Ατρόμητος – Σαράγιεβο 1-3: Έγινε... της Βοσνίας (photos)

Ατρόμητος – Σαράγιεβο 1-3: Έγινε... της Βοσνίας (photos)

Ένας τραγικός Ατρόμητος έδωσε δικαίωμα στη Σαράγιεβο να τον νικήσει 3-1 μέσα στο Περιστέρι και δικαίως τον άφησε εκτός συνέχειας του Europa League – Συνέχεια στην... κατάρα για τους Περιστεριώτες, αφού δεν έχουν εντός έδρας ευρωπαϊκή νίκη και δεν πήραν ξανά την πρόκριση.

Δυστυχώς, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να εκμεταλλευτεί το εκτός έδρας αποτέλεσμα (2-1) που πήρε, πριν από μια εβδομάδα στη Βοσνία. Το κοντέρ για την ομάδα του Περιστερίου στην Ευρώπη γράφει, πλέον, 0/4 και ο Γιώργος Παράσχος με τους συνεργάτες του καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για την άθλια εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Η εμφάνιση του Ατρόμητου δεν του δίνει κανένα δικαίωμα ούτε καν να αναρωτιέται για το γιατί μένει εκτός Ευρώπης από μια ομάδα την οποία μια εβδομάδα νωρίτερα είχε νικήσει σχετικά εύκολα στην έδρα της.

Η Σαράγιεβο έμοιαζε με... Ρεάλ Μαδρίτης στο Περιστέρι, θα μπορούσε αν ήταν πιο προσεκτική να πάρει τη νίκη από την κανονική διάρκεια του αγώνα και τιμώρησε την κάκιστη παρουσία των ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου σε ένα ματς στο οποίο ετοιμάζονταν να γράψουν ιστορία, με την πρώτη πρόκριση της ομάδας από διπλές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

atromitosserajevo

Το χειρότερο όλων για τον Ατρόμητο, δεν ήταν ότι δεν προκρίθηκε για άλλη μια φορά στα play off του Europa League. Το χειρότερο για την ομάδα του Παράσχου, ήταν η παρουσία της, το γεγονός ότι κατάφερε με τα... χίλια ζόρια κι από μια στημένη φάση να βάλει το γκολ που της έδωσε ζωή και την ευκαιρία της παράτασης και πως ο κόσμος απογοητεύτηκε σε σημείο που αποχώρησε πριν το τέλος του αγώνα.

Πλέον, τόσο ο Παράσχος και το τεχνικό τιμ, όσο βέβαια και ο Γιώργος Σπανός με τους συνεράτες του στη διοίκηση, καλούνται να βρουν λύσεις για το... ναυάγιο του ματς με τη Σαράγιεβο. Ο Ατρόμητος θα πρέπει να συνέλθει... άμεσα, αφού ο εν λόγω αποκλεισμός έδειξε να τον γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω, με την ομάδα να έχει παρατήσει στο τέλος το ματς και να εμφανίζει ανησυχητικά σημάδια ενόψει πρωταθλήματος.

Με μια αλλαγή ο Παράσχος

Με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στο «Ασίμ Φερσχάτοβιτς» παρουσίασε τον Ατρόμητο ο Γιώργος Παράσχος. Συγκεκριμένα, αντί του Στέφανο Ναπολεόνι πήρε θέση βασικού ο Φάμπιο, ενώ κι ο Ανδρέας Τάτος που είχε καλή παρουσία στη Βοσνία ήταν στον πάγκο. Έτσι, οι Περιστεριώτες είχαν τον Τσέναμο κάτω από τα δοκάρια και την τριάδα Λαζαρίδη, Φυτανίδη και Ταυλαρίδη στην άμυνα. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Γιαννούλης και τη δεξιά ο Νάστος, με τους Δημούτσο και Πίτου Γκαρσία να είναι στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Μπρίτο και Φάμπιο, αποτέλεσαν τα στηρίγματα του Τάσου Καραμάνου στην επίθεση, στο 3-5-2 του Παράσχου.

Οι Βόσνιοι από την πλευρά τους, δεν άλλαξαν το 4-3-3 τους κι ο Ούσκουπλιτς είχε κάτω από τα δοκάρια τον Μπάντοβιτς, με τους Πουζίγκατσα, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς και Μπάριτς από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή, πήραν θέσεις οι Τσίμιροτ, Ράντοβατς και Στόιτσεφ, ενώ στην επιθετική γραμμή κινήθηκαν οι Ντούιεβιτς, Όκιτς και Βελκόσκι.

Ψυχρολουσία...

Η Σαράγιεβο ήταν αυτή που μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς, κάτι που θα έπρεπε να περιιμένουν στον Ατρόμητο αφού και στον προηγούμενο γύρο του Europa League, οι Βόσνιοι είχαν κάνει την ανατροπή εκτός έδρας και είχαν καταφέρει να πάρουν την πρόκριση. Η ομάδα του Ούσκουπλιτς ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, ενώ ο Ατρόμητος φαινόταν να έχει αρκετά προβλήματα τόσο στη δημιουργία όσο και στον περιορισμό των γρήγορων ακραίων των Βόσνιων.

Έτσι, στο 24' σε μια γρήγορη κόντρα με τον Ντούιεβιτς, ο παίκτης της Σαράγιεβο έκανε δυνατό σουτ από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Ταυλαρίδη και κατέληξε στα δίχτυα του Τσέναμο. Το γκολ των φιλοξενούμενων, αντί να... ξυπνήσει τον Ατρόμητο τον γέμισε άγχος και από αυτό το σημείο κι έπειτα η Σαράγιεβο έκανε το δικό της παιχνίδι. Με μόλις τρεις τελικές, ακίνδυνες για τον Μπάντοβιτς, ο Ατρόμητος δεν είχε... καμία τύχη για να πετύχει ένα γκολ που θα έδιωχνε άγχος και... φαντάσματα από το Περιστέρι.

«Φαντάσματα» και ανάσα!

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Γιώργος Παράσχος προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του ματς. Έτσι, πέρασε στο παιχνίδι τον Τάτο αντί του Νάστου, ενώ στη συνέχεια ρίσκαρε ακόμα περισσότερο βάζοντας στο ματς και τον Ναπολεόνι, κάνοντας το σύστημά του 4-3-3. Αυτό ωστόσο δεν είχε ιδιαίτερο αποτέλεσμα, με τον Ατρόμητο να έχει κακή εικόνα και τη γκρίνια από την εξέδρα να μεγαλώνει. Οι Βόσνιοι από την πλευρά τους, δεν είχαν τίποτα να χάσουν και όσο περνούσε η ώρα ρίσκαραν ακόμα περισσότερο, τόσο με τις αλλαγές του Ούσκουπλιτς όσο και με τον τρόπο παιχνιδιού τους, κυνήγησαν το δεύτερο γκολ.

atromitosserajevo2

Αυτό, ήρθε στο 80' όταν ο Ντούιεβιτς από δεξιά έκανε... ότι ήθελε την άμυνα του Ατρόμητου, γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι για τον Στόιτσεφ ο οποίος την άφησε πανέξυπνα για να έρθει ο Μπίλμπια και να κάνει το 0-2 και να απλώσει... νεκρική σιγή στο Περιστέρι, εκτός από το σημείο όπου βρίσκονταν οι περίπου 100 οπαδοί της Σαράγιεβο! Ωστόσο, το δεύτερο γκολ των Βόσνιων ξύπνησε το ένστικτο επιβίωσης της ομάδας του Παράσχου, που τα έπαιξε όλα για όλα έτσι ώστε να πάει αρχικά το παιχνίδι στην παράταση ή και να πάρει την πρόκριση στα 90'. Το πρώτο ενδεχόμενο, εξασφαλίστηκε στο 86', όταν ο Στάθης Ταυλαρίδης σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-2 που έμοιαζε με... λύτρωση για όλους στο Περιστέρι!

Τον τέλειωσε στον έξτρα χρόνο!

Ενώ θα περίμενε κανείς να μπει ο Ατρόμητος πολύ δυνατά στην παράταση και να... τελειώσει επιτέλους την πολυπόθητη πρόκριση, τα πράγματα έγιναν ακριβώς αντίθετα. Η Σαράγιεβο ξεκίνησε τον έξτρα χρόνο εξαιρετικά, έπαιξε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και έκανε... ότι ήθελε τους κάκιστους Περιστεριώτες, έχοντας την πρώτη... προειδοποιητική βολή στο 92' με τον Στόιτσεφ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο!

Ο Ατρόμητος, δεν έδειξε να... συγκινείται από το γεγονός ότι η Σαράγιεβο ήταν εμφανώς ανώτερη, με αποτέλεσμα στο 105' να δεχθεί το γκολ-ταφόπλακα στις ελπίδες του για πρόκριση. Ο Στόιτσεφ και πάλι έκανε... πλάκα από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο και ο Μπίλμπια ήρθε – όπως και στο δεύτερο γκολ – να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο και να δώσει έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στο πέταλο των Βόσνιων. Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού, ο Ατρόμητος έδειξε να έχει αποδεχθεί τη μοίρα του.

atromitosserajevo3

Με τραγική νοοτροπία, έχοντας παρατήσει το ματς, η ομάδα του Παράσχου έδειχνε να περιμένει το τελικό σφύριγμα και τον διαφαινόμενο αποκλεισμό. Αυτός ήρθε, εν μέσω αποδοκιμασιών από τον κόσμο στο Περιστέρι, που αντί για γιορτή παρακολούθησε... κηδεία. Απόλυτα δικαιολογημένα ο κόσμος αντέδρασε, αφού ο Ατρόμητος δεν είχε συνηθίσει σε τόσο άσχημες εμφανίσεις και κακή νοοτροπία τους φιλάθλους του, που ανησυχούν ακόμα και για την πορεία της σεζόν...

Θυμηθείτε όσα έγιναν πριν από τη σέντρα στο Pre Game από το Περιστέρι

Το Ατρόμητος - Σαράγιεβο από το virtual γήπεδο του Onsports

Το φύλλο αγώνα του Ατρόμητος - Σαράγιεβο



Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved