Φερέιρα: «Αξίζαμε τη νίκη»

Φερέιρα: «Αξίζαμε τη νίκη»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η ομάδα του άξιζε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Λάτσιο, καθώς ανταποκρίθηκε τακτικά στο παιχνίδι και στο τελευταίο εικοσάλεπτο είχε την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο.

Για… ξηρή γεύση έκανε λόγο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με το ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του απέναντι στη Λάτσιο, κυρίως από την τακτική ανταπόκρισή τους στο παιχνίδι, όμως ήθελε τους τρεις βαθμούς, αποτέλεσμα που σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν και το πλέον δίκαιο στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (25/10).

«Μου αφήνει μια ξηρή γεύση το παιχνίδι»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην τακτική δομή του παιχνιδιού, λέγοντας: «Η Λάτσιο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές. Σε ότι αφορά την τακτική, αυτή είναι συγκεκριμένη και την ακολουθεί πάντα. Εμείς μελετήσαμε αυτή την ομάδα, ξέραμε τις κινήσεις που έκαναν και στην άμυνα και την επίθεση. Στα θετικά ήταν ότι η ομάδα μας κατάφερε να ελέγξει την επιθετικότητα της Λάτσιο, άρα από αμυντικής πλευράς είμαι ικανοποιημένος. Οι δυο κεντρικοί μας αμυντικοί είναι 22 ετών και δεν είχαν παίξει ποτέ στο παρελθόν σε μια διοργάνωση όπως το Europa League. Στο κέντρο επίσης είχαμε κάποια δυσκολία γιατί μας λείπει η εμπειρία και το ιδιαίτερο βάρος, χρησιμοποιήσαμε τον Φουρλάνο εκεί διότι ξέραμε ότι η Λάτσιο διαθέτει εκεί παίκτες μεγάλης ποιότητας».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Όσο περνούσε ο χρόνος, αξιοποιήσαμε τους γρηγορότερους από τους παίκτες μας. Τον Σισοκό, τον Λάζαρο και τον Κουίνσι. Όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν καλύτεροι και στα τελευταία είκοσι λεπτά ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τη Λάτσιο. Μέχρι να ξεχαστεί αυτός ο αγώνας, δεν θα έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά η Λάτσιο αμύνθηκε ή αν ο Παναθηναϊκός την ανάγκασε να το κάνει. Εμείς είχαμε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες για γκολ από τη Λάτσιο. Το σημερινό παιχνίδι δεν το κερδίσαμε, στις λεπτομέρειες. Αυτά είναι τα θετικά του αποψινού αγώνα».

Για να επισημάνει ότι βάσει απόδοσης ο Παναθηναϊκός άξιζε να πάρει τους τρεις βαθμούς λέγοντας: «Από πλευράς τακτικής, πήγαμε φανταστικά. Οι παίκτες βλέπανε και καταλαβαίνανε τι έπρεπε να κάνουν. Υπήρχε σαφής βελτίωση της ομάδας και σε κάποιες στιγμές θα έπρεπε να είμαστε πιο τυχεροί. Πιστεύω πως μετά από όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα της δουλειάς που έχουμε κάνει, να αρχίσουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αξίζαμε να κερδίσουμε απόψε, για αυτό λέω πως το παιχνίδι μου αφήνει μια ξηρή γεύση».

«Μη σκοτώσετε τον Γιούρκα»

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ και ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, λέγοντας ότι δεν πρέπει να τον… σκοτώσουν τα όσα θα γραφτούν στον Τύπο, ενώ παράλληλα επανέλαβε πως οι «πράσινοι» είναι εξαιρετικά άτυχοι τη φετινή σεζόν.

«Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για το αυτογκόλ. Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω εσείς να μην ‘σκοτώσετε’ τον Σεϊταρίδη. Μερικές φορές λέω πως έχουμε ατυχία, κι αυτές οι στιγμές αποτελούν κομμάτι από αυτό για το οποίο μιλάω», είπε χαρακτηριστικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

«Περισσότεροι δημοσιογράφοι με Άρη»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ακολούθως μίλησε και για την κριτική που του έχει ασκηθεί. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Τύπος στέκεται επιφανειακά στα αποτελέσματα και όχι στη βελτίωση και την εικόνα της ομάδας συνολικά, υποστηρίζοντας πως άπαντες ασχολήθηκαν με τον Παναθηναϊκό και το αρνητικό του αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη, διαγράφοντας τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση που έχει από τον Τύπο, λέγοντας ότι κόντρα στους Θεσσαλονικείς υπήρχαν περισσότεροι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη Τύπου, κάτι που δεν έγινε απέναντι στη Λάτσιο όταν και ήρθε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό.

«Θεωρώ πως κάθε προπόνηση έχει βασικό στόχο να βελτιώσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Όταν η απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή είναι καλύτερη, τότε συνολικά είναι καλύτερες και οι ομάδες. Αν όλοι εσείς σκεφτόσασταν όλα τα θέματα που έχω αντιμετωπίσει από την αρχή, θα βλέπατε πως όντως πάμε καλύτερα. Όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε βέβαια βλέπουμε δυσκολότερα αυτού του τύπου την ανάπτυξη», είπε αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να πω πως σκοπός μας είναι να λειτουργήσουν οι σημαντικοί παίκτες, για να μας δώσουν ρυθμό μέσα στην ομάδα. Στα δύσκολα θα πρέπει να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Όταν γράφετε για τον Παναθηναϊκό, το κάνετε αναλύοντας τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα απέναντι στην Τότεναμ, αναλύατε βάσει αποτελέσματος, ομοίως και με τον Άρη. Σε αυτό το παιχνίδι, όταν ισοφάρισε ο Άρης ξεχάστηκε η προηγούμενη εμφάνιση της ομάδας και επικεντρωθήκατε στο τελικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να επικεντρώνεστε στο τελικό αποτέλεσμα».

Επίσης, είπε: «Θα ήθελα να πω και κάτι άλλο. Μετά τον αγώνα με τον Άρη στην αίθουσα υπήρχαν πολύ περισσότεροι δημοσιογράφοι. Σήμερα, μετά από ένα θετικό αποτέλεσμα, δεν είναι τόσοι πολλοί εδώ για να συζητήσουμε για αυτό. Σας ευχαριστώ (σ.σ. στα ελληνικά)».

Κατά την αποχώρησή του, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ρωτήθηκε γιατί αναφέρθηκε στο πλήθος των δημοσιογράφων που έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη και είπε: «Αυτό ακριβώς ρώτησα. Για πιο λόγο δεν ήρθαν σήμερα όλοι αυτοί. Κι εμένα, τα αποτελέσματα αυτά σαν προπονητής του Παναθηναϊκού δεν μου άρεσαν καθόλου. Αλλά για αυτό ρώτησα. Δε χρειάζεται να γίνει μετάφραση στα ιταλικά, δε χρειάζεται να μάθουν τα εσωτερικά μας. Ποτέ δεν φανερώνουμε τα όπλα μας στους άλλους».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved