Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1: Μπήκε με το… δεξί από το αριστερό του Ρέαμπτσιουκ (photos+videos)

Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1: Μπήκε με το… δεξί από το αριστερό του Ρέαμπτσιουκ (photos+videos)

Ολυμπιακός-Αντβέρπ: Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στο Europa League καθώς επιβλήθηκαν 2-1 των Βέλγων, χάρις σε τρομερό τέρμα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Το εξαιρετικό γκολ του Μολδαβού αμυντικού με σουτ μέσα από την περιοχή ήταν αυτό που έκρινε το… δράμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν πάρει προβάδισμα στο 52’ με τον Ελ Αραμπί, ο Σαμάτα στο 74’ έφερε το ματς στα ίσια, αλλά στο 87’ ο Ρέαμπτσιουκ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στον Δ’ όμιλο του Europa League.

Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενο την ισοπαλία 1-1 της Φενέρμπαχτσε στην Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ, έπειτα από χαμένο πέναλτι του Δημήτρη Πέλκα στις καθυστερήσεις. Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για το ματς με τα «καναρίνια», ενώ οι Βέλγοι θα υποδεχθούν τους Γερμανούς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Έντονος ήταν ο ρυθμός της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, την στιγμή που και ο διαιτητής δεν… θέλησε να μπει στην «εξίσωση» του αγώνα, αφήνοντας το παιχνίδι να κυλήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα δύο καρέ.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για λογαριασμό των Πρωταθλητών Ελλάδας. Ήταν το 12ο λεπτό, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι «πετάχθηκε» ο Ονιεκουρού, αλλά η προβολή του έφυγε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με σουτ του Μαντί Καμαρά εκτός περιοχής, αλλά ο Μπουτέζ ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε.

Η πρώτη καλή επίσκεψη της Αντβέρπ στην εστία του Βατσλίκ ήρθε στο 26ο λεπτό, όταν ο Μιγιόσι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μία… ανάσα από το γκολ. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας των Βέλγων, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Μπουτέζ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να αναζητούν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και μάλιστα τα κατάφεραν στο 38’ με εξαιρετικό πλασέ του Ελ Αραμπί, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η… απάντηση των Βέλγων ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο, όταν οι Σισέ και Παπασταθόπουλος «τράκαραν» ο Σαμάτα βρήκε τον Φίσερ, αυτός σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ. Μάλιστα, στην επόμενη φάση ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς τέρματα στο ημίχρονο.

Εξαιρετική εκκίνηση, άπιαστο γκολ για Ελ Αραμπί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την κατοχή. Μάλιστα, επτά λεπτά μετά τη σέντρα στην «επανάληψη», ο Ελ Αραμπί βρήκε στόχο, βάζοντας τον Ολυμπιακό στην θέση του οδηγού. Ήταν η σέντρα του Μαντί Καμαρά από τα δεξιά, ο Μαροκινός έπιασε την κεφαλιά από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και έγραψε το 1-0.

Η Αντβέρπ θέλησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά στο 58’ το σουτ του Μπατάιγ μέσα από την περιοχή και πλάγια πέρασε απελπιστικά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Σισέ έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, όταν πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Καμαρά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπουτέζ.

«Κατασκήνωσαν» οι Βέλγοι

Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους. Οι Βέλγοι θέλησαν να βρουν απάντηση στο γκολ του Ολυμπιακού, είχαν πολλές στημένες φάσεις με συνεχόμενα κόρνερ, στο 68’ ο Μπένσον σούταρε άουτ, ενώ στο 72’ ο Γκέρενς θέλησε να απειλήσει, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε σε αμυντικούς και πέρασε και πάλι κόρνερ.

Η Αντβέρπ έδειχνε να έχει… κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, που αδυνατούσε να απομακρύνει τους κινδύνους και το… πλήρωσε στο 74’ με τον Σαμάτα. Ο άσος των Βέλγων βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Μπένσον από τα δεξιά και με κεφαλιά νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-1.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να τα… παίξει όλα για όλα, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ματιέ Βαλμπουενά για να οργανώσει το παιχνίδι, ο Βρουσάι πέρασε στα πλάγια και ο Τικίνιο δίπλα στον Ελ Αραμπί, την στιγμή που ο Κουντέ πήρε τη θέση του Μαντί Καμαρά.

Πάντως, η Αντβέρπ ήταν αυτή που έχασε την καλύτερη στιγμή για να προηγηθεί, όταν στο 84’ ο Σαμάτα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπένσον από το ύψος της περιοχής.

Γκολάρα από Ρέαμπτσιουκ

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να βρει την λύτρωση από τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ο Βρουσάι ήταν αυτός που κράτησε τη μπάλα «ζωντανή» στην περιοχή της Αντβέρπ στο 87’ είδε την κίνηση του Μολδαβού, του «έσπασε» τη μπάλα και αυτός με τρομερό σουτ από πλάγια θέση, έγραψε το 2-1 στέλνοντας τη… στρογγυλή θεά να αναπαυτεί στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπουτέζ.

Στα τελευταία λεπτά οι Βέλγοι θέλησαν να βγουν στην επίθεση για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά στις καθυστερήσεις, ο Μπατάιγ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον Δ’ όμιλο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Αντβέρπ: Επιμένει και… σκοράρει ο Ελ Αραμπί (video+photos)

Ολυμπιακός-Αντβέρπ: Επιμένει και… σκοράρει ο Ελ Αραμπί (video+photos)

Ολυμπιακός-Αντβέρπ: Οι Βέλγοι πίεσαν και ο Σαμάτα με το 1-1 σίγησε το γήπεδο! (video+photos)

Ολυμπιακός-Αντβέρπ: Οι Βέλγοι πίεσαν και ο Σαμάτα με το 1-1 σίγησε το γήπεδο! (video+photos)

Ολυμπιακός-Αντβέρπ: ΓΚΟΛΑΡΑ ο Ρέαμπτσιουκ, 2-1 οι Πειραιώτες και έκρηξη στο Φάληρο! (video+photos)

Ολυμπιακός-Αντβέρπ: ΓΚΟΛΑΡΑ ο Ρέαμπτσιουκ, 2-1 οι Πειραιώτες και έκρηξη στο Φάληρο! (video+photos)

Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved