Europa League: Ανοιχτοί λογαριασμοί στις ρεβάνς

Europa League: Ανοιχτοί λογαριασμοί στις ρεβάνς

Europa League: Απόψε κρίνονται τα τέσσερα εισιτήρια για τα ημιτελικά.

Τρεις ισοπαλίες -και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-1)- και μία «ισχνή» νίκη (1-0), αυτή της Μπράγκα επί της Ρέιντζερς, αφήνουν από μόνες τους ορθάνοικτα όλα τα σενάρια πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League.

Ανάμεσά στις... υποψήφιες συμπεριλαμβάνονται μία πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Μπαρτσελόνα, που μάλιστα έχει ένα σερί 15 ματς χωρίς ήττα, αλλά και δύο ομάδες, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Αταλάντα, οι οποίες αυτή την σεζόν... «πλήγωσαν» τον Ολυμπιακό.

Η Μπαρτσελόνα 15 σερί ματς χωρίς ήττα

Μεταμορφωμένη μετά την έλευση του Τσάβι, η Μπαρτσελόνα -15 ματς αήττητη- μπορεί να έχει ελάχιστες πιθανότητες να... στερήσει τον τίτλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, αλλά το τρόπαιο του Europa League παραμένει στα... χέρια της.

Δεν είχε εύκολη βραδιά στον πρώτο αγώνα εναντίον της Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη, αλλά η ομάδα της Bundesliga ξέρει ότι δεν πρέπει να περιμένει κανένα... έλεος στο «Καμπ Νου».

Όπως είπε ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν, «για τον επαναληπτικό, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε».

Ωστόσο, η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ -πρώτη από τον όμιλο του Ολυμπιακού- είναι αήττητη εκτός έδρας στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν (3 νίκες και 1 ισοπαλία), σκοράροντας τουλάχιστον μία φορά σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια.

Κατάφερε να περιορίσει την Μπαρτσελόνα, παρά το γεγονός ότι έπαιξε τα τελευταία 12 λεπτά του πρώτου αγώνα με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τούτα.

«Όλοι έβλεπαν ότι μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε» είπε ο σκόρερ του πρώτου αγώνα, Άνσγκαρ Κνάουφ.

Η προβλέψιμα... απρόβλεπτη Λιόν

Η ισοπαλία 1-1 στο Λονδίνο μοιάζει με καλό αποτέλεσμα στα χαρτιά, αλλά η Λιόν σίγουρα επέστρεψε στη Γαλλία με κάποιες... τύψεις, αφού απέτυχε να πάρει το προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι ήταν απέναντι σε δέκα παίκτες για όλο το β΄ μέρος.

«Αν παίζεις εναντίον δέκα, κανονικά θα πρέπει να κερδίζεις» παραδέχθηκε ο προπονητής Πέτερ Μπος.

Η αποβολή του αριστερού μπακ, Άαρον Κρίσγουελ, αφήνει τη Γουέστ Χαμ χωρίς ένα βασικό παίκτη και στη ρεβάνς, αλλά σίγουρα οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόιες έδειξαν αξιοθαύμαστο πνεύμα όταν έμειναν δέκα.

Όπως λένε πάντως οι Γάλλοι, η Λιόν είναι προβλέψιμα... απρόβλεπτη, οπότε δεν πρέπει να ρίξει κανείς ματιές στο τι κάνει στο πρωτάθλημα. Είναι από εκείνες τις ομάδες που μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε «στην ημέρα τους».

Με... αναμνήσεις από το 2020

Η Μπράγκα πήρε... κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση με τη νίκη της 1-0 απέναντι στη Ρέιντζερς στην Πορτογαλία την περασμένη εβδομάδα, όμως, μετά το τέλος του αγώνα, ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ ανασήκωσε τους ώμους του λέγοντας «είναι ένα γκολ διαφορά, στην έδρα μας πρέπει να σκοράρουμε δύο, ξέρουμε ποια είναι η αποστολή μας».

Φαίνεται απλό στα χαρτιά, αλλά. με τον επιθετικό Αλφρέδο Μορέλος εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, οι Σκωτσέζοι θα χρειαστεί να προσπαθήσουν περισσότερο.

Η νεανική ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ απείχε λίγα εκατοστά από το να έρθει στη Σκωτία με προβάδισμα 2-0, αλλά η προσπάθεια του Ρικάρντο Χόντα σταμάτησε στο δοκάρι. Οι Πορτογάλοι δεν τρομάζουν εύκολα και θα έχουν υπόψη ότι η Ρέιντζερς εξακολουθεί να είναι ασταθής μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Σέλτικ στη Γλασκώβη στην αρχή του μήνα.

Η Ρέιντζερς, πάντως, θα ξεκινήσει τον αγώνα, έχοντας... νωπές τις αναμνήσεις της εντός έδρας νίκης 3-2 επί της Μπράγκα το 2020, βέβαιη ότι μπορεί να ανατρέψει το μειονέκτημα του ενός γκολ, για να κλείσει τη θέση της στους ημιτελικούς για πρώτη φορά από το 2008.

Η Αταλάντα... κρατάει τα καλύτερα για την Ευρώπη

Ο πρώτος αγώνας στη Γερμανία, ανάμεσα σε Λειψία και Αταλάντα, ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, αλλά θα μπορούσε εύκολα να ήταν 3-3, 4-4 ή 5-5, αφού και οι δύο ομάδες είχαν από δύο δοκάρια, ενώ η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο έχασε πέναλτι (με τον Αντρέ Σίλβα).

«Το παιχνίδι ξεκινάει πάλι από το 1-1» τόνισε ο Ιταλός προπονητής της Αταλάντα, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Η Αταλάντα, προσπαθώντας να βρεθεί στον πρώτο ημιτελικό της ιστορίας της στο Europa League, πέτυχε να κόψει τις γραμμές... τροφοδοσίας της Λειψίας για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης και θα προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο «σπίτι» της.

Η ιταλική ομάδα, η οποία απέκλεισε στα play off τον Ολυμπιακό, έχει παρουσιάσει κάποια σκαμπανεβάσματα στη Serie A τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δείχνει την τάση να... κρατάει τις καλύτερες εμφανίσεις της για το Europa League.

Οι ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa League:

19:45 1. Αταλάντα-Λειψία 1-1
22:00 2. Μπαρτσελόνα-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
22:00 3. Λιόν-Γουέστ Χαμ 1-1
22:00 4. Ρέιντζερς-Μπράγκα 0-1

Ημιτελική φάση (28/4 και 5/5)

Α. Νικητής 1-Νικητής 4
Β. Νικητής 3-Νικητής 2

Τελικός (18/5-Σεβίλλη)

Νικητής Β-Νικητής Α



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved