ΑΕ Λεμεσού-Άρης 0-1: Πρόκριση και με τη… βούλα (photos)

ΑΕ Λεμεσού-Άρης 0-1: Πρόκριση και με τη… βούλα (photos)

Ο Άρης σκόραρε και απέκλεισε την ΑΕ Λεμεσού και ετοιμάζεται για τη Μόλντε.

Ουσία στην ανωτερότητά του βρήκε ο Άρης απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού στο «ΑΕΚ Αρένα» και επικράτησε 1-0. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μόλντε.

Το «χρυσό» γκολ του Άρη πέτυχε ο Ντιγκινί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 14’, ενώ χάθηκαν κι άλλες ευκαιρίες κυρίως με τον Ιντέγε. Η ΑΕΛ είχε δοκάρι στο 37’ με τον Τεσέιρα, ενώ όσες φορές χρειάστηκε ο Κουέστα κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 83’ η αποβολή του Γκοντάλ για τους Κύπριους έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τον Άρη, που έφτασε σε μια μεγάλη πρόκριση, στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από εννέα χρόνια.

Χωρίς πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν στο «ΑΕΚ Αρένα» στη Λάρνακα ΑΕ Λεμεσού και Άρης, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, έχοντας ως στόχο να διεκδικήσουν την πρόκριση. Ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε τον Λάρσον στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Ντούσαν Κέρκεζ έβαλε στην αρχική ενδεκάδα τον Γκαζαριάν.

Η ΑΕΛ μπήκε κάπως πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 4’ ένα λάθος του Κόρχουτ έφερε τον Χουράδο σε θέση βολής, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά. Η φάση αυτή «ξύπνησε» τον Άρη, ο οποίος άρχισε να πιέζει και στο 13’ ο Ιντέγε κέρδισε το πέναλτι, καθώς ο Βοζίνια τον ανέτρεψε. Ο Ντιγκινί ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 0-1. Ο Κύπριοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά άφηναν κενά, τα οποία ο Άρης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί.

Στο 24’ ο Λάρσον έβγαλε τη μπαλιά για τον Ιντέγε, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο Βοζίνια απέκρουσε εντυπωσιακά με διπλή προσπάθεια. Στο 37’ όμως η ΑΕΛ άγγιξε την ισοφάριση, όταν μετά από εκτέλεση κόντερ, ο Χουράδο έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Τεσέιρα με νέα κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Στα τελευταία λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια φάση, αλλά δεν έλειψαν τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής έδειξε συνολικά 5 κάρτες σε παίκτες του Άρη και τρεις σε παίκτες της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα, με τους Κύπριους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και τους «κίτρινους» να ψάχνουν το γκολ στην αντεπίθεση. Στο 52’ ο Ιντέγε, μετά από μπαλιά του Σούντγκρεν, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βοζίνια και πάλι απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 65’ ο Γκαζαριάν έκανε καλό σουτ, ο Κουέστα δεν μπλόκαρε, αλλά ο Κάρλος στη συνέχεια ήταν οφσάιντ.

Η ΑΕ Λεμεσού προσπαθούσε να απειλήσει και στο 81’ η κοντινή κεφαλιά του Κάρλος ανάγκασε τον Κουέστα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 83’ όμως ο Γκοντάλ δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και οι Κύπριοι έμειναν με δέκα παίκτες. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68’ Σάσα), Λάρσον (61’ Τόνσο), Ντιγκινί, Ιντέγε (86’ Μαρτίνες).

ΑΕ Λεμεσού (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντρέ Τεϊσέιρα, Γκαστανιάγα, Γκοντάλ, Βέελερ (53’ Αβραάμ), Ζντραβκόβσκι, Αντάμοβιτς, Τεσέιρα (65’ Ζαρτσίνια), Γκαζαριάν, Χουράδο (53’ Κάρλος), Αγκάνοβιτς.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved