Φερέιρα: «Να μας κυριεύσουν το κίνητρο και η αυτοπεποίθηση»

Φερέιρα: «Να μας κυριεύσουν το κίνητρο και η αυτοπεποίθηση»

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δηλώνει αισιόδοξος για το ματς με τη Λάτσιο και ελπίζει το κίνητρο και η αυτοπεποίθηση να κυριεύσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού. «Μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε«, ισχυρίστηκε ο Χριστοδουλόπουλος.

-Μια καλή πορεία στην Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει «φάρμακο» για όσα βλέπουμε στο πρωτάθλημα;

«Αν είδατε κάποιο απ’ τα ματς του Champions League και ειδικότερα το Μάντσεστερ-Μπράγκα, κατανοείται πως υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό που γίνεται στο συγκεκριμένο επίπεδο και στα πρωταθλήματα. Πρώτα απ’ όλα λόγω των κινήτρων που δημιουργεί η Ευρώπη. Εάν κοιτάξουμε πίσω και δούμε την ιστορία του Παναθηναϊκού, θα δούμε πως είχε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη, αλλά όχι πάντοτε καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Ο άλλος λόγος είναι ο τύπος του παιχνιδιού που διεξάγεται στην Ευρώπη. Η διαφορά έγκειται στο στυλ. Ιστορικά θα λέγαμε πως οι σύλλογοι που προέρχονται από ασθενέστερες ποδοσφαιρικά χώρες, έχουν διαφορετικούς δρόμους στην Ευρώπη. Για παράδειγμα. Η Ολλανδία είναι μικρή χώρα, αλλά είδατε τον Άγιαξ να κατακτά τίτλους στην Ευρώπη. Η Πορτογαλία, μικρή χώρα, είδατε την Πόρτο. Σιγά σιγά έγινε μεγάλη ομάδα. Ξέρετε πως εξελίχθηκε η ιστορία της; Επειδή την ξέρω καλά… Οι ομάδες που μετέχουν στις μικρές χώρες αποτελούν τους αρχηγούς του ποδοσφαίρου εκεί.

Η ιστορία του Παναθηναϊκού, ξεκίνησε να γράφεται με αποκορύφωμα το 1971 όταν πήγε στον τελικό του Πρωταθλητριών. Δεν μπορεί να ξεχνά κανείς την ιστορία. Είναι φυσικό οι οπαδοί της ομάδας να σκέφτονται πως η ιστορία του συλλόγου δημιουργείται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρέπει να είναι δυνατή μια ομάδα στη χώρα της για να γίνει δυνατή και εκτός των συνόρων της. Τελειώνοντας να πω ότι τα πράγματα αλλάζουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπετε πόσο μεγάλες αλλαγές επιτελούνται σε μεγάλα πρωταθλήματα. Όλα αλλάζουν. Για να μείνεις σε αυτό το στερέωμα είναι σημαντικό να είσαι οικονομικά εύρωστος».
 
-Πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα του Παναθηναϊκού; Ειδικά σε τόσο δύσκολο ματς…

«Πάντα τις ίδιες ερωτήσεις μου κάνετε. Καταλαβαίνετε πως ο πόνος μέσα μας που ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως άλλες σεζόν, ή όπως πέρσι, είναι μεγάλος. Δεν είναι θέμα να έχεις δύο μάτια, χρειάζεσαι περισσότερα και μνήμη για να βλέπεις σφαιρικά τα πράγματα. Αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά καθημερινά κι όσο οι παίκτες αποκτούν εμπειρία και πιστεύουν στους εαυτούς τους και έχουν αυτοπεποίθηση, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα».
 
-Η Τότεναμ είχε βάλει τρία γκολ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν έρθει στην Αθήνα. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού τότε μας είχε εκπλήξει. Η Λάτσιο πριν λίγες μέρες έβαλε 3 γκολ στην Μίλαν. Να περιμένουμε κάτι ανάλογο;

«Έχετε σκεφτεί το δρόμο που έχουμε κάνει αυτό τον καιρό με όλο το δρόμο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα για να διατηρηθούμε στο επίπεδο μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός; Πολλά δεν λύνονται επειδή υπάρχει η θέληση, αλλά επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν. Χωρίς να σκεφτούμε όσα προείπα, θεωρώ πως παρά τα προβλήματα αν οι παίκτες πιστέψουν στον αγώνα και στις δυνατότητές τους μπορούν να παίξουν καλύτερα απ’ ότι με την Τότεναμ. Η Λάτσιο είναι διαφορετική ομάδα. Θα μας δυσκολέψει αλλά θα την δυσκολέψουμε κι εμείς».
 
-Δεν θα έχετε τον Μπουμσόνγκ, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν είναι απόλυτα καλά, ο Βύντρα θα λείψει και δεν θα έχετε τον Κουίνσι. Πως θα ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα;

«Κατανοείται τα προβλήματα που υπάρχουν. Είναι εδώ και καιρό. Η ερώτηση, όμως, δείχνει πως κατανοείται τα προβλήματα που αντιμετωπίζω. Δεν συμφωνώ πως θα έχουμε προβλήματα μόνο στο κέντρο της άμυνας. Μην ξεχνάτε πως με την Μάλαγα, που δεν είναι τυχαία ομάδα, έπαιξαν εκεί ο Πίντο και ο Βελάσκες. Ο Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε κόντρα στην Τότεναμ χωρίς τον Μπουμσόνγκ. Ήταν έκπληξη το ότι τα πήγε καλά. Δεν έχω ούτε τον Βύντρα. Βλέπετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ξεπερνά η ομάδα τα προβλήματα. Αυτό το ρόστερ έχουμε με αυτούς τους παίκτες θα συνεχίσουμε. Αυτό που τους λέω συχνά είναι να έχουν στους εαυτούς τους τόση εμπιστοσύνη όση έχω εγώ προς αυτούς. Θα παίξει κι άλλος ένας νεαρός με τη Λάτσιο. Πλέον το ποδόσφαιρο αλλάζει. Θυμάμαι όταν είχα έρθει, έπαιζε ο Παναθηναϊκός με την Μπαρτσελόνα. Βρέθηκε εκτός Ευρώπης. Όμως, ξεκίνησα να προσπαθώ να δημιουργήσω μια νέα ομάδα. Χρειάζεται χρόνος και χρήματα. Κάθε ομάδα είναι ανάλογη της χώρας και της ποδοσφαιρικής αξίας στην οποία αγωνίζεται. Τώρα, φαντάζομαι θα με ρωτήσετε ποιος νεαρός θα παίξει (γέλια)».

-Ο Λαγός ή ο Χουχούμης;

«Βάλτε στοίχημα! Ο Χουχούμης πάντως, είναι πολύ καλός παίκτης. Με μέλλον. Να προσθέσω και κάτι ακόμη. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη σημερινή και την Λάτσιο του παρελθόντος. Ουσιαστικά θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη μας είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να υπάρχουν κίνητρα και αυτοπεποίθηση. Αυτά πρέπει να κυριεύσουν αύριο τους παίκτες. Ελπίζω και εύχομαι να συμβεί αυτό».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved