Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1: Με το κεφάλι ψηλά - Πλήρωσε την κατάρρευση στο Φάληρο (photos+videos)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1: Με το κεφάλι ψηλά - Πλήρωσε την κατάρρευση στο Φάληρο (photos+videos)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούσαν ένα… θαύμα μετά την ήττα 3-1 στο πρώτο ματς, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη 1-0, αλλά τελικά πλήρωσαν την… κατάρρευση στα τελευταία λεπτά στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το έργο που είχε μπροστά του ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Οι Πειραιώτες χρειάζονταν τρία τέρματα για να έχουν ελπίδες μιας τεράστιας ανατροπής, κατάφεραν να βρουν το πρώτο λίγο μετά το δεύτερο μέρος με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί (51’), προκάλεσαν και πάλι σοβαρά προβλήματα στους «κανονιέρηδες», όμως, τελικά το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς πλήρωσε την κατάρρευση που έδειξε στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα.

Πάντως, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο και η δεύτερη συνεχόμενη με τον Πορτογάλο τεχνικό στην άκρη του πάγκου. Ωστόσο, οι Άγγλοι κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Europa League και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας έμειναν στους «16» της διοργάνωσης με αποκλεισμό από μία ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.

Το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι πως έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την φετινή τους παρουσία στα κύπελλα Ευρώπης, παίρνοντας μία νίκη που μεγαλώνει ακόμα το πρεστίζ του στο εξωτερικό, ενώ ακόμα προσθέτουν πολύτιμους βαθμούς, κυρίως στο δικό τους… σακούλι και εν συνεχεία στην Ελλάδα.

Άντεξε στην πίεση και απείλησε

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Άρσεναλ να έχει την κατοχή. Οι «κανονιέρηδες» έδειξαν διάθεση να μπουν από την αρχή σε θέση οδηγού, να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα και να κάνουν ακόμα πιο εύκολο το έργο τους. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους στο 19ο λεπτό, όταν ο Πεπέ πήρε την κόντρα από τον Σα, έκανε το σουτ πέφτοντας στο έδαφος, αλλά η μπάλα χτύπησε στον Παπασταθόπουλο και έφυγε κόρνερ.

Όμως, η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό με τρομερή ευκαιρία. Ο Σα έκανε το βολέ από την περιοχή του, ο Ελ Αραμπί έφυγε τρομερά στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον Λένο, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ έδιωξε με το γόνατο σε κόρνερ.

Πάντως, τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή που οι Λονδρέζοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ δεν μπόρεσε να στοχεύσει σωστά από το ύψος της περιοχής και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε την κατοχή, θέλοντας να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Λένο. Ωστόσο, παρά την σωστή κυκλοφορία, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπόρεσε να βρει μία σημαντική απειλή μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Εξαιρετική εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο

Τρομερή ήταν η πρώτη… αντίδραση των Πειραιωτών μετά την ανάπαυλα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Λιμανιού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους γηπεδούχους και έχασε μερικές καλές στιγμές, μέχρι να «ματώσει» και πάλι τα δίχτυα της Άρσεναλ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Συγκεκριμένα, στο 48’ ο Φορτούνης απείλησε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, στο επόμενο λεπτό ο Έλληνας μέσος δεν έκανε σωστά το γύρισμα στην αντεπίθεση με τον Καμαρά, ενώ στην εξέλιξη, ο Εμβιλά δεν μπόρεσε να «πληγώσει» τους γηπεδούχους σε κενή εστία, μια και δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στο γύρισμα του Χολέμπας έπειτα από κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μπόρεσε να γευτεί τους… καρπούς της πίεσής του στο 51ο λεπτό. Ο Μασούρας έφυγε στην κόντρα, βρήκε τον Ελ Αραμπί, αυτός βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκοψε προς τον άξονα, σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λένο για το 1-0 των «ερυθρόλευκων». Η φάση εξετάστηκε από το VAR για οφσάιντ, αλλά τελικά ο διαιτητής αποφάσισε πως ο Μασούρας δεν ήταν σε θέση που να επηρεάζει τον Λένο.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το προβάδισμα των Πειραιωτών προκάλεσε αναταραχή στους γηπεδούχους. Ο Μικέλ Αρτέτα έφερε από τον πάγκο του Παρτέι και Έντεργκααρντ, την στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ρισκάρει ακόμα περισσότερο με τους Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, η πρώτη καλή στιγμή μετά το γκολ του Ολυμπιακού ήταν για την Άρσεναλ, αλλά άθελά του ο Σμιθ - Ρόου έβαλε την… κόντρα στο σουτ του Πεπέ. Οι Πειραιώτες θέλησαν και πάλι να ανεβάσουν… στροφές και να απειλήσουν, αλλά στο 72’ ο Μπρούμα έπιασε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και απομακρύνθηκε.

Η απόφαση των «ερυθρόλευκων» να τα… παίξουν όλα για όλα έφερε και κάποια κενά στην άμυνα, τα οποία όμως δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτούν οι Λονδρέζοι. Στο 76’ ο Έντεργκααρντ δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ και τρία λεπτά αργότερα, ο Πεπέ δεν έκανε σωστά το σουτ με τον Σα να μπλοκάρει.

Μάλιστα, στο 80’ οι «κανονιέρηδες» έχασαν μία μοναδική ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα στην κόντρα, ενώ στο 82’ οι ελπίδες του Ολυμπιακού εξανεμίστηκαν, καθώς αναγκάστηκε να συνεχίσει το ματς με παίκτη λιγότερο. Ο Ουσεϊνού Μπα αντέδρασε… χαζά στην κίτρινη κάρτα που αντίκρισε, με αποτέλεσμα να πετάξει τη μπάλα προς το μέρος του διαιτητή, ο οποίος του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Στα τελευταία λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να φτάσουν σ’ ένα δεύτερο τέρμα, ούτως ώστε να προσπαθήσουν για το απόλυτο… θαύμα, όμως, οι χώροι προς την εστία του Λένο ήταν… ερμητικά κλειστοί και έτσι ο Ολυμπιακός αποχώρησε με το κεφάλι… ψηλά από το Europa League.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Το κάρφωσε και πάλι ο Ελ Αραμπί - Άγχος για τους Άγγλους (photos+video)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Το κάρφωσε και πάλι ο Ελ Αραμπί - Άγχος για τους Άγγλους (photos+video)

Άρσεναλ-Ολυμπιακός: «Κρέμασε» την ομάδα του ο Μπα - Δύο κίτρινες στην ίδια φάση (video)

Άρσεναλ-Ολυμπιακός: «Κρέμασε» την ομάδα του ο Μπα - Δύο κίτρινες στην ίδια φάση (video)

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved