Λευκαρίτης: «Μπορεί να μειωθεί η ποινή»

Λευκαρίτης: «Μπορεί να μειωθεί η ποινή»

Αισιόδοξος πως η εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε από την πρωτοβάθμια Επιτροπή της UEFA στον ΠΑΟΚ μπορεί να μειωθεί, εμφανίστηκε ο Μάριος Λευκαρίτης.

Ο εκ των αντιπροέδρων της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis» λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας της Επιτροπής της UEFA για τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα μεταξύ των οπαδών του «Δικέφαλου» με την Ραπίντ Βιέννης.

Αρχικά, ο Μάριος Λευκαρίτης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο έφεσης των «ασπρόμαυρων» στην δευτεροβάθμια Επιτροπή: «Έχουν τύχη, αλλά μπορεί να έχουν και ατυχία. Σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης που υπάρχει δευτεροβάθμιο όργανο μπορεί να επιβάλλει και μεγαλύτερη τιμωρία. Οι νομικοί σύμβουλοι θα αποφασίσουν κατά πόσο υπάρχουν λόγοι για έφεση. Οι πιθανότητες να μειωθεί η ποινή θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου. Η ποινή σπάνια αυξάνεται πάντως. Δεν ξέρω πως θα το χειριστούν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, ούτε η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Οι νομικοί σύμβουλοι του ΠΑΟΚ ξέρουν καλύτερα. Πάντως κατά 99%, με την έφεση που θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ, θα υπάρξει και μια θετική εξέλιξη».

Παράλληλα, μίλησε και για την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης: «Είναι μια σοβαρή ποινή κι από τις πιο βαριές που μπορούν να υπάρξουν. Με βάση το τι είδαμε δεν είναι μακριά από αυτό που υπολόγιζα. Υπολόγιζα ίσως κάτι χειρότερο. Καλύτερα όμως να αποφύγουμε τις υποθέσεις. Σε σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου έπεσε στα μαλακά ο ΠΑΟΚ».

Τα στοιχεία που βασίστηκε η Επιτροπή της UEFA: «Μόνο η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ μπορεί να απαντήσει σε αυτό με βάση τα στοιχεία που είχε στα χέρια της και με βάση το τηλεοπτικό υλικό που είχε. Δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό της δικαστικής επιτροπής, αλλά είναι γνωστό ότι σε τέτοια έκτροπα οι ποινές είναι αρκετά αυστηρές. Θυμάμαι και χειρότερες τιμωρίες, όμως με την Τουρκία. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν μπορείς να μετράς με τον ίδιο τρόπο το παράπτωμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για την αρμοδιότητα τού παρατηρητή τού αγώνα: «Το να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί και να τους βλέπουμε σαν μασκοφόρους, δεν είναι ό, τι καλύτερο, ανεξάρτητα από το ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια. Δεν μπορώ να ξέρω τι έγραψε ο παρατηρητής. Εκείνος που έχει την έδρα έχει την περισσότερη ευθύνη. Ολα αυτά λαμβάνονται υπόψη».

Για το αν υπάρχουν «μαύρες λίστες» στην ΟΥΕΦΑ, υπογράμμισε: «Μαύρες λίστες της ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχουν. Απλά όταν μια ομάδα πάει κατ΄ επανάληψη ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής λαμβάνεται αυτό υπόψη. Δεν είναι το ίδιο με αυτόν που θα πάει για δέκατη φορά σε σχέση με αυτόν για πρώτη».

«Βράζουν» στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού
«Βράζουν» στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού
Δ. Γιαννακόπουλος: «Ο Ισπανός υπάλληλος έκανε τη διοργάνωση... τσιρκολίγκα»
Δ. Γιαννακόπουλος: «Ο Ισπανός υπάλληλος έκανε τη διοργάνωση... τσιρκολίγκα»
Οπαδοί Παναθηναϊκού περίμεναν τους διαιτητές στη Μαδρίτη!
Οπαδοί Παναθηναϊκού περίμεναν τους διαιτητές στη Μαδρίτη!
Κλέφτες και παλιάτσοι!
Κλέφτες και παλιάτσοι!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης