Ανασκόπηση 2021: Η Βιγιαρεάλ πήρε το Europa League κόντρα στη Μάντσεστερ Γ.! (video+photos)

Ανασκόπηση 2021: Η Βιγιαρεάλ πήρε το Europa League κόντρα στη Μάντσεστερ Γ.! (video+photos)

Ανασκόπηση 2021:  Το «κίτρινο υποβρύχιο» της Βιγιαρεάλ τορπίλισε τους «κόκκινους διαβόλους» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σήκωσε το Europa League.

Το Europa Leagueto 2021 σημαδεύτηκε από μία τεράστια έκπληξη.

Η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι, το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε τη μπουκιά από το στόμα των «κόκκινων διαβόλων» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε έναν τελικό θρίλερ, ο οποίος ξεκίνησε στις 26 Μαϊου στο Γκντανσκ της Πολωνίας και τελείωσε στις 27 του μήνα, πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι με 11-10! Ένας τελικός που ασφαλώς δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι φίλοι της κι όλοι στον ισπανικό σύλλογο. Το αουτσάιντερ νίκησε το φαβορί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το φαβορί. Είχε και τους οιωνούς με το μέρος της. Στις 26 Μαϊου 1909, όπως και η ημερομηνία του τελικού, γεννήθηκε ο αείμνηστος Σερ Ματ Μπάσμπι, ο οποίος την οδήγησε στον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο το 1968. Στις 26 Μαϊου 1999 έκανε μία τρομερή ανατροπή. Νίκησε 2-1 στον τελικό του Champions League τη Μπάγερν στη Βαρκελώνη κι ενώ έχανε 1-0 στο 91'. Το γύρισε με τον Σέριγχαμ στο 91' και γκολ του νυν προπονητή της Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 93'!

Απέναντί της, όμως, είχε μία διψασμένη ομάδα και τον Ουνάι Έμερι που πήρε τρεις φορές με τη Σεβίλλη το Europa League. Η Βιγιαρεάλ έβγαλε ποιότητα και σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι σε 22 εκτελέσεις, σήκωσε την πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα. Επικράτησε 11-10 στη ρουλέτα, με τον Ρούλι να νικάει τον αντίπαλο γκολκίπερ, τον Ντε Χέα! Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 με γκολ των Ζεράρ Μορένο, Καβάνι, όπως και η παράταση.

Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε στο 29’. Ο Ντάνι Παρέχο εκτέλεσε φάουλ και στην πλάτη της άμυνας, ο Ζεράν Μορένο έκανε με προβολή το 1-0. Οι Άγγλοι στο δεύτερο μέρος μπήκαν αποφασισμένοι για το 1-1 και το πέτυχαν στο 55’. Κόρνερ του Σο, η μπάλα έφτασε από κόντρες στον Καβάνι, ο οποίος από κοντά σκόραρε.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ζεράρ Μορένο: 1-0. Μάτα: 1-1. Ράμπα: 2-1. Άλεξ Τέλες: 2-2. Αλκάθερ: 3-2. Φερνάντες: 3-3. Αλμπέρτο Μορένο: 4-3. Ράσφορντ: 4-4 Παρέχο: 5-4. Καβάνι: 5-5 Γκόμεθ: 6-5. Φρεντ: 6-6. Αλμπιόλ: 7-6. Τζέιμς: 7-7. Κοκλέν 8-7. Λουκ Σο: 8-8.Γκασπάρ: 9-8. Τουανζέμπε: 9-9. Παού Τόρες: 10-9.Λίντελοθ: 10-10. Ρούγι: 11-10. Ντε Χέα: Απέκρουσε ο Ρούγι!

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιθ (88’ Γκασπάρ), Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (88’ Αλ. Μορένο), Παρέχο, Καπουέ (123’ Ραμπά), Τριγέρος (77’ Γκόμεθ), Ζ. Μορένο, Μπάκα (60’ Κοκλέν), Πίνο (77’ Αλκάθερ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπισάκα (115’ Μάτα), Λίντελοφ, Μπαϊγί (115΄Τουανζέμπε), Σο, ΜακΤομινέι (123’ Άλεξ Τέλες), Πογκμπά (115’ Τζέιμς), Ράσφορντ, Φερνάντες, Γκρίνγουντ (100’ Φρεντ), Καβάνι.  

 

Η πορεία προς τον τελικό

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ξεκίνησε τη διαδρομή του σε όμιλο με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ (του Γιώργου Δώνη), Σίβασπορ, Καραμπάγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντίθετα, υποβιβάστηκε στο Europa League, αφού τερμάτισε τρίτη πίσω από Παρί Σ.Ζ. και Λειψία στον όγδοο όμιλο του Champions League.

Εντός του 2021 πλέον, στους «32», η κάτοχος απέκλεισε με δύο νίκες της Σάλτσμπουργκ (4-1 τέρματα) και η Γιουνάιτεντ την Ρεάλ Σοσιεδάδ (μία νίκη, μία ισοπαλία 4-0 τέρματα). Στους «16» οι Ισπανοί άφησαν εκτός με δύο νίκες και πάλι τη Ντιναμό Κιέβου (4-0 τέρματα) και οι Άγγλοι τη Μίλαν (μία ισοπαλία, μία νίκη, 2-1 τέρματα).

Στα προημιτελικά η Βιγιαρεάλ με δύο νίκες (3-1 τέρματα) απέκλεισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Γιουνάιτεντ με δύο νίκες (4-0 γκολ) τη Γρανάδα. Στα ημιτελικά η Βιγιαρεάλ με νίκη 2-1 εντός και 0-0 στο Λονδίνο, άφησε εκτός τελικού την Άρσεναλ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε 6-2 εντός τη Ρόμα κι έχασε 3-2 στην Ιταλία, κλείνοντας κι αυτή ραντεβού.

Καμία το απόλυτο!

Στο Europa League που τρέχει και θα ολοκληρωθεί το 2022, καμία ομάδα στη φάση των ομίλων δεν είχε το απόλυτο. Μόνο η Λιόν, μάλιστα, έφτασε τις πέντε νίκες. Οι υπόλοιπες είχαν τέσσερις και κάτω. Ο λόγος είναι ότι πολλές ομάδες είναι ισοδύναμες, ενώ αρκετές δεν δίνουν το ίδιο βάρος με το Champions League και συχνά στα παιχνίδια προχωρούν σε εκτεταμένο rotation.

Οι ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση και θα είναι δεδομένα στους «16» είναι οι εξής: Λιόν, Μονακό, Σπάρτακ Μόσχας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Λεβερκούζεν, Γουέστ Χαμ.

Παρών ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα

Εκεί θα περιμένουν οκτώ ομάδες από τα μπαράζ. Όπου υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος πίσω από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και θα βρει στον δρόμο του την Αταλάντα. Οι οκτώ δεύτερες, λοιπόν, των ομίλων του Europa League θ’ αντιμετωπίσουν τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Champios League.

Ανάμεσά τους και η Μπαρτσελόνα, η οποία στη μετά Μέσι εποχή ψάχνεται και έχει τεράστια χρέη. Είναι δεδομένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νάπολι. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τη Σεβίλλη και τη Ντόρτμουντ.

Συνοπτικά, τα ζευγάρια στα μπαράζ του Europa League:

Σεβίλλη - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Αταλάντα - Ολυμπιακός

Λειψία - Ρεάλ Σοσιεδάδ

Μπαρτσελόνα - Νάπολι

Ζενίτ - Μπέτις

Ντόρτμουντ - Ρέιντζερς

Σέριφ -Μπράγκα

Πόρτο - Λάτσιο

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΣΤΗ PHOTO GALLERY



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved