Παπακωνσταντίνου: Στόχος μας πάντα είναι ο πρωταθλητισμός

Παπακωνσταντίνου: Στόχος μας πάντα είναι ο πρωταθλητισμός

Στο Blue Heart και στην εκπομπή “Ισορροπίες” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου.

Ο ισχυρός άνδρας της βολιώτικης ομάδας πραγματοποίησε έναν μίνι απολογισμό για τη αγωνιστική χρονιά που κατά πάσα πιθανότητα ολοκληρώθηκε ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αναλυτικά όπως αποδόθηκαν οι δηλώσεις του από το e-thessalia.gr:

Για το πώς βίωσε συναισθηματικά αυτή τη χρονιά: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικά. Μέσα στη σεζόν είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, τις δυσκολίες, τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου κρύβεται στο ότι δεν είναι προβλέψιμο. Στο μπάσκετ το φαβορί έχει ποσοστό 80% να κερδίσει, ενώ στο ποδόσφαιρο είναι 60%. Όσον αφορά την προσπάθεια της ομάδας μας θα δούμε ότι είχαμε λίγα απ’ όλα μέσα στη σεζόν. Βέβαια θα προτιμούσα να είχαμε μόνο χαρές, αλλά αυτό είναι σχεδόν απίθανο. Επομένως ήταν αυτό που περίμενα. Αυτό που με χαροποιεί είναι η προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι στην ομάδα και μέσα από τις δυσκολίες βγήκαμε πιο δυνατοί, πράγμα που μας δίνει ώθηση. Υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι».

Για το ότι είναι νέος στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Όλο αυτό είναι κάτι νέο για τη συγκεκριμένη διοίκηση και αποτέλεσε ένα μεγάλο μάθημα σε πολλά θέματα. Αυτό θα συνεχίσει και του χρόνου. Εάν ένας σύλλογος ή μια διοίκηση σταματήσει να μαθαίνει ή να προσαρμόζεται στις συνθήκες, κάπου εκεί αρχίζει να παίρνει την κάτω βόλτα. Αυτό που αποκόμισα από τη φετινή χρονιά είναι ότι απ’ αυτόν τον χώρο μπορείς να μάθεις πάρα πολλά και επιβάλλεται να μην εφησυχάζεις ποτέ και να αξιοποιείς όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου. Είμαστε ένας σύλλογος πλούσιος από πολλές απόψεις, είτε από εγκαταστάσεις είτε από άυλα στοιχεία, τα οποία η Νίκη διαθέτει σε μεγάλο βαθμό, όπως η ιστορία, η ηθική, η ταυτότητά μας, το όραμα και όλα όσα πρεσβεύουμε. Αυτά μας καθοδηγούν».

Για το μέλλον μετά την κρίση του κορωνοϊού: «Αυτή η προσπάθεια έχει μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Σίγουρα θα επικρατήσει μεγάλη αβεβαιότητα στη μετά κορωνοϊού εποχή μέχρι να βρεθεί λύση, τουλάχιστον για ένα ή δύο χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις προγραμματισμό. Μόλις καταλάβαμε τη σοβαρότητα του προβλήματος και κινούμαστε σ’ αυτούς τους άξονες. Σεβόμαστε τις συμβουλές των ειδικών, γιατί η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και κινούμαστε πάνω σε αυτές. Ο σύλλογός μας έχει περάσει σαφώς χειρότερα, οπότε δεν φοβόμαστε το αύριο. Απλά προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και σκεφτόμαστε ότι μπορεί να υπάρξουν απρόσμενες εξελίξεις».

Για τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει: «Κατ’ αρχήν χρειαζόμαστε βελτίωση σε θέματα εσωτερικής οργάνωσης, κάτι που είχαμε βελτιώσει αισθητά με τον ερχομό του κ. Βεργέτη, αλλά και τη συμβολή των κ.κ. Στύλα και Καζεπίδη. Για μένα ο σκοπός μιας διοίκησης είναι να αυτοματοποιήσει ό,τι είναι εφικτό και ο καθένας να ασχολείται με τον δικό του τομέα προσθέτοντας αξία.

Ο άλλος τομέας, όπου χρειαζόμαστε βελτίωση, είναι να λειτουργούμε πιο επαγγελματικά στον τρόπο που συλλέγουμε στοιχεία στον αγωνιστικό τομέα. Και εδώ ο κ. Βεργέτης και οι συνεργάτες του έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά θα πρέπει να εκσυγχρονιστούμε ακόμη περισσότερο. Εάν οι προπονητές έχουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους, θα μπορέσουν να βελτιώσουν τους ποδοσφαιριστές μέσω της στατιστικής ή κάποιας άλλης υπηρεσίας».

Για το αν θα παραμείνει ο Στάικος Βεργέτης: «Ούτε εγώ, ούτε όλη η διοίκηση έχουμε κρύψει ποτέ τη μεγάλη εκτίμηση που έχουμε στον κ. Βεργέτη και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Είναι «κόσμημα» για την ομάδα μας, την κατηγορία και τη χώρα μας. Εάν λάβουμε υπόψη τον στόχο μας για να προσελκύσουμε περισσότερα παιδιά στην Ακαδημία και τη φιλοσοφία του γενικότερα, «κουμπώνει» πολύ ωραία με τη δική μας. Νομίζω ότι την αξία του θα έπρεπε να την καταλάβουν κι άλλοι στον χώρο, αλλά πλέον την έχουν καταλάβει πολύ πιο ξεκάθαρα. Για μένα θα ήταν μεγάλη ευτυχία να έχουμε τέτοιον προπονητή για όσον περισσότερο χρόνο γίνεται. Έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα στα κομμάτια που προανέφερα. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και αντιπροσωπεύει τα ιδανικά και την ηθική του συλλόγου στο μέγιστο».

Για το πώς φαντάζεται τη συνέχεια και τους επόμενους στόχους: «Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι μια ομαδική προσπάθεια. Για μένα οι στόχοι της Νίκης ουσιαστικά δεν αλλάζουν. Σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεσαι, σημασία έχει να είσαι ανταγωνιστικός, να παλέψεις, να αγωνιστείς, να έχεις τη νοοτροπία του νικητή και να πας να διεκδικήσεις ό,τι καλύτερο μπορείς μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς έμειναν λίγο πίσω τα θέματα της Ακαδημίας και του χώρου του ΟΣΕ και ευελπιστώ ότι τη νέα περίοδο θα έχουμε περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε μ’ αυτά. Ασφαλώς πάντα στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός».

Για το θέμα της Ακαδημίας και αν υπεύθυνος είναι ο προπονητής της ανδρικής ομάδας: «Η δουλειά του κ. Βεργέτη στη Νίκη πλησιάζει το 18ωρο. Ασχολείται και με την Κ17. Έχει πολλά να προσφέρει από πλευράς γνώσεων και σίγουρα μπορεί να είναι επικεφαλής, αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί και από άλλα άτομα με την ίδια όρεξη και γνώση για να τον βοηθήσουν στην καθημερινότητα και να εφαρμόζουν αυτά που τους λέει. Για μία ΠΑΕ είναι σημαντικό να έχει ενιαία φιλοσοφία στην Ακαδημία, στην Κ17 και στην πρώτη ομάδα. Αν δεν υπάρχει αυτό, θα δυσκολευτεί πολύ ένας ποδοσφαιριστής που θα κληθεί να παίξει στην πρώτη ομάδα. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε ποδοσφαιριστές από τη Μαγνησία. Είτε είναι προπονητής ο κ. Βεργέτης είτε κάποιος άλλος, εμείς θέλουμε να ασχολείται και με την υποδομή, γιατί ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πρέπει να μεταδίδει τη φιλοσοφία του στα υπόλοιπα τμήματα».

Για το αν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την Ακαδημία: «Σίγουρα ναι. Άμα μιλήσετε και με τον ίδιο τον κ. Βεργέτη θα σας πει πως είναι και πιο δύσκολο να προπονήσεις τις μικρότερες ηλικίες. Θέλει υπομονή, είναι δύσκολο και μακροπρόθεσμο, αλλά νομίζω πως είναι κάτι που πρέπει να γίνει για το μέλλον του συλλόγου. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι βιώσιμος και να κοιτάζεις το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Για την πιθανότητα να γίνουν αγώνες σε άδειες εξέδρες την επόμενη περίοδο: «Για μένα αυτό που έχει μεγάλη σημασία για να ξεδιαλύνει λίγο το τοπίο, είναι αυτό που είπαμε και πριν. Αυτή τη στιγμή είναι τόσοι παράμετροι που είναι αβέβαιοι και άγνωστοι, που δυσκολεύει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό. Η ΠΑΕ είναι κομμάτι της κοινωνίας και ό,τι εφαρμοστεί από υγειονομικής άποψης στην υπόλοιπη κοινωνία, σαφώς θα πρέπει να τηρηθεί. Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η υγεία του κόσμου, κι όταν ξαναβρεθεί στο γήπεδο να νιώθει άνετα.

Είναι πλήγμα για κάποιες ΠΑΕ και για άλλες όχι, αφού στους εντός έδρας αγώνες δεν έβγαζαν από τα εισιτήρια ούτε τα έξοδα των γιατρών και της διαιτησίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, πιστεύω η Πολιτεία να βρει τρόπο και με κάποιες ελαφρύνσεις, είτε στο κομμάτι της διαιτησίας, είτε στο κομμάτι των τηλεοπτικών, να καλύψει τη ζημιά. Το πλήγμα όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερο για ομάδες όπως η δική μας που έχουν κόσμο. Για άλλες ομάδες, που πήγαιναν 50 και 100 άτομα, αυτό το θέμα δεν είναι μείζον».

Για την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο: «Όλο αυτό το κομμάτι είναι αλληλένδετο. Να ανταποκρίνεται η ομάδα στον κόσμο και η ομάδα να παίρνει ώθηση από εκείνον. Ο κόσμος είναι που κάνει τη Νίκη Βόλου έναν σύλλογο τόσο υπολογίσιμο με δυναμική. Θα του πω να συνεχίσει να αγκαλιάζει την οποιαδήποτε προσπάθεια. Το πιο σωστό για οποιαδήποτε διοίκηση είναι να μάχεται για να αντιπροσωπεύει τους φιλάθλους, εντός και εκτός γηπέδου.

Ο κόσμος έκανε έδρα τη Νεάπολη και δεν είναι τυχαίο που κερδίσαμε τόσα ματς εκεί. Θα μπορούσαμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα στο «Παντελής Μαγουλάς». Όταν παίξαμε εκτός για παράδειγμα με τον Θεσπρωτό και πάλι οι φίλαθλοι ακολούθησαν την ομάδα. Έτσι δεν μπορεί μία διοίκηση να έχει παράπονο, όταν βλέπει τους φιλάθλους να πηγαίνουν παντού και να κάνουν το μέγιστο, για να νιώσουν άνετα οι παίκτες.

Νιώθω ότι έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και σαφώς στην αρχή ήταν λογικό αυτό που έγινε, αφού ήμασταν μία διοίκηση που δεν την ήξερε ο κόσμος, οπότε ποιος ο λόγος να την εμπιστευτεί; Η εξέλιξη ήταν λογική. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο παράπονο από τον κόσμο. Θα του έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ που έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και μακάρι να είναι και περισσότερος στη συνέχεια. Ο κόσμος είναι αυτός που μπορεί να καθορίσει που μπορεί να πάει αυτό το εγχείρημα. Δεν το καθορίζει κανείς άλλος».

Για το αν σκέφτεται τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού, που θα καλύπτει τα παιχνίδια της Νίκης: «Το έχω σκεφτεί αλλά το θέμα είναι σύνθετο. Εξαρτάται από την κατηγορία που θα βρίσκεται η ομάδα. Εξαρτάται και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να γίνει το «Νίκη TV». Σίγουρα όλα αυτά τα βλέπουμε. Αν είναι δίπλα μας ο κόσμος, σίγουρα θα βάλουμε τα δυνατά μας για να γίνει αυτό εφικτό. Το να έχεις μια ομάδα ποδοσφαίρου και να μην την βλέπει κανείς είναι πολύ στενάχωρο και ανούσιο. Δεν έχει νόημα».

Για τα συναισθήματα που ένιωσε φέτος, είτε καλά είτε άσχημα: «Μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό σαν διοίκηση και σαν Αλέξης, νιώσαμε πολύ άσχημα, όχι για το αποτέλεσμα και τις αποδοκιμασίες, που είναι σεβαστά. Απλώς ένιωσα μια απογοήτευση προσωπικά γιατί ναι μεν έγιναν κάποια πράγματα βιαστικά, αλλά αυτό δεν δικαιολογούσε την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Σίγουρα όπως είδαμε και από τους παίκτες, αποδείχθηκαν στην πορεία καλές επιλογές. Αυτό το συνονθύλευμα όμως με προβλημάτισε πάρα πολύ, μένοντας στην τελευταία θέση με τέσσερις βαθμούς. Με είχε στεναχωρήσει πολύ γιατί ένιωσα πως τον κόσμο που μας είχε εμπιστευθεί δεν μπορούσαμε να τον ικανοποιήσουμε. Αυτό είναι πάντα στενάχωρο και δεν είναι ό,τι καλύτερο σαν συναίσθημα.

Μέσα από αυτή την εμπειρία και τους τέσσερις βαθμούς μετά από έξι αγώνες νομίζω πως είναι ένα όμορφο στοιχείο το πώς μπόρεσε η ομάδα να ορθοποδήσει και να κάνει πορεία πρωταθλητισμού, δείχνοντας την πυγμή της Νίκης. Πολλές ομάδες σε αντίστοιχη περίπτωση μπορεί να είχαν διαλύσει και η σεζόν να πήγαινε στράφι. Μας δυνάμωσε και μας ένωσε περισσότερο αυτό σαν σύλλογο.

Πέρα από τις νίκες που πανηγυρίσαμε όλοι μαζί, αυτό που με χαροποίησε ήταν αυτό που συνέβη στη Βέροια, όπου η ομάδα έχασε για διάφορους λόγους και δεν πάτησε ποτέ στο γήπεδο, αλλά φεύγοντας όλη η κερκίδα χειροκρότησε την ομάδα της Νίκης. Αυτό είναι συγκινητικό. Στις περισσότερες ομάδες μετά από μία ήττα με 3-0, κι αφού έχεις ταξιδέψει τρεις-τέσσερις ώρες ξοδεύοντας λεφτά, το λιγότερο ήταν να αντιδράσεις με μία γιούχα και ένα βρίσιμο. Περισσότερο κι από όλα αυτό το γεγονός με έκανε να νιώσω πως βαδίζουμε πολύ καλά σαν σύλλογος».

Για το πότε θα έρθει στη χώρα μας: «Μόλις βρω πτήση θα έρθω. Υπάρχουν τρόποι αλλά είναι λίγο περιπετειώδεις τώρα νομίζω μέσω Βουλγαρίας. Όταν «ανοίξουν» και πάλι οι πτήσεις θα έρθω. Όλος ο κόσμος της Νίκης αλλά και του Ολυμπιακού να προσέχει κι όταν βγούμε από αυτό το μαρτύριο, δεν πρέπει να λείπει κανείς από αυτή την προσπάθεια».

Για το αν νιώθει ότι μπορεί να πάει την ομάδα μπροστά: «Η όποια επιτυχία του συλλόγου είναι ομαδική. Είναι πολλά τα συστατικά για να έχεις μια επιτυχημένη πορεία. Το πιο βασικό είναι ο κόσμος και αυτό που βλέπω είναι πως έχουμε τα συστατικά και ευελπιστώ αυτά να συνεχίσουν να «δένουν» για να έχουμε μια ανοδική πορεία. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να ζηλέψουμε από άλλους συλλόγους και από ανώτερες κατηγορίες».

Πηγή: goalpost



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved