσους το παρακολούθησαν, ως το τελευταίο λεπτό.

Η Αυστραλία του, ομογενή Έλληνα, Άγγελου Ποστέκογλου ήταν εξαιρετικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, όμως, στο 20’ ο Ρόμπεν χάρη στην εξαιρετική ποιότητά του κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η απάντηση ήταν άμεση, με τον Τιμ Κέιχιλ να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα γκολ του Μουντιάλ ως τώρα. Ο άσος των Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλ, έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση και εκτέλεσε τον Σίλεσεν για το 1-1, με τον αγώνα να μπαίνει σε νέα βάση, καθώς η Ολλανδία δεν μπορούσε να διασπάσει την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα των Αυστραλών, ενώ παράλληλα τα «καγκουρό» αναζητούσαν το γκολ σε κάθε ευκαιρία στην αντεπίθεση.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα του Ποστέκογλου κατάφερε να βγει στην αντεπίθεση, ο Μπόζανιτς έκανε σέντρα και η μπάλα βρήκε καθαρά στο χέρι του Γιάνμαατ, με το πέναλτι να καταλογίζεται. Ο Γέντινακ το εκτέλεσε εύστοχα στο 54’ για να δώσει προβάδισμα στην Αυστραλία και να βάλει δύσκολα στον Φαν Χάαλ και την Ολλανδία. Ο τεχνικός των «οράνιε», ωστόσο, έκανε διορθωτικές κινήσεις και πέρασε στο ματς τον Ντεπάι, ο οποίος ήταν κομβικός για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο νεαρός εξτρέμ βοήθησε αρκετά, αλλά το 2-2 ήρθε από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, μετά από εξαιρετική κάθετη του Σνάιντερ στο 58’, ενώ ο Ντεπάι ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης στο 68’, με τον τερματοφύλακα της Αυστραλίας, Ράιαν, να φέρει ευθύνη καθώς δέχθηκε σουτ από μεγάλη απόσταση και δεν αποσόβησε το τέρμα.

Έτσι, η Ολλανδία έφτασε στους 6 βαθμούς και επί της ουσίας έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014. Παράλληλα, αυτό δίνει και μια… ανακούφιση στον Λουίς Φαν Χάαλ ενόψει του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων, με αντίπαλο τη Χιλή, στον οποίο δεν θα αγωνιστεί ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι καθώς συμπλήρωσε δυο κίτρινες κάρτες. Στον αντίποδα, η Αυστραλία θα μείνει με την πικρία των δυο συνεχόμενων ηττών, σε παιχνίδια με πολύ δυνατούς αντιπάλους τους οποίους όμως κόντραρε στα ίσα.

Το Αυστραλία – Ολλανδία στο virtual γήπεδο του Onsports

Το φύλλο αγώνα του Αυστραλία – Ολλανδία



Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved