Λίνο: «Έχουμε εμπειρία για να πάρουμε αποτέλεσμα»

Λίνο: «Έχουμε εμπειρία για να πάρουμε αποτέλεσμα»

Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπενφίκα εμφανίστηκε ο Λίνο.

Ο Βραζιλιάνος άσος επισήμανε πως τα φαβορί πρέπει να αποδεικνύονται στο γήπεδο, ενώ ο ΠΑΟΚ παίζει καλά στα τελευταία παιχνίδια και με την δύναμη της έδρας του μπορεί να πετύχει κάτι καλό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λίνο στη συνέντευξη Τύπου:

Ποιος είναι το φαβορί για το αυριανό παιχνίδι;

«Θα είναι ένα παιχνίδι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Δεν υπάρχουν φαβορί. Η Μπενφίκα είναι ομάδα δυνατή και σε καλή φάση. Θα είναι δύο παιχνίδια ισορροπημένα γιατί και ο ΠΑΟΚ έχει τα δυνατά του σημεία και παίζει καλό ποδόσφαιρο».

Το γεγονός ότι η Μπενφίκα προέρχεται από συνεχόμενες νίκες σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ δεν την καθιστά φαβορί;

«Τα φαβορί πρέπει να το αποδείξουν σε κάθε παιχνίδι. Η Μπενφίκα περνάει καλή φάση και ο ΠΑΟΚ παίζει καλά παρά τα αρνητικά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό που παίζουμε στο γήπεδο μας. Δεν υπάρχουν νικητές πριν τα παιχνίδια, όποιος θέλει να κερδίσει πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο».

Με τη λογική ο ΠΑΟΚ τις δύο τελευταίες φορές έχασε την πρόκριση στην Τούμπα πόσο σημαντικό είναι ότι παίζει αύριο στην έδρα του;

«Πρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή προσοχή όσον αφορά στον αυριανό αντίπαλο. Δε θέλουμε εξαιτίας του παιχνιδιού εντός έδρας. Δεν περνάει αυτό από το μυαλό μας. Όλα κρίνονται από τη διάθεση που δείχνεις στο γήπεδο. Έχουμε τη σκέψη μας στραμμένη στο μέλλον και όχι στο παρελθόν που χάσαμε την πρόκριση στην έδρα μας. Είναι η έκτη φορά που παίζω στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο για εμένα αλλά και για άλλους παίκτες μας και αυτό το γεγονός ότι η ομάδα έχει εμπειρία μπορεί να είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα».

Γιατί ο ΠΑΟΚ βγάζει ένα διαφορετικό μέταλλο στην Ευρώπη;

«Αυτό το άλμα στη βαθμολογία στην Ευρώπη σχετίζεται με την εικόνα στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Δε σχετίζεται μόνο με την έδρα μας. Θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά ώστε ο ΠΑΟΚ να ανέβει κι άλλο».

Στην Ευρώπη τα εκτός έδρας γκολ είναι σημαντικά. Το σημαντικότερο για τον ΠΑΟΚ αύριο είναι να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα του και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό με βάση τα εύκολα γκολ που τρώει τελευταία;

«Τo μεγαλύτερο λάθος που μπορεί μία ομάδα να κάνει σε αυτά τα παιχνίδια είναι να μείνει πίσω και να περιμένει κλεισμένη στην άμυνά της μία ομάδα σαν την Μπενφίκα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ξέροντας ότι ο αντίπαλος πάντα μπορεί να μας βλάψει. Δε θα πρέπει μόνο να αμυνόμαστε αλλά και να ασχοληθούμε με τα επιθετικά καθήκοντα της ομάδας»».

Ποιον θα προτιμούσες αύριο στο παιχνίδι, τον Σάλβιο ή τον Μάρκοβιτς;

«H ομάδα πρέπει να προσέξει όλους τους παίκτες γιατί στον αντίπαλο δεν έχουν οι παίκτες σταθερές θέσεις και καλύπτουν όλες τις θέσεις στο γήπεδο. Ο Μάρκοβιτς είναι σε καλή φόρμα και ο Σάλβιο προέρχεται από έναν τραυματισμό αλλά είναι καλοί παίκτες και οι δύο».

Είναι η Μπενφίκα ο μεγαλύτερος αντίπαλος που αντιμετώπισες στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ;

«Μπορεί να μην είναι η πιο δύσκολη ομάδα. Αντιμετώπισα εδώ την Τότεναμ. Αλλά είναι σίγουρα μία πολύ ισχυρή ομάδα».

Έχεις παίξει και στην Πορτογαλία πριν την Ελλάδα, μπορείς να συγκρίνεις τα δύο πρωταθλήματα;

«Δε βλέπω πολλές διαφορές. Και στις δύο χώρες υπάρχουν παίκτες δυνατοί και γρήγοροι. Οι πορτογαλικές ομάδες έχουν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες και έτσι να πάρουν πιο καλούς παίκτες. Έχω παίξει τρία χρόνια στην Πορτογαλία και μπορώ να θαυμάσω το ποδόσφαιρο της χώρας και πέντε χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω και εδώ πως είναι το ποδόσφαιρο».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο onsports TV



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι διαιτητές του Game 5 στο ΟΑΚΑ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved