Παναθηναϊκός – Εστορίλ 1-1 (photos)

Παναθηναϊκός – Εστορίλ 1-1 (photos)

Σε ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ρίξει τέσσερα γκολ στην Εστορίλ, έχοντας δυο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία (1-1) από τραγικό λάθος στην άμυνα – Το γκολ ο Καρέλης

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μην κερδίσει το τελευταίο ματς των ομίλων του Europa League, παραχωρώντας ισοπαλία (1-1) στην Εστορίλ στη βροχερή Λεωφόρο. Οι πράσινοι σπατάλησαν ένα κάρο ευκαιρίες απέναντι στους Πορτογάλους, είχαν δυο δοκάρια με τον Καρέλη, αλλά στην άμυνα και πάλι εμφάνισαν... παιδικές ασθένειες, αφού επέτρεψαν στους Πορτογάλουτς να βγάλουν πολλές ευκαιρίες από το πουθενά και ελέω Στιλ, ο οποίος έκανε τρομερές επεμβάσεις, δεν ηττήθηκαν κιόλας!

Πλέον, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που ξεκίνησε με οκτώ Έλληνες στην ενδεκάδα και μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια, συγκεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Οι πράσινοι στρέφουν όλη τους την προσοχή στο ματς που ακολουθεί την Κυριακή με αντίπαλο τον Πανθρακικό, αφού κι ο κόσμος στη Λεωφόρο έκανε λόγο για... πρωτάθλημα, χειροκροτώντας τους παίκτες παρά το κακό αποτέλεσμα και τα αρνητικά ρεκόρ της ομάδας, η οποία τερμάτισε με μόλις έναν βαθμό και χωρίς νίκη στον όμιλο...

Με νέα πρόσωπα

PAOEstorilMesa

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε τις αλλαγές που προανήγγειλε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με 4-3-2-1 και τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Οι Χουχούμης, Ρισβάνης, Κουτρουμπής και Μπούρμπος ήταν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα με τον Λαγό σε θέση αμυντικού χαφ. Οι Δώνης και Μπούι πήραν θέσεις εσωτερικών χαφ με τους Ατζαγκούν και Ντίνα να είναι τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Καρέλη.

Στον αντίποδα, αρκετές αλλαγές έκανε κι ο Ζοσέ Κουσέιρο για την Εστορίλ. Ο τεχνικός των Πορτογάλων είχε τον Βάγκνερ κάτω από τα δοκάρια στο 4-3-3 που παρέταξε. Οι Ράφαελ, Ταβάρες, Νασιμέντο και Μάνο πήραν θέσεις από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ο Εσίτι ήταν καθαρός αμυντικός μέσος με τους Μπαμπάνκο και Καμπρέρα εσωτερικούς μέσους. Οι Σεμπά και Κούτσα ήταν στα άκρα, τα στηρίγματα του Αρτούρο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Πλημμύρα και... ευκαιρίες στο φινάλε

PAOEstorilMesa1

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στη Λεωφόρο, ήταν δεδομένο πως θα δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Παναθηναϊκός κι Εστορίλ μπήκαν... μουδιασμένα στο ματς, έψαχναν τα πατήματά τους και οι ευκαιρίες ήταν... είδος προς εξαφάνιση στο πρώτο μισάωρο. Οι Πορτογάλοι έδειχναν κατά διαστήματα να βρίσκονται καλύτερα και να προσπαθούν να φτάσουν στην εστία του Στιλ. Ο Άγγλος πορτιέρο, βγήκε δυο φορές από την εστία του με τα πόδια και απομάκρυνε, εκτός περιοχής μάλιστα, σώζοντας την εστία του. Ο Παναθηναϊκός έχασε νωρίς τον Χρήστο Μπούρμπο λόγω τραυματισμού, με τον Τριανταφυλλόπουλο να τον αντικαθιστά.

Από το μισάωρο και μετά, το παιχνίδι βρήκε καλύτερο ρυθμό, με την Εστορίλ να απειλεί πρώτη. Στο 36' ο Αρτούρο βγήκε απέναντι από τον Στιλ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού με το σώμα κράτησε το «μηδέν». Δυο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Καρέλη από πλάγια θέση να σουτάρει πάνω στον Βάγκνερ, ενώ στη συνέχεια, η ομάδα του Αναστασίου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 38' ο Χουχούμης έκανε τη σέντρα, ο Ρισβάνης την κεφαλιά -πάσα κι ο Κουτρουμπής με γυριστό ανάγκασε τον Βάγκνερ σε μεγάλη απόκρουση. Ο Παναθηναϊκός πίεσε περισσότερο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων είχε την καλύτερη ευκαιρία. Από βαθιά μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου, ο Καρέλης έφυγε μόνος με τον Βάγκνερ και πλάσαρε στο δεξί δοκάρι της εστίας των Πορτογάλων, για να τελειώσει 0-0 το πρώτο ημίχρονο.

Άτυχος και απρόσεκτος

PAOEstorilMesa2

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με την ίδια θέληση και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι πράσινοι έφταναν με ευκολία στην περιοχή της Εστορίλ, κι έτσι στο 55' με πολύ ωραία συνεργασία έφτασαν στο γκολ. Ο Ντίνας έκανε πολύ καλή κάθετη, ο Καρέλης βρέθηκε στη μικρή περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Βάγκνερ για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Στο 59', ο διεθνής φορ των πράσινων είχε και δεύτερο δοκάρι στο ματς, με προβολή μετά από γύρισμα του Δώνη, ενώ στο επόμενο λεπτό το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο 64' είχε μια καλή κεφαλιά που πέρασε άουτ, ενώ ο Αναστασίου έκανε και τις δυο αλλαγές που του απέμεναν, βάζοντας στο ματς Μπεργκ και Πράνιτς έτσι ώστε να πάρουν ρυθμό για τη συνέχεια.

Τόσο ο Κροάτης όσο και ο Σουηδός βοήθησαν στα πρώτα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να έχει την υπεροχή ως το 70' περίπου, όταν κι άρχισαν να ρισκάρουν περισσότερο οι Πορτογάλοι. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, η Εστορίλ βγήκε μπροστά κι αφού στο 78' ο Στιλ έκανε τεράστια επέμβαση σε σουτ του Σεμπά, στο 86' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ρισβάνης και Κουτρουμπής έχασαν τον Κλέμπερ που πήρε τη μπάλα με τακουνάκι στη μικρή περιοχή και νίκησε τον Στιλ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας στο 88' κράτησε το 1-1 με... εξωγήινη απόκρουση, από το μισό μέτρο σε προβολή του Μπαλμπόα! Έτσι, το τριφύλλι ολοκλήρωσε χωρίς νίκη τον όμιλο, σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει καθαρίσει πολύ εύκολα βάση της εικόνας του. Το θετικό ήταν πως έδειξε καλό πρόσωπο από τη μέση και μπροστά ο Παναθηναϊκός, προσφέροντας θέαμα που γέμισε τον κόσμο ο οποίος παρακολούθησε το ματς και ζήτησε... πρωτάθλημα.

Ο κορυφαίος του αγώνα

PAOEstorilMVP

Αν δεν είχε στείλει τη μπάλα δυο φορές στα δοκάρια του Βάγκνερ, θα ήταν ο σκόρερ του Παναθηναϊκού, Νίκος Καρέλης. Με την τροπή που πήρε, όμως, ο αγώνας, αυτός που δικαιωματικά κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου είναι ο Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας είχε δυο εξωπραγματικές αποκρούσεις που κράτησαν τον Παναθηναϊκό όρθι, παρά τα τραγικά αμυντικά λάθη των πράσινων, κόντρα στην Εστορίλ και ήταν κορυφαίος της ομάδας του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λαγός, Ατζαγκούν (61’ Πράνιτς), Δώνης, Καρέλης, Μπούι, Ρισβάνης, Ντίνας (67’ Μπεργκ), Μπούρμπος (28’ Τριανταφυλλόπουλος).

ΕΣΤΟΡΙΛ: Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (61’ Κλέμπερ), Μανο, Αντερσον, Καμπρέρα, Σεμπά, Κουκα (68’ Μπαλμπόα), Ραφαελ, Μπρούνο, Μπαμπάνκο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Onsports

Παναθηναϊκός – Εστορίλ 1-1 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5489c2808697700c2181a197?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved