Europa League: Νίκη για Φράιμπουργκ, «διπλό» η Σοσιεδάδ - Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

Europa League: Νίκη για Φράιμπουργκ, «διπλό» η Σοσιεδάδ - Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες

Europa League: Η Φράιμπουργκ για τον όμιλο του Ολυμπιακού επικράτησε 2-1 της Καραμπάγκ και ισοβαθμεί με τη Ναντ – Σπουδαία νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» για τη Σοσιεδάδ – Όλα τα αποτελέσματα.

Για το Group G (7ο) του Ολυμπιακού στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, η Φράιμπουργκ φιλοξένησε την Καραμπάγκ. Με τον ενθουσιασμό και τη φόρμα τους οι Γερμανοί, άρχισαν ιδανικά το ματς. Στο 7’ με πέναλτι ο Γκρίφο έκανε το 1-0, για να έρθει ο Ντόαν στο 15’ να πετύχει το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω όμως και ο Βέσοβιτς με σουτ μείωσε σε 2-1 στο 39’, σε ένα γκολ που φταίει ο τερματοφύλακας των Γερμανών. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Φράιμπουργκ πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

 

Στον 5ο όμιλο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο ντέρμπι του ομίλου. Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα και στο 59’ οι Βάσκοι ήταν αυτοί που «πάγωσαν» το «Όλντ Τράφορντ». Κερδίζοντας πέναλτι με τον Μπράις Μέντες να το μετατρέπει σε γκολ για το 0-1. Αποτέλεσμα με το οποίο έφυγε η Σοσιεδάδ απ’ το «θέατρο των ονείρων», πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη.

 

Για το ίδιο group, η Ομόνοια φιλοξένησε στο Γ.Σ.Π. την Σέριφ σε επεισοδιακό ματς. Οι Μολδαβοί κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 2’ με τον Ακανμπί. Στο 55’ ήρθε η ψυχρολουσία, καθώς με πέναλτι ο Ατιέμγουεν έκανε το 0-2. Στους πανηγυρισμούς ο σκόρερ έκανε χειρονομία που θεωρήθηκε άσεμνη και του πέταξαν αντικείμενα. Ένα απ’ αυτά βρήκε τον βοηθό, με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση να διακοπεί προσωρινά το ματς. Μετά από δέκα λεπτά άρχισε και πάλι, με συστάσεις πως αν πέσει άλλο αντικείμενο θα διακοπεί οριστικά. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ντιόπ στο 76’ έκανε το 0-3 που παρέμεινε μέχρι τέλους.

Στον 6ο όμιλο, η Λάτσιο ήταν ασταμάτητη. Φιλοξένησε τη Φέγενορντ που ήταν φιναλίστ του Conference League και μέσα σε ένα ημίωρο είχε πετύχει τρία γκολ. Ο Λουίς Αλμπέρτο στο 4’, ο Φελίπε Άντσερσον στο 15’ και ο Βεσίνο στο 28’ έκαναν το 3-0. Η ομάδα της Ρώμης στο 63’ ξανά με τον Βεσίνο έφτασε τα 4 γκολ, για να μειώσει με πέναλτι ο Χιμένεθ στο 69’ σε 4-1. Στο 88’ ο Ιντρίσι έκανε το 4-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

 

Στην Αυστρία η Στουρμ Γκρατς υποδέχτηκε τη Μίντιλαντ και ο Εμέγκα στο 8’ έκανε το 1-0. Σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους.

Όσο για τον 8ο όμιλο, η Φερεντσβάρος προηγήθηκε της Τραμπζονσπόρ με τον Ενγκουέν στο 5’. Οι Ούγγροι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσίβιτς μόλις στο 16’. Παρ’ όλα αυτά ο Τραορέ στο 29’ έκανε το 2-0, για να μειώσει ο Γκόμεζ δέκα λεπτά μετά, δεχόμενος ασίστ απ’ τον Τάσο Μπακασέτα. Ο Ενγκουέν στο 44’ έκανε το 3-1. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 με τον Μποζόκ στο 71’. Έτσι οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαία νίκη, ειδικά απ’ τη στιγμή που έπαιζαν τόση ώρα με παίκτη λιγότερο.

 

Στο Βελιγράδι ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξένησε τη Μονακό. Το ματς κυλούσε χωρίς πολλές συγκινήσεις, μέχρι να κερδίσουν πέναλτι οι Γάλλοι κι ο Εμπολό στο 74’ να κάνει το 0-1. Σκορ νίκης για την ομάδα απ’ το πριγκιπάτο.

Νωρίτερα είχαν διεξαχθεί τα ματς των τεσσάρων πρώτων ομίλων. Για τον 1ο η Άρσεναλ φιλοξενήθηκε στη Ζυρίχη. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με τον νεαρό Μαρκίνιος στο 17’. Όμως ένα λεπτό πριν τα 45’, οι Ελβετοί ισοφάρισαν με τον Κριεζίου να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ενκέτια. Ο τελευταίος πήρε το «αίμα» του πίσω, όταν στο 62’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Άρσεναλ και τη νίκη τελικά με 1-2.


Στην Ολλανδία, η PSV υποδέχτηκε την Μπόντο/Γκλιμτ. Οι Νορβηγοί έδειξαν για ακόμη μια φορά πως δεν αστειεύονται, όταν προηγήθηκαν με τον Γκρονμπάεκ στο 44’. Ο Γκάκπο στο 62’ έφερε το ματς στην ισοπαλία για τους γηπεδούχους, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τελικά τους βαθμούς.

 

Για τον 2ο όμιλο η ΑΕΚ Λάρνακας φιλοξένησε τη Ρεν. Οι Γάλλοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Τεατέ στο 29’. Όμως οι Κύπριοι δεν πτοήθηκαν και ισοφάρισαν στο 33’ με τον Όιερ να κάνει το 1-1. Η ομάδα της Λάρνακας δεν άντεξε και στις καθυστερήσεις του ματς (90+4’) δέχτηκε δεύτερο γκολ απ’ τον Ασινιόν αυτή τη φορά, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-2.


Στην Κωνσταντινούπολη, Φενέρμπαχτσε και Ντιναμό Κιέβου αναμετρήθηκαν και πάλι, όπως είχε γίνει στα προκριματικά του Champions League. Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 35’ με τον Ενρίκε, αλλά ο Τσιγκάνκοφ στο 64’ έκανε το 1-1. Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους πριν μερικές εβδομάδες, σκοράροντας στις καθυστερήσεις με τον Μπατσουαγί να κάνει το 2-1 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

 
 

Για το 4ο group, η Ελσίνκι υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μπέτις. Οι Ισπανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ με πέναλτι του Γουίλιαμ Ζοζέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο ίδιος παίκτης στο 64’ έκανε το 0-2 για την ομάδα απ’ την Ανδαλουσία.

Η Λουντογκόρετς υποδέχτηκε τη Ρόμα στο άλλο ματς του ομίλου. Οι Βούλγαροι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο 72’ του ματς με τον Σόουζα. Ο Σομουρόντοφ ισοφάρισε στο 86’ για τους Ιταλούς, αλλά ο Νονάτο δύο λεπτά μετά έκανε το 2-1 δίνοντας τεράστια νίκη στους γηπεδούχους.

 

Τέλος στον 4ο όμιλο, η Μάλμε υποδέχτηκε την Μπράγκα. Ο Μπρούνο Ροντρίγκες στο 30’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πορτογάλους. Οι οποίοι με πέναλτι του Ρικάρτο Όρτα έκαναν το 0-2 στο 70’, σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους.

 

Στο Βερολίνο, η Ουνιόν βρέθηκε να χάνει απ’ την Σεντ Ζιλουάζ, λόγω του τέρματος που πέτυχε ο Λίνεν στο 39’. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και οι Βέλγοι πήραν σπουδαία νίκη.

Στις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής στους ομίλους του Europa League, για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος

Αϊντχόφεν-Μπόντο Γκλιμτ 1-1

Ζυρίχη-Άρσεναλ 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Άρσεναλ 3

Αϊντχόφεν 1

Μπόντο Γκλιμτ 1

Ζυρίχη 0

2ος όμιλος

Φενέρμπαχτσε-Ντιναμό Κιέβου 2-1

ΑΕΚ Λάρνακας-Ρεν 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Φενέρμπαχτσε 3

Ρεν 3

ΑΕΚ Λάρνακας 0

Ντιναμό Κιέβου 0

3ος όμιλος

Ελσίνκι-Μπέτις 0-2

Λουντογκόρετς-Ρόμα 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Μπέτις 3

Λουντογκόρετς 3

Ρόμα 0

Ελσίνκι 0

4ος όμιλος

Ουνιόν Βερολίνου-Σεντ Ζιλουάζ 0-1

Μάλμε-Μπράγκα 0-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Μπράγκα 3

Σεντ Ζιλουάζ 3

Ουνιόν Βερολίνου 0

Μάλμε 0

5ος όμιλος

Ομόνοια-Σερίφ Τίρασπολ 0-3

Μάντσεστερ Γ.-Σοσιεδάδ 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Σερίφ Τίρασπολ 3

Σοσιεδάδ 3

Μάντσεστερ Γ. 0

Ομόνοια 0

6ος όμιλος

Στουρμ Γκρατς-Μίντιλαντ 1-0

Λάτσιο-Φέγενορντ 4-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Λάτσιο 3

Στουρμ Γκρατς 3

Μίντιλαντ 0

Φέγενορντ 0

7ος όμιλος

Φράιμπουργκ-Καραμπάχ 2-1

Ναντ-Ολυμπιακός 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Φράιμπουργκ 3

Ναντ 3

Ολυμπιακός 0

Καραμπάχ 0

8ος όμιλος

Φερεντσβάρος-Τραμπζονσπόρ 3-2

Ερυθρός Αστέρας-Μονακό 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα)

Φερεντσβάρος 3

Μονακό 3

Ερυθρός Αστέρας 0

Τραμπζονσπόρ 0

*** Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ντιναμό Κιέβου θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες της στην Κρακοβία.

 

Τα νοκ άουτ του Europa League:

Πλέι οφ: 16 & 23 Φεβρουαρίου 2023

Φάση των «16»: 9 & 16 Μαρτίου 2023

Προημιτελικοί: 13 & 20 Απριλίου 2023

Ημιτελικοί: 11 & 18 Μαΐου 2023

Τελικός: 31 Μαϊου 2023 στο στάδιο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης

 

Οι κληρώσεις:

Πλέι οφ: 7 Νοεμβρίου 2022

Φάση των «16»: 24 Φεβρουαρίου 2023

Προημιτελικοί & ημιτελικοί: 17 Μαρτίου 2023

 



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved