Ζούρκος: «Είμαστε στη φάση του… ο,τι πουν οι αρμόδιοι»

Ζούρκος: «Είμαστε στη φάση του… ο,τι πουν οι αρμόδιοι»

Από τις αρκετές μεταγραφές πρώτης γραμμής του Πιερικού το καλοκαίρι ήταν ο Νίκος Ζούρκος.

 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Νίκου Ζούρκου:

Για τις συνθήκες… εγκλεισμού και αθλητικού περιορισμού το τελευταίο περίπου δίμηνο:

«Κλασικά πράγματα, σπίτι και προσοχή. Ο καθένας ακολουθεί το πρόγραμμα που μας δόθηκε από τον προπονητή και το γυμναστή, για να μη μένουμε πίσω. Θα κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε, όπως όλοι, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όποτε και αν ξεκινήσουμε. Φυσικά, η ψυχολογική κόπωση είναι μεγάλη. Η αβεβαιότητα έχει κουράσει. Θα είναι δύσκολη η προσαρμογή και η επανένταξη για κάθε ομάδα. Χάνεις το ρυθμό σου για μεγάλο διάστημα. Από το Μάρτιο κανένα επίσημο ματς, δεν είναι και λίγο τόσους μήνες αδράνειας».

Για το αν συμφωνεί με τα μέτρα του αθλητικού lockdown:

«Από τη στιγμή που υπήρχε το πρώτο κύμα, της άνοιξης, υπήρχε ένα προηγούμενο, ένα παράδειγμα. Ίσως έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για αυτή την κατάσταση. Δεν υπήρχε αιφνιδιασμός. Ίσως έπρεπε να αρχίζαμε νωρίτερα τα πρωταθλήματα, συνεχίζοντας με τα τεστ κορωνοϊού, στο ίδιο μοτίβο με την Α΄ Εθνική. Τώρα έχουν πέσει τα κρούσματα. Νιώθω ότι μας έχουν υποβιβασμένους ως επαγγελματίες σε αυτές τις δυο κατηγορίες. Και εμείς από αυτό ζούμε, μάλλον υποβαθμίζονται Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ με αυτή τη διαφορετική μεταχείριση. Έπρεπε να ισχύουν τα ίδια, για προπονήσεις και αγώνες. Να μας θορυβήσει κάπου ότι είμαστε οι μόνοι στην Ευρώπη χωρίς δράση σε δυο από τις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για το σχέδιο επαναφοράς στο γήπεδο και τον κατάλληλο χρόνο για το απόλυτο come back:

«Από τη στιγμή που καθόμαστε πάνω από ενάμιση μήνα, νομίζω ότι και ο ένας μήνας ομαδικών προπονήσεων, μέχρι την έναρξη αγώνων, δεν είναι πολύς. Νομίζω χρειάζεται παραπάνω. Φυσικά, δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου, πιέζουν πια ασφυκτικά τα περιθώρια. Είμαστε στη φάση του «ο,τι πουν οι αρμόδιοι». Να πορευτούμε βάσει δεδομένων, όχι πάλι υποθετικά και αόριστα. Είναι ένα μπέρδεμα διαρκείας, μηνών. Ακούμε πολλά, αλλά υπάρχουν διαρκείς ανατροπές».

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στον Πιερικό:

«Ήρθα σε μια ιστορική ομάδα, που κάνει σοβαρή και μεθοδική δουλειά από κάθε άποψη, προπονητικά, στα αποδυτήρια, σε οργάνωση, εγκαταστάσεις και συνεπέστατη διοίκηση. Βεβαίως, για μένα είναι οικείο το περιβάλλον, είχα αρκετούς γνώριμους από άλλες συνεργασίες, μπήκα γρήγορα στο κλίμα. Τον Σάκη Παπαβασιλείου τον είχα προπονητή στον Αιγινιακό, στον οποίο ήμουν συμπαίκτης με Τοπαλίδη, Γκατζολάρι, Δερμητζόγλου, ενώ πέρυσι στη Βέροια συνυπήρξα με τον Χαντζάρα».

Για τις βλέψεις του φετινού Πιερικού:

«Είναι γνωστές οι στοχεύσεις μας. Δεν υπάρχει λόγος να… πρωτοτυπήσουμε στο τι θα κυνηγήσουμε ως σύλλογος. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα. Βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στοχεύοντας σε τρίποντα. Δε θα μιλήσω για θέσεις. Μπορούμε όμως να διεκδικήσουμε επάξια μια από τις δυο πρώτες θέσεις, ακόμα και το πρωτάθλημα, γιατί όχι, έχουμε τις αρετές, τα εφόδια και τις συνθήκες».

Για τον ανταγωνισμό στο βόρειο όμιλο και το φαβορί:

«Είναι δύσκολος όμιλος, με ιστορικές ομάδες. Βάσει μεταγραφών, η Βέροια δείχνει το πρώτο φαβορί για την πλειοψηφία. Πολλές ομάδες δείχνουν κοντά σε δυναμική, πολλές ενισχύθηκαν και έχουν έμπειρους παίκτες για τα δεδομένα της Φούτμπολ Λιγκ. Θα γίνει μάχη».

Για το «κλειδί» μιας επιτυχημένης πορείας φέτος:

«Θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα 18 αγώνων, αν δεν γίνουν τελικά τα μπαράζ. Θα μετρήσει πολύ ένα καλό ξεκίνημα, ένα δυναμικό σερί νικών και… ξεπέταγμα, που θα έδινε ώθηση, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, όλοι οι παίκτες του ρόστερ».

Για τις προσωπικές του βλέψεις:

«Έφτασα πλέον στα 31 μου, στόχος είναι να βοηθήσω τον Πιερικό με την εμπειρία μου να πετύχει τους στόχους του. Υπάρχει όπως προείπα μεγάλη εμπειρία στο ρόστερ, ανταγωνισμός, ποιότητα και πολλές λύσεις. Θα ήθελα λοιπόν για μένα μια καλή χρονιά, με υγεία και ομαδικές διακρίσεις».

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα και ένα μήνυμα στους φιλάθλους:

«Μας στενοχωρεί ότι με τα μέτρα δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, απόλαυση, θέαμα. Ισχύει για κάθε ομάδα και τους οπαδούς της. Εμείς καλούμαστε να παίζουμε σα να έχει κόσμο στην κερκίδα, για να ευχαριστήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε με την πορεία μας το κοινό μας, έστω και αν δε μπορεί να μας υποστηρίξει τόσο άμεσα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved