Μαυρονάσιος: «Αισιόδοξος για έναρξη της Football League»

Μαυρονάσιος: «Αισιόδοξος για έναρξη της Football League»

Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος μίλησε για τις πιθανότητες έναρξης της Football League, αλλά και την αναδιάρθρωση.

Το «πράσινο» φως των ειδικών για την έναρξη των προπονήσεων περιμένουν στη Football League και ο Σωτήρης Μαυρονάσιος είναι αισιόδοξος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και εκπρόσωπος της Football League στο ΔΣ της Ένωσης Super League 2 και Football League, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σερρών για τις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος και σχολίασε την αναδιάρθρωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαυρονάσιου:

Για την έναρξη της Football League: «Χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυνεγάκης είπε ότι αυτή την εβδομάδα έχουν καταθέσει αίτημα για να αρχίσει η Football League, το ποδόσφαιρο σάλας και η Α’ γυναικών. Παρουσίασε στοιχεία, ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στο αθλητισμό. Στα τεστ στη Super League, που ξεπερνούν τα 500 την εβδομάδα και μονό ένα θετικό κρούσμα έχει βρεθεί. Είναι θετική κίνηση και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Το παρακολουθούμε σαν λίγκα, του έχουν υποσχεθεί, ότι θα το δουν με καλό μάτι, να ξεκινήσουμε προπονήσεις. Θα γίνουν 20 μέρες προπονήσεων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι μέρος μόλυνσης ο αθλητισμός.

Αν ξεκινήσουμε από τη Δευτέρα προπονήσεις, σε 20 μέρες θα έχουμε αγώνες. Μάλιστα, έχουμε πάρει έγκριση από την ΕΠΟ, ότι το δικό μας πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί έως τις 30/6. Χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος υπάρχουν. Επιβάλλεται να μας ανοίξουν, είμαι αισιόδοξος».

Για το αν κάποιοι παράγοντες της κατηγορίας δεν θέλουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω να υπάρχει πρόεδρος που να μη θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα λόγω της αναδιάρθρωσης. Όλοι έχουν χαλάσει χρήματα, μόνο έξοδα έχουν ως τώρα, κανένα έσοδο».

Για την αναδιάρθρωση: «Δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες. Περιμένουμε διευκρινήσεις για το πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα ανέβουν. Είναι θέμα ημερών να γίνει τοποθέτηση του υφυπουργού. Η ύπαρξη δύο επαγγελματικών κατηγοριών είναι δίκαιη εξέλιξη. Είναι λογικό να καταργηθεί η Football League. Δεν μας υπολογίζει σαν κατηγορία ούτε το κράτος, ούτε κανένας. Δεν έχουμε λόφο στα πράγματα. Τα τηλεοπτικά μας όταν μοιράστηκαν, εμείς πήραμε με το ζόρι 60.000 ευρώ, ενώ οι ομάδες της Super League 2 πήραν πολύ περισσότερα».

Για το πώς θα είναι το νέο πρωτάθλημα της Super League 2: «Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν κίνητρα και προϋποθέσεις. Εκτιμώ πως όλες οι ομάδες θα βρουν τρόπο να καλύψουν όσα προβλέπονται. Το μετοχικό κεφάλαιο των 250.000 ευρώ είναι λογικό, καθώς είναι χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν τα έξοδα. Τα 100.000 ευρώ για την εγγυητική είναι μεγάλο ποσό για να μένει στην ΕΕΑ».

Για το πώς θα διαμορφωθεί η νέα Super League 2: «Περιμένουμε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να υπογραφεί στη Βουλή. Μετά πρέπει όλοι να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, οι διοργανώτριες και η ΕΠΟ για να βρούμε τον τρόπο».

Για τα έσοδα από το στοίχημα: «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση επίσημα για το πόσα θα είναι αυτά, μόνο κάποιες εκτιμήσεις που έχουν γίνει. Ότι,
1,5 εκατ. ευρώ θα παίρνει κάθε ΠΑΕ της Super League, 450.000 ευρώ για τις ομάδες Super League 2 και 220.000 για αυτές της Football League. Είναι σημαντικά έσοδα για τους παράγοντες και για να μην έχουμε τόσες προσφυγές ποδοσφαιριστών¨.

Για το φετινό πρωτάθλημα της Football League: «Θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Συμμετέχουν ισχυρές ομάδες, ομάδες με δυναμική και ιστορία. Δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για φαβορί. Δείτε και τη Super League 2, που είναι συναρπαστικό πρωτάθλημα».

Για το αν κάποιοι παίκτες θέλουν αποχωρήσουν: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός των παικτών, καθώς βλέπουν την κατάσταση. Οι ξένοι κυρίως είναι προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Κάποιοι έχουν φέρει προτάσεις για να φύγουν. Προσπαθούμε να τους κρατήσουμε, αλλά κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται όχι να κάθεται».

Για το κόστος των τεστ: «Υπάρχουν λύσεις και έχουμε συζητήσει για το θέμα. Υπάρχουν προγράμματα σε περιφέρειες και δήμους για να βοηθήσουν, αλλά και τα κρατικά νοσοκομεία κάνουν καλές προσφορές στις ομάδες για τα τεστ».



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved